Chandler Bing

Allikas: Vikipeedia
Osatäitja Matthew Perry pilt
Osatäitja Matthew Perry

Chandler Muriel Bing on väljamõeldud tegelane NBC situatsioonikomöödias "Sõbrad", keda mängis Matthew Perry.

Elulugu[muuda | muuda lähteteksti]

Chandler Bing oli pere ainus laps. Tema ema Nora Tyler Bing oli erootikakirjanik, isa aga transsooline naine ja drag show "Viva las Gay-gas" staar. Ema ja isa lahutus tekitas Chandlerile edasises elus suhteprobleeme ja pühadetrauma.

Ülikoolis kohtus ta Ross Gelleri, Monica Gelleri ja Rachel Greeniga, kellest said hiljem Chandleri parimad sõbrad. Pärast ülikooli kolisid nad New Yorgis kõrvalkorteritesse. Monica kaudu kohtus Chandler ka Phoebe Buffayga. Joey Tribbianiga tutvus ta siis, kui Joey tema korterisse kolis.

Chandler töötas algul IT hankejuhina andmete rekonfiguratsiooni ja statistilise analüüsi alal. Üheksandal hooajal lahkus ta seniselt töökohalt ja asus tööle reklaamikirjutajana. Chandler oli sõpradest kõige jõukam.

Suhted[muuda | muuda lähteteksti]

Romantilised suhted[muuda | muuda lähteteksti]

Chandler oli vahelduva eduga suhtes Janice'iga. Neljandal hooajal tekkis tal Monica Gelleriga salasuhe, mida nad algul teiste eest varjasid. Viiendal hooajal said kõik sõbrad nende suhtest teada. Seitsmendal hooajal nad abiellusid ning kümnendas said surrogaatema abiga lapse ja kolisid seejärel äärelinna majja.

Sõprussuhted[muuda | muuda lähteteksti]

Joey Tribbiani oli aastaid tema korterikaaslane ja parim sõber. Chandleri väljakolimine nende ühisest korterist ja hiljem korteriühistust oli neile mõlemale väga raske.

Vaata ka[muuda | muuda lähteteksti]

Allikad[muuda | muuda lähteteksti]