Davey Havok

Allikas: Vikipeedia
Davey Havok
Davey Havok esinemas 2009. aastal
Davey Havok esinemas 2009. aastal
Sünninimi David Paden Passaro
Tuntud kui Davey Havok
Sündinud 20. november 1975 (48-aastane)
Stiilid alternatiivrokk
Tegev 1991–
Seotud esitajad AFI
Son of Sam
Blaqk Audio

David Paden Marchand (sündinud 20. novembril 1975 Rochesteris New Yorgi osariigis), esinejanimega Davey Havok, on Ameerika Ühendriikide poplaulja (rokkansambli AFI ja elektronmuusika bändi Blaqk Audio solist).

Elulugu[muuda | muuda lähteteksti]

Havok on itaalia päritolu.[1] Tema isa suri, kui ta oli kolmeaastane. Hiljem abiellus tema ema uuesti ning Havok sai kasuisa perekonnanime Marchand.[2] Kui Havok oli kuuene, kolis pere California osariiki. Seal käis ta kaheksanda klassini katoliku koolis.

Tema muusikukarjäär algas keskkoolis, kui ta moodustas koos Mark Stopholese'i, Vic Chalkeri ja Adam Carsoniga ansambli, millest hiljem sai AFI. Pärast keskkooli lõpetamist läks bänd lahku ja Davey kolis Berkeleysse, et astuda California ülikooli Berkeleys. Ülikooli ajal hakkas ta kirjutama laulusõnu, mis ilmusid AFI albumitel "Answer That and Stay Fashionable" (1995) ja "Very Proud of Ya" (1996). AFI tuli taas kokku 1995. aastal.

Davey Havok on poplauljana teinud koostööd bändiga Son of Sam, neil ilmus 2001. aastal albumi "Songs from the Earth".

Tegevus moemaailmas[muuda | muuda lähteteksti]

"Glitterboy"[muuda | muuda lähteteksti]

"Glitterboy" on lühikest aega eksisteerinud rõivakollektsioon, mille Havok lõi 2003. aastal. Muu hulgas oli see inspireeritud 1970. aastate glämm-muusikute stiilist. Kollektsiooni kiire lõpu põhjustasid Davey ja tema koostööpartneri Serious Clothing disainerite erimeelsused.

"Paden"[muuda | muuda lähteteksti]

Havoki hiliseim rõivakollektsioon "Paden" loodi 2007. aastal. Kollektsioon on saadaval vaid Fred Segali butiigis.

"Tokyo Hardcore"[muuda | muuda lähteteksti]

2007. aasta septembris nõustus Davey koos Jeffree Stariga olema Tarina Tarantino ehtekollektsiooni "Tokyo Hardcore" modell. Kollektsiooni kataloog ja reklaamvideo ilmusid sama kuu lõpus.

Zu Boutique[muuda | muuda lähteteksti]

Zu Boutique on Davey 2008. aastal asutatud ettevõte, mis müüb peamiselt T-särke.

Näitlemine[muuda | muuda lähteteksti]

Havok on mänginud filmides "Mary Jane Is Not a Virgin Anymore", "Live Freaky, Die Freaky" (hääl), "Godkiller" (hääl) ja "Knife Fight" ning Tim Armstrongi veebiseriaalis "Tim Timebomb's Rock'n'Roll Theatre".

Isiklikku[muuda | muuda lähteteksti]

Havok on tuntud taimetoitluse ja straight edge'i elustiili propageerija.

Daveyl on palju tätoveeringuid, nende hulgas suured mustad tiivad seljal, tähed mõlemal rangluul, leegitsev süda rinnal ja sõna "Moz" (Morrissey) paremal randmel. Lisaks on tal roietel pistodad, parempoolse peal on x-täht, mis tähistab tema straight edge'i elusstiili, ning vasakpoolsel on kõrvits. Tema pahkluul on roosade tiibadega must jänes, kellel on mustad südamed (üks neist murtud) mõlema kõrva taga, käsivarrel on tal palveasendis käed, mille peal on x-tähed, ja palju muud.

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. Sullivan, James (March 9, 2003). "AFI aims to conquer". San Francisco Chronicle.
  2. Metal Hammer intervjuu, veebruar 2003