Filmirežissööride loend

Allikas: Vikipeedia
Jump to navigation Jump to search

Siin on loetletud filmirežissööre.


# A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S Š Z Ž T U V W Õ Ä Ö Ü X Y


A[muuda | muuda lähteteksti]

Per Aabel - Sigfred Aagaard - David Abašidze - Khwaja Ahmad Abbas - Shuhrat Abbosov - Vadim Abdrašitov - J. J. Abrams - Thengiz Abuladze - Ben Affleck - Demetrio Aguilera Malta - Ömer Lütfi Akad - Chantal Akerman - Alan Alda - Robert Aldrich - Aleksei Aleksejev - Woody Allen - Mario Almirante - Pedro Almodóvar - Robert Altman - Giuseppe Amato - Wes Anderson - Theódoros Angelópoulos - Michelangelo Antonioni - Michael Apted - Alfonso Arau - Roscoe Arbuckle - Darren Aronofsky - Yann Arthus-Bertrand - Virve Aruoja - Dinara Assanova - John August - Anu Aun - John G. Avildsen - Gabriel Axel

B[muuda | muuda lähteteksti]

Géla Babluani - Peter von Bagh - Aleksei Balabanov - Alan Ball - Erik Balling - Joseph Barbera - Alessandro Baricco - Michael Bay - Warren Beatty - Malik Bendjelloul - Valérie Benguigui - Ingmar Bergman - Claude Berri - Bernardo Bertolucci - Luc Besson - Susanne Bier - Kathryn Bigelow - Gérard Blain - Vicente Blasco Ibáñez - William Peter Blatty - David Blue - Uwe Boll - Natalja Bondartšuk - Sergei Bondartšuk - Jan de Bont - Danny Boyle - Peeter Brambat - Kenneth Branagh - Vasile Brescanu - Robert Bresson - Jacques Brel - Mel Brooks - Boriss Bunejev - Luis Buñuel - Christo Burman - Tim Burton - Steve Buscemi

C[muuda | muuda lähteteksti]

Jean Daniel Cadinot - Cai Mingliang - James Cameron - Peter Capaldi - Frank Capra - Leos Carax - Henning Carlsen - Nuri Bilge Ceylan - Claude Chabrol - Jackie Chan - Charlie Chaplin - Lee Cheol-ha - Cher - Věra Chytilová - Philippe Claudel - George Clooney - Jean Cocteau - Émile Cohl - Isabel Coixet - Cyril Collard - Nina Companeez - Sean Connery - Robert C. Cooper - Francis Ford Coppola - Sofia Coppola - Alain Corneau - Kevin Costner - Bryan Cranston - Lol Crème - Cameron Crowe - Alfonso Cuarón - Michael Curtiz

D[muuda | muuda lähteteksti]

Olivier Dahan - Damiano Damiani - Giorgi DaneliaFrank Darabont - Jules Dassin - Kristiina Davidjants - Aleksandr Davõdov - Brian De Palma - Vittorio De Sica - Danny De Vito - Guy Debord - Walt Disney - Stanley Donen - Jörn Donner - Richard Donner - Carl Theodor Dreyer

E[muuda | muuda lähteteksti]

Clint Eastwood - Blake Edwards - Atom Egoyan - Bernd Eichinger - Sergei Eisenstein - Andrejs Ēķis - Hasse Ekman - Peter Elfelt - Kemal el-Sheik - Nora Ephron - Reha Erdem - Heiki Ernits - Eve Ester

F[muuda | muuda lähteteksti]

Manolo Fábregas - Stefan Faldbakken - Josef Fares - Rainer Werner Fassbinder - Federico Fellini - Laurence Fishburne - Antwone Fisher - Robert Flaherty - Victor Fleming - Anne Fontaine - Miloš Forman - Jodie Foster - John Frankenheimer - Stephen Frears - Martin Frič - David Furnish

G[muuda | muuda lähteteksti]

Urban Gad - Leonid Gaidai - Matteo Garrone - Nils Gaup - Pietro Germi - Rituparno Ghosh - Mel Gibson - Bernard Giraudeau - Jean-Luc Godard - Theo van Gogh - Alejandro González Iñárritu - Mikk Granström - James Gray - Robert Greenwald - John Guillermin - Egon Günther

H[muuda | muuda lähteteksti]

