Tonmi Lillman

Allikas: Vikipeedia
Tonmi Lillman
Tonmi Lillmani promofoto
Tonmi Lillmani promofoto
Sünninimi Tonmi Kristian Lillman
Tuntud kui Otus
Sündinud 3. juuni 1973
Surnud 13. veebruar 2012 (38-aastaselt)
Päritolu Helsingi, Soome
Elukutse muusik, produtsent, graafikadisainer
Seotud esitajad Lordi, To/Die/For, Sinergy, Ajattara, Kylähullut, HateFrame, Vanguard, 3rror

Tonmi Kristian Lillman (3. juuni 197313. veebruar 2012[1]), tuntud ka kui Otus, oli soome muusik, ansambli Lordi trummar aastast 2010 kuni surmani.

Karjäär[muuda | muuda lähteteksti]

Kuna Lillmani isa oli muusik, kasvas ta üles muusikainstrumentide keskel. Tonmi sai oma esimese trummikomplekti 9-aastaselt ja hakkas esinema 13-aastaselt. Oma põhiinstrumentide, trummide ja basskitarri kõrvalt mängis Tonmi ka süntesaatorit ja kitarri. Enne oma surma oli ta seotud bändidega Kylähullut, Vanguard ja 3rror. Kõige tuntum oli ta bändide Sinergy, To/Die/For ja Lordi trummarina.

Otus[muuda | muuda lähteteksti]

Kui Lordi endine trummar Kita oli otsustanud soolokarjääri kasuks, saatis Tonmi Mr Lordile sõnumi, olles kuulnud, et bänd vajab uut trummarit. Lordi võttis pakkumise vastu. Järjekorras teise trummari ja kümnenda liikmena Lordi “koletiste perekonnas” sai temast Otus, soomekeelse tähendusega 'Olend' või 'Elukas'. Tema esimene kontsert koos Lordiga toimus "Europe For Breakfast Tour" raames 5. novembril 2010 Ozhidania hallis Peterburis.

Tema lavakarakterit Otust kirjeldati kombinatsioonina lihunikust, timukast, tulnukast, sisalikust ja zombist.

Tonmi Lillman suri haigushoo tagajärjel. 2016. aasta seisuga on ta Lordi kunagistest liikmetest ainsana surnud.

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. "Former TO/DIE/FOR And SINERGY Drummer TONMI LILLMAN Dead At 38". Blabbermouth.net. 15. veebruar 2012. Originaali arhiivikoopia seisuga 17. veebruar 2012. Vaadatud 15. veebruar 2012.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]