Taani keskkonnaministeerium

Allikas: Vikipeedia

Taani Keskkonnaministeerium (taani keeles: Miljøministeriet) on Taani ministeerium, mis vastutab Taani keskkonnakaitse ning -planeerimise administratiivsete ja uurimuslike ülesannete eest. Taani keskkonnaministeerium korraldab keskkonnapoliitikat riiklikul tasemel, regionaalsel ja kohalikul tasemel on vastutus delegeeritud kohalikele omavalitsustele.[1]

Ajalugu[muuda | muuda lähteteksti]

Keskkonnaministeerium loodi 1971. aastal, selle esiagne nimi tähendas "Keskkonnareostuse vastu võitlemise ministeerium" (taani keeles: Ministeriet for Forureningsbekæmpelse), praegune nimi võeti kasutusele aastal 1973[1].

Ministeeriumi struktuur[muuda | muuda lähteteksti]

Taani Keskkonnaministeeriumi juhib keskkonnaminister. Praegune keskkonnaminister on alates 2014. aastast Kirsten Brosbøl.

 Pikemalt artiklis Taani keskkonnaminister


Ministeerium koosneb kolmest agentuurist ja mitmest iseseisvast keskkonnakeskusest, mis asuvad riigi eri osades. Ministeeriumiga on seotud ka üks iseseisev appellatsiooninõukogu.

Ministeerium annab tööd rohkem kui 2500 inimesele.[1]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. 1,0 1,1 1,2 "Taani Keskkonnaministeeriumi koduleht, kontrollitud 07.05.2013". Originaali arhiivikoopia seisuga 24.12.2005. Vaadatud 7.05.2013.