Õhupüstol

Allikas: Vikipeedia

Õhupüstol on püstoli kujuga suruõhuga toimiv õhkrelv, mida saab liigitada kolme rühma: CO2 relvad, suruõhurelvad ja vedruga relvad.

Suruõhupüstol[muuda | muuda lähteteksti]

Benelli

Suruõhurelvad on pigem sportlaskmiseks ning nende väljalaskekiirus ning kineetiline energia on suurem. Suruõhurelvade hinnad on sadades eurodes ning need kasutavad ligikaudu 200 baari surve jaoks mõeldud täispumbatavaid balloone. Suruõhurelvadel on ka hästi disainitud sihikud, mis tõstavad relvade täpsust.

4,5 mm kuul märklehte lasmiseks
erinevaid õhkrelvade kuule, nt teravatipulised on mõeldud näriliste laskmiseks

Süsihappegaasipüstol[muuda | muuda lähteteksti]

CO2 relv

Töötavad 12 g CO2 kapsli jõul ning tulistavad enamasti 4,5 mm ümaraid teras- või tinakuule. Väljalaskekiirused jäävad 90–130 m/s vahemikku, kuid on ka erandeid. CO2 relvad on koduõues märki laskmiseks või enesekaitseks.[viide?]

Vedru laadimisegaga õhupüstol[muuda | muuda lähteteksti]

õhupüstol IŽ Baikal (ИЖ-55М) lahtimurtuna

Vedruga relvad on kõige odavamad. Nende väljalaskekiirus on võrreldav CO2 relvadega, kuid relvad on ebatäpsemad. Enamik vedruga õhupüstoleid on ühelasulised (eelkõige vanemat tüüpi) ja nende laadimiseks tuleb püstolitoru pärast igat lasku alla murda ning kuul otse rauda sisestada. Mitmelasulised on samas viimastel aastatel[millal?] järjest rohkem levinud. Vedruga relvad on mõeldud märklauda tulistamiseks ja algajatele harjutamiseks.

Märkleht[muuda | muuda lähteteksti]

10 m õhupüstoli märkleht


Viited[muuda | muuda lähteteksti]