Maskovskaja metroojaam

Allikas: Vikipeedia
(Ümber suunatud leheküljelt Maskoŭskaja metroojaam)
Kaart
Asukoht Maskoŭskaja liinil
Maskoŭskaja metroojaam

Maskoŭskaja metroojaam (vene keeles Московская (Moskovskaja metroojaam), valgevene Маскоўская (transkribeerituna Maskovskaja metroojaam)) on üks Minski metroo jaamadest Maskoŭskaja liinil Pieršamajski rajooni territooriumil.

Jaam avati 30. juunil 1984. Algselt oli see liini lõppjaamaks.[1] Jaama perroon on 10 meetri laiune ja 102 meetri pikkune, see asub 7,9 meetri sügavusel maa all. Selle ehitusel kasutati ühendatud raudbetoonist elemente. Kasutusel olevad värvid on valge, punane ja kuldne. Seinal on mosaiikstiilis ornament, mille keskmes on Moskva Kremli stiliseeritud kujutis. Põrandat katavad tumepunased lihvitud graniidist plaadid, mille vahel on helehallidest plaatidest muster. Üks jaama väljapääsudest asub aastal 1990 avatud Maskoŭskaja autobussijaama hoone lähistel. Ka algab jaama lähistelt Minski lasteraudtee.

Jaam kandis kuni aastani 1984 projektis nime Vałhahradzkaja, kuna see pidi asuma Vałhahradzkaja tänaval. Seejärel valmis kava nimetada osa Lenini nime kandvast tänavast ümber Maskoŭskaja tänavaks, mis aga ei teostunud. Kuna see kavandatav uus tänav asus ehitatava metroojaama juures, hakkas seda nime kandma ka jaam.

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]


Eelnev peatus
Metroojaam Maskoŭskaja liinil
Järgnev peatus
Uschod
Maskoŭskaja
Park Čaluskincaŭ