Mick Pedaja

Allikas: Vikipeedia

Mick Pedaja (sündinud 7. märtsil 1993) on Eesti muusik ja helilooja.

Micucu oli instrumentaalduo, mille koosseisus musitserisid Uku Kübar (klahvpillid, trummid, perkussioon, elektroonika) ja Mick Pedaja (kitarrid, vokaal, elektroonika). Teinud varem mitut bändi ja projekte koduses Raplas, jõudsid kaks sõpra alles Micucus nende jaoks parima sünergiani. 29. mail 2013 sai valmis debüütsingel "Take your things".

Märtsist maini salvestati Kaabu stuudios esimese EP lood ning "Debut EP" tuli välja 10. juulil 2014. EP-l võib kuulda põnevat elektroakustilist kompotti meloodilisest elektroonilisest muusikast ja kergemast progerokist, mis nende endi sõnul peegeldab meid ümbritsevat keskkonda ja inimesi. Nüüd Mick Pedaja enam Micucus ei musitseeri.

Pedaja üksi loodavat muusikat võib kirjeldada kui segu ambient'ist, akustilisest folgist ja new age'ist, kus loodushääled kohtuvad hõljuvate kõlamaastike ja helimustritega. Mehe enda sõnul on tema muusika inspireeritud eelkõige inimestest tema ümber, loodusest, tunnetest ja olemisest üleüldse.

Loominguline tegevus[muuda | muuda lähteteksti]

2009[muuda | muuda lähteteksti]

Mick osales Eesti otsib superstaari kolmandas hooajas kus jõudis stuudiovoorudeni.


2014[muuda | muuda lähteteksti]

Juba 2014. aasta suvel hakkas Mick sooloplaati kavandama ning valis välja viis lugu. Micku eesmärgiks muusika tegemisel on luua kuulajate kõrvadesse palju soojust ja rahu. Enamuse inspiratsioonist saab ta loodusest ja inimestest, kes teda motiveerivad. "Ärgake – EP" tuli välja 1. novembril 2014.

2015[muuda | muuda lähteteksti]

12. detsembril 2015 avaldas Mick Pedaja oma loo "Seis", mille produtsentideks olid Raul Ojamaa ja Konstantin Tsõbulevski. Laulu miksis ja masterdas José Diogo Neves. Mick pääses looga lauluvõistluse Eesti Laul 2016 finaali, mis toimus 5. märtsil Saku Suurhallis, ning jäi neljandaks.

2016[muuda | muuda lähteteksti]

1. septembril 2016 tuli Mick välja singli "Valgeks" muusikavideoga. "Rõõm on teiega jagada uut singlit "Valgeks" sügisel ilmuvalt albumilt. Olen täna jälle kogemuse võrra rikkam. Käisime Madise, Angeelia, Getteri ning Lumeliga Viljandimaa metsades uitamas," kirjutas Mick loo tutvustuseks.

Oma debüütalbumi "Hingake" sündimiseks kogus Mick toetust Hooandjas. Toetus kulus plaadi salvestamiseks, produtseerimiseks, miksimiseks ja masterdamiseks. Albumit aitasid produtseerida ja lisasid oma kauni helikeele Raul Ojamaa ja Konstantin Tsõbulevski. Albumi disaini ja kunstilise poolega tegeles kunstnik Elina Kasesalu.

Plaadi olemust võib kirjeldada paeluvalt elektrooniliste, akustiliste ja atmosfääriliste elementidega. Albumil on kuulda öösel Kalamajas lindistatud lindude või elektrikappide hääli, Swedbanki automaadi helidest kokku miksitud rütme ja palju muid saunde, mis on Micku muusika loomisel köitnud. Micku on enamjaolt inspireerinud loodus, inimesed ning elulised situatsioonid ja helid tema ümber. Võib öelda, et tema muusika räägibki elust. Lood on nii instrumentaalsed kui ka eesti- ja ingliskeelsete tekstidega. Plaadil lõid kaasa mitmed Eesti muusikud. Marten Kuningas aitas seada sõnu, Mari Jürjens lisas imelist vokaali ning Kristjan Kallas vastutas perkussiooni poole pealt.

14. novembril 2016 tuli singlina välja pala "Home" ning Sander Allikmäe lavastatud muusikavideo jõudis Youtube'i 17. novembril.

"Hingake/Breathe" jõudis müügile 18. novembril, selle esitluskontserdid toimusid 23. novembril Tallinnas Kumu auditooriumis ja 26. novembril Tartus uues Eesti Rahva Muuseumis.

2017[muuda | muuda lähteteksti]

Mick Pedaja esines Eesti Muusikaauhinnad 2017 auhinnagalal 26. jaanuaril Nordea Kontserdimajas. Ta võitis auhinna aasta alternatiiv-/indie-albumi kategoorias.

3. veebruaril 2017 astus Mick Pedaja üles Rootsi indie-folgi tähe José Gonzaleze ja The String Theory orkestri kontserdi erikülalisena.

24. veebruaril 2017 Eesti Vabariigi 99. sünnipäeva pidulikul kontserdil esitas ta enda loo "Ärgake" ja Sven Grünbergi teose "Kuulake kõik".[1]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. http://kultuur.err.ee/315952/vaata-uuesti-vabariigi-aastapaeva-pidulik-kontsert "Vaata uuesti: vabariigi aastapäeva pidulik kontsert"]. ERR Kultuur, 24.02.2017

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]