Tänavakorvpall

Allikas: Vikipeedia
Maailma üks kuulsamaid tänavakorvpalliväljakuid Venice Beachil (California, USA)

Tänavakorvpall on tavalise korvpalli veidi muudetud variant, mida mängitakse tavaliselt kas väliskorvpalliväljakutel või (gümnaasiumide) spordisaalides. Tavaliselt on tänavakorvpallis kasutusel üks korv, kuid vahel ka kaks.

Reeglid[muuda | muuda lähteteksti]

Tänavakorvpalli reeglid on enamasti samad nagu tavalisel korvpallil. Kuid tänavakorvpallis on rohkem trikitamist ja üks-ühele mängimist. Palliga mängija teeb tavaliselt enne viset trikke ja alles siis viskab või paneb pealt palli korvi. Tänavakorvpallis on sagedased nähtused imelised pealtpanekud, alley - oop'id ja mängu ajal vastaseid närvi ajavad mõttetud sõnad ja laused.

3on3 tänavakorvpalli on mängitakse tavaliselt kas 10 või 12 punktini (või 10/12 minutit), kahepunktivise võrdub seal ühe punktiga, kolmese joone tagant vise kahe punktiga.

Võistlused Eestis[muuda | muuda lähteteksti]

Tänavakorvpall Keilas

Eestis mängitakse tänavakorvpalli 1993. aastast, üleriigilist 3on3 tänavakorvpalli Eesti meistrivõistluste sarja korraldatakse 2006. aastast. Eesti meistrivõistluste arvestus käib üheksas võistlusklassis. 2006/2007. aasta edukaim võistkond oli Deckol Ehitus (Silver Kuuba, Merlis Niklus, Indrek Poom, Teet Marran), kes on kahel aastal tulnud meistriks nii amatööride kui ka eliitsarjas.

Üheks kõige suuremaks tänavakorvpalli toetajaks on bränd AND1.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]