Grenader (kirjastus)

Allikas: Vikipeedia

Grenader on Tallinnas 2003. aastast tegutsev Eesti kirjastus, mille omanik on Grenader Grupp OÜ.

Grenader toodab kolme liiki trükiseid: militaarotstarbelisi (märklehed, laskepäevikud, militaarraamatud), Eesti-teemalisi postkaarte, plakateid ja muid turismitrükised (kaubamärgi PhotoTour all) ning raamatud Eesti ajaloost, suures osas just sõjaajaloost. Kirjastuse juhataja on Aimur Kruuse.

Muuhulgas on Grenader kirjastanud ekspeaminister Mart Laari ajalooraamatuid[1] ja kokaraamatu ning poliitik Henn Põlluaasa raamatu „Sotsid. Interrinde teine tulemine“.[2]

2008. aastal pälvis rahvusvahelist tähelepanu ja kriitikat Grenaderi kirjastatud kalender Teise maailmasõja aegsete SS-i värbamisplakatitega, kus mõnelt pildilt eemaldati SS-i sümbolid.[3]

2005. aastast on firmal Lätis tütarettevõte Astlandia SIA, mis kirjastab peamiselt kaubamärgi PhotoTour all Lätit tutvustavaid turismi- ja ajalootrükiseid.

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. Marek Kiviselg. "Grenader alustas ajaloosarjaga". mulje.ee, 18. juuni 2005
  2. Sulev Vedler (10. aprill 2019). "Uus õukonnameedia. EKREt toetab oma meediatööstuskompleks, mis ei aja „mingit roosat löga"". Eesti Ekspress. Ekspress Meedia. Originaali arhiivikoopia seisuga 10. aprill 2019.
  3. Tuuli Aug. "Briti ajaleht tundis huvi Eesti SS-i kalendri vastu"[alaline kõdulink]. Delfi/EPL, 29. detsember 2008