Eric Saade

Allikas: Vikipeedia
Eric Saade
Eric Saade (2011)
Eric Saade (2011)
Sünninimi Eric Khaled Saade
Sündinud 29. oktoober 1990 (33-aastane)
Päritolu Kattarp, Helsingborg, Rootsi
Stiilid popmuusika
Elukutse laulja, saatejuht
Tegev 2003–
Plaadifirma Roxy Recordings
Seotud esitajad What's Up!
Veebileht Ametlik koduleht

Eric Khaled Saade (sündinud 29. oktoobril 1990 Helsingborgis Kattarpis) on rootsi poplaulja ja telesaatejuht.

Pärast kahte aastat ansamblis What’s Up! lahkus ta sealt veebruaris 2009, et alustada soolokarjääri.

Ta esindas Rootsit 2011. aasta Eurovisiooni lauluvõistlusel Düsseldorfis, mille tagas võit sama aasta Meldodifestivalenil looga "Popular". Eurovisioonil tuli ta kolmandale kohale.

Lapsepõlv ja noorus[muuda | muuda lähteteksti]

Saade sündis Rootsis Kattarpis Walid Saade ja Marlene Jacobssoni lapsena. Saade isa on pärit Liibanonist ja ema Rootsist. Vanemad lahutasid abielu, kui Saade oli nelja-aastane. Pärast seda elas ta oma emaga. Saadel on kaheksa õde-venda ja poolõde-venda.

Saade hakkas laulmisega tegelema, kui oli näinud telerist Michael Jacksonit. Ta on saanud muusikalisi mõjutusi sellistelt artistidelt ja ansamblitelt nagu Robbie Williams, Bryan Adams, Backstreet Boys ja Justin Timberlake.

Ta laulis esimest korda laval kuueaastaselt oma ema pulmas. 13-aastaselt hakkas Saade laule kirjutama ning võitis Rootsi lauluvõistluse "Joker" (hiljem nimetati see ümber "Popkorniks") ning allkirjastas plaadilepingu 15-aastaselt.

Isiklikku[muuda | muuda lähteteksti]

Saade elab Stockholmis. Kuni jaanuarini 2012 oli Saade mitu aastat suhtes Molly Sandéniga. 2015. aastast on ta kallim moeblogija Nicole Falciani.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]