Georgi Haindrava - Bent Hamer - Michael Haneke - Roger Hanin - Rein Hanson - Neil Hardwick - Andrei Haritonov - Renny Harlin - Ed Harris - Michel Hazanavicius - Ethan Hawke - Rao Heidmets - Ivar Heinmaa - Martti Helde - Denis Héroux - Juraj Herz - Arthur Hiller - Cheryl Hines - Alfred Hitchcock - Tom Hooper - Michel Houellebecq - Ron Howard - Jan Hřebejk - Marlen Hutsijev - Klaus Härö

I[muuda | muuda lähteteksti]

Arvo Iho - Svatopluk Innemann - Otar Ioseliani - Antonio Isasi-Isasmendi

J[muuda | muuda lähteteksti]

Peter Jackson - Juraj Jakubisko - Kaspar Jancis - Miklós Jancsó - Jim Jarmusch - Vojtěch Jasný - Jean-Pierre Jeunet - Jaromil Jireš - Alex Jones - Chuck Jones - Spike Jonze - Miranda July - Georgi Jungvald-Hilkevitš - Aina Järvine - Janno Jürgens

K[muuda | muuda lähteteksti]

Marianna Kaat - Karel Kachyňa - Ján Kadár - Aleksandr Kaidanovski - Rolands Kalniņš - Vladimir-Georg Karassev-Orgusaar - Helle Karis - Leo Karpin - Dome Karukoski - Asko Kase - Elia Kazan - Aki Kaurismäki - Buster Keaton - Diane Keaton - Sulev Keedus - Karl Kello - Gene Kelly - Krzysztof Kieślowski - Kaljo Kiisk - Kim Ki-duk - Jaak Kilmi - Takeshi Kitano - Kalju Kivi - Ere Kokkonen - Jaan Kolberg - Kalju Komissarov - Andrei Kontšalovski - Baltasar Kormákur - András Kovács - Gérard Krawczyk - Terje Kristiansen - Grigori Kromanov - Arvo Kruusement - Valentin Kuik - Toivo Kusmin - Emir Kusturica - Stanley Kubrick - Akira Kurosawa - Andres Kõpper - Marianne Kõrver - Kadri Kõusaar - Veljo Käsper - Kertu Köösel - Mati Kütt

L[muuda | muuda lähteteksti]

André S. Labarthe - Shia LaBeouf - Edvin Laine - Leida Laius - Karel Lamač - Michael Landon - Viggo Larsen - Charles Laughton - Katrin Laur - Jude Law - Martin Lawrence - Dan Lead - Ang Lee - Spike Lee - Aleksandrs Leimanis - Claude Lelouch - Tony Leondis - Sergio Leone - Astrid Lepa - Tõnis Lepik - Toomas Lepp - Urmas E. Liiv - Jens Lien - Åke Lindman - Renita Lintrop - Oldřich Lipský - Vibeke Løkkeberg - Oudekki Loone - Peter Lorre - Emil Loteanu - Aku Louhimies - George Lucas - Robert Luketic - Gytis Lukšas - Sidney Lumet - David Lynch - Adrian Lyne - Jonathan Lynn - Lennart Luhtaru - Erika Lust - Jaak Lõhmus

M[muuda | muuda lähteteksti]

Gustav Machatý - Michael Madsen - Andres Maimik - Katrin Maimik - John Malkovich - Milčo Mančevski - Karl Mantzius - Rein Maran - Patrick Marber - Raivo Maripuu - Edmund Martin - Vladimir Jurjevitš Martõnov - Tom McGrath - Adolfas Mekas - Jonas Mekas - Sam Mendes - Jiří Menzel - Rasmus Merivoo - Márta Mészáros - Nikita Mihhalkov - Mikk Mikiver - Ben Miller - Chris Miller - Claude Miller - David Miller - George Miller - Anthony Minghella - Hayao Miyazaki - Rauni Mollberg - Michael Moore - Jeanne Moreau - Paul Morrissey - Kira Muratova - Peter Murdmaa - Ain Mäeots - Kalle Mälberg - Jüri Müür

N[muuda | muuda lähteteksti]

Leonid Netšajev - Olav Neuland - Paul Newman - Mike Nichols - Jack Nicholson - Liis Nimik - Christopher Nolan - Lauri Nurkse - Jan Erik Nõgisto

O[muuda | muuda lähteteksti]

Steve Oedekerk - Madis Ojamaa - Arko Okk - Manoel de Oliveira - Ole Olsen - Õie Orav - François Ozon

P[muuda | muuda lähteteksti]

