Fürstenfeld

Allikas: Vikipeedia
Fürstenfeld

Vapp

Pindala 50,3 km² (2018)[1] Muuda Vikiandmetes
Elanikke 8549 (1.01.2018)[2] Muuda Vikiandmetes

Koordinaadid 47° 3′ N, 16° 5′ E
Asend Hartberg-Fürstenfeldi ringkonnas
Fürstenfeld (Austria)
Fürstenfeld

Fürstenfeld ([ˈfʏʁstn̩fɛlt]; ungari: Fölöstöm) on linn (Stadt) Kagu-Austrias Steiermargi liidumaal, Ungari piiri lähedal.

Grazi värav, osa endistest linnakindlustustest

See oli samanimelise ringkonna keskus 2012. aasta lõpuni, mil viimane ühendati Hartbergiga, et moodustada Hartberg-Fürstenfeldi ringkond.

Fürstenfeld asutati 1170. aasta paiku kindlusena ja sai linnaõiguse 1215. aastal. Tänapäeval on see tuntud oma koolide, keskmise suurusega tööstuse ja läheduse poolest mitme spaaga (Bad Loipersdorf, Bad Blumau, Stegersbach).

Fürstenfeld asub Feistritzi madalamas orus Burgenlandi piiri lähedal. Linna territooriumi kõrgus on vahemikus 255 - u. 300 m. Linna keskosa paikneb jõeterrassil mõnikümmend meetrit orupõhjast kõrgemal.

Ajalugu[muuda | muuda lähteteksti]

Esimesi inimjälgi Fürstenfeldi piirkonnas on seostatud neoliitikumiga. Urniväljade kultuuri arheoloogilisi leide on arvukalt ning ka roomlased leidsid tee nende Pannoonia provintsiga piirnevasse hilisemasse Noricumi provintsi. Alates 6. sajandist levisid Pannoonia piirkonda slaavlased ja 8. sajandil järgnesid neile Baieri asunikud.

Inimesi[muuda | muuda lähteteksti]

Sõpruslinnad[muuda | muuda lähteteksti]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]