Renault Trafic

Allikas: Vikipeedia
Renault Trafic
Tootja Renault
Opel/Vauxhall
Tootmine 1980–tänapäev
Eelkäija Renault Estafette
Kere tüüp kaubik
väikebuss
madelauto
raamauto
Paigutus eesmootor, esivedu
eesmootor, nelikvedu (ainult 1. põlvkond)

Renault Trafic on Prantsusmaa autotootja Renault poolt 1980. aastast toodetav kerge tarbesõiduk, mis on enamasti väikebuss või kaubik ning mida on toodetud kolme põlvkonna vältel. Hetkel saadaolevat kolmanda põlvkonna Traficut turustatakse ka Fiat Talento, Nissan NV300 ja Mitsubishi Expressi nime all.

2018. mudeliaastani müüdi Renault Traficut ka Opel/Vauxhall Vivaro nime all, aga seoses Opeli omandamisega PSA grupi poolt on kolmanda põlvkonna Vivaro ehitatud juba PSA grupi EMP2 platvormile.

Veel on kasutusel olnud nimed Opel/Vauxhall Arena, Chevrolet Trafic, Winnebago LeSharo, Tata Winger. Opeli/Vauxhalli nime kandvate autode tootmisega tegeles IBC Vehicles Ltd. Lutonis Bedfordshire'is Inglismaal (GM Manufacturing Luton).

Esimene põlvkond (1980)[muuda | muuda lähteteksti]

Esimese põlvkonna Traficut toodeti aastatel 1980 kuni 2001 ning selle aja jooksul läbis Trafic mitmeid uuendusi.

Teine põlvkond (X83; 2001)[muuda | muuda lähteteksti]

Teine Trafic sündis Opeli, Nissani ja Renault' koostööprojekti raames nins seda müüdi ka Opel/Vauxhall Vivaro ja Nissan Primastari nime all.

Kolmas põlvkond (X82; 2014)[muuda | muuda lähteteksti]

Kolmandat põlvkonda hakati tootma 2014. aastal. See sai uue sise- ja välisilme, mitu nutiuuendust ja uuendatud diiselmootorid. Uued mootorid on 1,6-liitrised (ühel lihtsalt turbo ja teisel topeltturbo).

Uus Trafic on eelkäijast 0,2 m pikem (pikemas versioonis 0,6 m). Versioonidest on valikus kaubik, 9-kohaline minibuss ning 2 istmerea ja kaubaruumiga double cab. Kolmanda põlvkonna Traficut müüakse ka Fiat Talento nime all.

Opel Vivaro[muuda | muuda lähteteksti]

Opel Vivaro A

Opel Vivaro on Opeli keskmise suurusega kaubik ning tehniliselt on tegu teist märki kandva Renault Traficuga. Seda toodeti 2 põlvkonda Renault Traficu baasil ning 3. põlvkonna Vivaro C on ehiatatud juba PSA Grupi uuel platvormile.

2. põlvkonda hakati tootma 2014. aastal. See sai uue sise- ja välisilme, mitu nutiuuendust ja uuendatud mootorid. Uued mootorid on 1,6-liitrised diislid (nõrgematel üks turbo ja võimsamal topeltturbo). Versioonidest on valikus kaubik, 9-kohaline minibuss ning 2 istmerea ja kaubaruumiga Double Cab. Uut Vivaro esitleti Birminghami tarbesõidukite näitusel.

Alates 2019. aastast on Opel Vivaro ehitatud uuele PSA grupi platvormile ning baseerub Citroën Jumpyl.


Viited[muuda | muuda lähteteksti]