Georg Wilhelm Pabst - Avo Paistik - Imbi Paju - Rein Pakk - Alan J. Pakula - Vilja Palm - Sergei Paradžanov - Nick Park - Alan Parker - Heino Pars - Spede Pasanen - Pier Paolo Pasolini - Ivan Passer - Bill Paxton - Gérard Philipe - Heilika Pikkov - Ülo Pikkov - Meelis Piller - Claude Pinoteau - Vassili Pitšul - Roman Polanski - Sydney Pollack - Sergei Potapov - Rick Prelinger - Ain Prosa - Juri Prõtkov - Peep Puks - Andres Puustusmaa - Janno Põldma - Mati Põldre - Ivan Põrjev - Priit Pärn

R[muuda | muuda lähteteksti]

Rein Raamat - Mikk Rand - Harri J. Rantala - Satyajit Ray - Bill Rebane - Peeter Rebane - Robert Redford - Christopher Reeve - Erich Rein - Carl Reiner - Annika Reinson - René Reinumägi - Karel Reisz - Olev RemsuAlain Resnais - Leni Riefenstahl - Dino Risi - Nelo Risi - Guy Ritchie - Eldar Rjazanov - Robert Rodriguez - Éric Rohmer - Hans Roosipuu - Francesco Rosi - Roberto Rosselini - Jacques Rouffio - Eugen Ruge - Anri Rulkov

S[muuda | muuda lähteteksti]

Heleri Saarik - Corso Salani - Aleksi Salmenperä - Rainer Sarnet - Maximilian Schell - Éric-Emmanuel Schmitt - Evald Schorm - Joel Schumacher - Martin Scorsese - Ridley Scott - Tony Scott - Ivars Seleckis - Henry Selick - Kaneto Shindō - Makoto Shinkai - M. Night Shyamalan - Robert D. Siegel - Peeter Simm - David Slade - Mark Soosaar - Paolo Sorrentino - Heli Speek - Steven Spielberg - Innokenti Smoktunovski - Steven Soderbergh - Barry Sonnenfeld - István Szabó - Sylvester Stallone - Jerzy Stefan Stawiński - Matt Stone - Oliver Stone - Jānis Streičs - Barbra Streisand - Jerzy Stuhr - John Sturges - Jan Svěrák - Andres Sööt

Š[muuda | muuda lähteteksti]

Larissa Šepitko - Alvydas Šlepikas - Vassili Šukšin - Jan Švankmajer

Z[muuda | muuda lähteteksti]

Frank Zappa - Krzysztof Zanussi - Aleksandr Zarhi - Petr Zelenka - Karel Zeman - Valerio Zurlini - Andrei Zvjagintsev - Harald Zwart

Ž[muuda | muuda lähteteksti]

Kristīne Želve

T[muuda | muuda lähteteksti]

Danis Tanović - Quentin Tarantino - Andrei Tarkovski - Béla Tarr - Ilmar Taska - Jacques Tati - Priit Tender - Margarita Terehhova - Michael Tobias - Tanel Toom - Marili Toome - Peeter Tooming - Jean-Philippe Toussaint - Pablo Trapero - Lars von Trier - Nadine Trintignant - Tõnu Trubetsky - François Truffaut - Stanley Tucci - Tom Tykwer

U[muuda | muuda lähteteksti]

Kersti Uibo - Mihkel Ulk - Riho Unt - Peeter Urbla - Zaza Urušadze

V[muuda | muuda lähteteksti]

Roger Vadim - Manfred Vainokivi - Jaanis Valk - Priit Valkna - Gus Van Sant - Otakar Vávra - Paul Verhoeven (Hollandi režissöör) - Paul Verhoeven (Saksa režissöör) - Toomas Verrev - Lorenzo Vigas - Kullar Viimne - René Vilbre - Selma Vilhunen - František Vláčil - Hardi Volmer - Václav Vorlíček - Riho Västrik

W[muuda | muuda lähteteksti]

Andrzej Wajda - Olivier Weber - Orson Welles - Tom Welling - Wim Wenders - Forest Whitaker - Billy Wilder - Kathrine Windfeld - Gary Winick - Henry Winkler - Michael Winner - Ed Wood - Martin Wood - Joe Wright - Marcin Wrona - Juha Wuolijoki - William Wyler

Õ[muuda | muuda lähteteksti]

Veiko Õunpuu

X[muuda | muuda lähteteksti]

Xu Xingzhi

Y[muuda | muuda lähteteksti]

Masashi Yamamoto - Peter Yates