Rahastamine

Allikas: Vikipeedia

Rahastamine[muuda | muuda lähteteksti]

Rahastamine[1] on ressursside pakkumine projektile, vajaduse jaoks või programmiks, tavaliselt rahastamine toimub raha vormis.

On olemas mitu rahastamis tüüpi: isiklikud säästud, pere ja sõbrad, ühisrahastus, ingelinvestorid, riskikapital, pangalaenud, väikeettevõtete halduse laenud.

Rahastamise tüübid[2][muuda | muuda lähteteksti]

1. Isiklikud säästud

See rahastamis tüüp on kõige ahvatlevam kuna kasutatakse isiklikult säästetud raha, et aidata enda vajadustele, projektile või ettevõttele.

2. Perekond ja sõbrad

Seda tüüpi rahastamine on pigem seotud suhte endaga kui teostatava äriplaani hindamisega. Seda tüüpi rahastamise eesmärk on aidata ettevõttel käivitada punkt, kus ta saab otsida ja saada muud liiki rahastamist.

3. Ühisrahastus

Seda tüüpi rahastamine kasutab erinevate sotsiaalsete platvormide kaudu teie sõprade, pereliikmete ja kolleegide tohutuid võrgustikke, et ärist teada saada, eesmärgiga meelitada uusi investoreid.

4. Ingelinvestorid

Ingelinvestorid on jõukad inimesed, kes pakuvad rahastamist vastutasuks ettevõtte omakapitali eest. Mõned investorid töötavad gruppidena ja vaatavad enne vahendite eraldamist tehinguid koos, enamik töötab aga iseseisvalt.

5. Riskikapital

Riskikapitalistid on investorid, kes panustavad ettevõtte omakapitali vastu märkimisväärse summa raha ja saavad tulu, kui ettevõte läheb börsile või kui selle omandab teine ettevõte. Riskikapitalistid tegelevad kogu rahaga ja investeerivad ainult ettevõtetesse, millel on potentsiaal oma investeeringult head tulu pakkuda

6. Pangalaenud

Pangalaenud on paljude alustavate ettevõtete jaoks populaarne rahastamisallikas. Enne pangalaenu taotlemist on oluline veenduda, et olete erinevate võimalike võimaluste ja iga võimaliku intressimääraga hästi kursis.

7. Väikeettevõtte halduse laenud

See hõlmab valitsuse administratsiooni rahastamist, mis on pühendatud väikeettevõtete edule aitamiseks. Väikeettevõtte haldus aitab väikeettevõtetel kapitali saada ja tagab, et teatud protsent lepingutest sõlmitakse väikeettevõtetega.

  1. Cambridge University Press. "Funding". Vaadatud 20.04.2021.
  2. Team TechPanda (21. juuni 2013). "Seven Types of Funding Sources for your Startup". Vaadatud 20.04.2021.