For Honor

Allikas: Vikipeedia
"For Honor"
Arendaja Ubisoft Montreal
Väljaandja Ubisoft
Produtsendid Stephane Cardin
Disainer Leroy Athanassoff
Programmeerija Louis-Philippe Dallaire Karim Kochen
Kunstnik Christian Diaz
Stsenarist Jason Vandenberghe Ariadne MacGillivray Philippe-Antoine Ménard Travis Stout
Helilooja Danny Bensi Saunder Jurriaans
Mootor AnvilNext
Platvorm
Väljalaskeajad 14. veebruar 2017
Žanr hack and slash, märulimäng, võitlusmäng
Mänguviis üksikmäng, mitmikmäng

"For Honor" on Ubisofti loodud hack and slash-stiilis võitlusmäng, milles mängija kehastub ajalooliseks sõdalaseks, täpsemalt rüütliks, samuraiks või viikingiks.

"For Honor" kuulutati välja üritusel Electronic Entertainment Expo 2015 ja selle peamiseks arendajaks oli Ubisoft Montréal. Mäng ilmus kogu maailmas 14. veebruaril 2017. aastal platvormidele Microsoft Windows, Xbox One ja PlayStation 4. Üldiselt hindasid kriitikud mängu positiivselt, kritiseeriti vaid mitmikmängu tehnilisi puudujääke. Mängule heideti ette ka mikrotehingute (ingl microtransactions) rohkust.[1]

Mängitavus[muuda | muuda lähteteksti]

"For Honor" on võitlusmäng, mille tegevus toimub fantaasiaelementidega põimitud keskajas (nn pseudokeskajas).[2]

Mängijad saavad valida kolme erineva fraktsiooni vahel, täpsemalt "The Iron Legion Knights", "The Chosen Samurai" ja "The Warborn Vikings". Kolm fraktsiooni on vastavalt rüütlid, samuraid ja viikingid.[3]

Kõigil fraktsioonidel oli algselt neli klassi, kuid iga uue "Fraktsioonide sõja" hooaja algul lisatakse kaks klassi juurde. "Vanguardi" klassi peetakse hästi tasakaalustatuks ning suurepäraseks nii ründes kui ka kaitses. "Assassin" klassile on omane kiireloomuline rünnak, kuid see-eest on vähendatud löögijõud. "Heavy" on rünnakutele vastupidav ja sobib seetõttu hästi näiteks vallutavate tsoonide kaitsmiseks, rünnakud on aga aeglased. "Hybrid" on kombinatsioon kahest eelnimetatud klassist ja võimaldab kasutada erioskusi.

Kõikides klassides on ainulaadsed (st ainult neile omased) relvad, oskused ja võitlusstiilid.[4] Mängijad võitlevad vastaste (nii teised mängijad kui arvuti poolt kontrollitud vastased) vastu oma klassile omaste lähivõitlusrelvadega. Tappes mitu vaenlast korraga, saavad mängijad tasuna võimaluse end ravida või määrata sihtmärk katapuldile või vibulaskjatele.

Allalaaditavaid sisusid on 12. Mängijad võitlevad vastastega oma klassispetsiifiliste relvadega. Kui mängijad täidavad kindlad eesmärgid, näiteks tappes järjest mitu vaenlast, saavad nad hüvesid (ingl perks). Hüved võimaldavad koguda lisapunkte ja tugevusi, kutsuda noole- või katapuldirünnakuid või paraneda ja elusid juurde saada. Enamikus missioonides on mängijatel kaasas AI kontrollitud järglased, kes on mängija iseloomust oluliselt nõrgemad ega kujuta endast eriti ohtu.[5]

Mängu võitlussüsteem on disainitud eesmärgiga lasta mängijal tunnetada nende kasutavaid relvi, nende liikumist ja raskust.[6][7] Vastaste ründamiseks ja löökide tõrjumiseks tuleb mängijal jälgida ekraanil kuvatavaid vihjeid ja jälgida nende liikumist. Samuti saavad mängijad valida löögisuunda ja -tugevust ning kasutada mitmesuguseid võitlusvõtteid, näiteks õlaga vaenlasele sissejooksmist või kilbiga löömist.[8]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. Steven Messner (18. märts 2017). "For Honor players did the math on its microtransactions and aren't happy about it". PC Gamer (inglise keeles). Vaadatud 17. veebruar 2018.{{netiviide}}: CS1 hooldus: tundmatu keel (link)
  2. Rob Crossley (16. juuni 2015). "'For Honor' Captures The Dazzling Drama of Movie Battle Scenes". Gamespot (inglise keeles). Vaadatud 17. veebruar 2018.{{netiviide}}: CS1 hooldus: tundmatu keel (link)
  3. Robert Purchese (15. juuni 2015). "Ubisoft announces 4v4 melee game For Honor". Eurogamer (inglise keeles). Vaadatud 17. veebruar 2018.{{netiviide}}: CS1 hooldus: tundmatu keel (link)
  4. "For Honor news: alpha date, PC version, collector's edition, modes". Polygon (inglise keeles). 17. august 2016. Vaadatud 17. veebruar 2018.{{netiviide}}: CS1 hooldus: tundmatu keel (link)
  5. Bryan Vore (17. juuni 2015). "We Played Ubisoft's New IP, For Honor". gameinformer (inglise keeles). Originaali arhiivikoopia seisuga 18. juuni 2015. Vaadatud 17. veebruar 2018.{{netiviide}}: CS1 hooldus: tundmatu keel (link)
  6. Mitch Dyer (15. juuni 2015). "E3 2015: For Honor's Combat Is Brutal and Unforgiving". IGN (inglise keeles). Vaadatud 17. veebruar 2018.{{netiviide}}: CS1 hooldus: tundmatu keel (link)
  7. Wes Fenlon (16. juuni 2015). "For Honor: light strategy and heavy swords in a medieval dueler". PC Gamer (inglise keeles). Vaadatud 17. veebruar 2018.{{netiviide}}: CS1 hooldus: tundmatu keel (link)
  8. "For Honor is the Game of Thrones fighting sim you've been waiting for". gamesradar (inglise keeles). 17. august 2016. Vaadatud 17. veebruar 2018.{{netiviide}}: CS1 hooldus: tundmatu keel (link)

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]