Wizards of Waverly Place: The Movie

Allikas: Vikipeedia

"Wizards of Waverly Place: The Movie" (Waverly paiga võlurid: Film) on Ameerika noortesaate "Wizards of Waverly Place" põhjal tehtud film. Film esilinastus 28. augustil 2009, filmivõtteid alustati 15. veebruaril 2009, San Juanis Puerto Ricos. Filmi esilinastust vaatas 11,4 miljonit vaatajat, mis tegi selle Disney kanali teiseks filmiks, mille esilinastust on kõige rohkem vaadatud, High School Musical 2 järel.

Sündmustik[muuda | muuda lähteteksti]

Russo pere, välja arvatud Alex (Selena Gomez), kes ööbib parima sõbra Harper Finkle'i (Jennifer Stone) juures, valmistuvad reisiks Kariibi saartele. Alex otsustab uurida Justini (David Henrie) isiklikke asju, kuni Justini võlutud kott Alexi lõksu püüab, nii nagu Justin plaaniski. Kui tema isa, Jerry (David DeLuise) tuleb alla teda aitama, räägib ta kogemata keelatud loitsude raamatust ja kuidas ta lasi Justinil seda laenata. Alex tahab Harperiga minna peole, kuid Alexi ema Theresa (Maria Canals Barrera) ütleb, et ta ei saa peole minna, sest teda ei saa usaldada, isegi mitte koos Harperiga. Pärast kui tema vanemad välja lähevad ja tema vennad ei ole läheduses, paneb Alex metroojaama, mis on osa nende kodust, pere võlukepi ja keelatud loitsude raamatu abiga loitsu alla, mis teeb sellest rongi, et ta saaks Harperiga minna peole (tema vanemad ei olnud tal lubanud majast välja minna), aga nad jäävad peole hiljaks, olles peaaegu surma saanud tõelise metroo rongi pärast. Õnneks päästis Justin nad, kasutades täis-võluri võlukeppi selleks. Õnnetuseks kukub üks metroojaama seinast kukub maha just siis, kui nende vanemad saabuvad. Sellepärast peab Alex koos enda perega minema puhkusele Kariibidele ning peavad jätma kõik võlukepid koju. Reisil kohtavad nad tänava mustkunstnikku, kes on olnud võlur (ta kaotas enda võimed täis-võluri võistluses enda vanemale vennale), kelle nimi on Archie ja kes tahab muuta enda tüdruksõpra Giselle'i papagoist tagasi inimeseks Unistuste Kivi leidmisega. Jerry peab seda hulluks mõtteks, sest paljud võlurid on seda otsima läinud ja keegi pole sealt tagasi tulnud.

Hiljem, kui Alex jäi enda emale vahele loitsu võlumisega, millega pidi ta oma ema nõusse saama, et Alex saaks olla poisiga, tema ema keelab tal reisi jooksul kasutada maagiat. Pärast suurt tüli Theresaga oli Alex vihane ja soovis, et tema vanemad poleks kunagi kohtunud; kahjuks hoidis ta käes täis-võluri võlukeppi ja nõiduste raamatut ning see soov täituski. Tulemusena ei mäletanud Theresa ega Jerry enam ka Alexit, Justinit ega Maxi (Jake T. Austin) ega ka teineteist.

Alex ja Justin proovivad kätte saada nõiduste raamatut, mis on Jerry käes, kes neid mõlemaid ei mäleta, kuid nad jäävad Jerryle vahele. Jerryl on veel enda võluvõimed, sest ta polnud enda võimeid ära andnud, kuna ta polnud Theresaga abiellunud.