Arash

Allikas: Vikipeedia
 See artikkel räägib lauljast; albumi kohta vaata artiklit Arash (album); singli kohta vaata artiklit Arash (laul)

Arash
Sünninimi آرش لَبّاف
Ārš Labbf
Sündinud 23. aprill 1977 (46-aastane)
Teheran, Iraan
Päritolu Malmö, Rootsi
Stiilid popmuusika, Pärsia popp, hiphop, R&B, pop folk
Elukutse laulja, DJ
Pill vokaal
Tegev 2004–
Plaadifirma Warner Music Scandinavia (WEA)
Seotud esitajad Aysel Teymurzadə
Veebileht arash.com

Arash Labaf (pärsia keeles آرش لَبّاف Ārš Labbf; sündinud 23. aprillil 1977 Teheranis) on Iraani-Rootsi laulja, tantsija, meelelahutaja ja produtsent. Ta on pärslane, kes elab Rootsis Malmös.

Karjäär[muuda | muuda lähteteksti]

Arash Labaf kasvas üles Teheranis Iraanis. Kui ta oli kümneaastane, kolis tema pere Uppsalasse Rootsi. Viie aasta pärast koliti sealt juba Malmösse.

Tema debüütalbumi "Arash" andis välja Warner Brothers Music juunis 2005. Tema singlid "Boro Boro" ja "Temptation" (koos Rebecca Zadigiga) olid hitid kogu Euroopas ning videoid mängiti rohkem kui kahekümnes MTV muusikakanalis.

Lisaks tema koduriikidele Rootsile ja Iraanile saavutas ta märkimisväärse populaarsuse ka Ida- ja Lõuna-Euroopa riikides, näiteks Venemaal, Ukrainas, Kreekas, Bulgaarias, Poolas, Ungaris, Gruusias, Aserbaidžaanis, Serbias, Slovakkias ja Sloveenias. Tema mändežer on endine Warner Music A&R agent Henrik Uhlmann ja tema esindaja USA-s on Mayar Zokaei.

Koostöö[muuda | muuda lähteteksti]

Arash saavutas tuntuse hitiga "Temptation". Selle laulu juures tegi ta koostööd laulja Rebecca Zadigiga. Koos Pärsia-Pakistani-Taani laulja Aneelaga sündis hitt "Chori Chori". Arashi, Aneela ja Rebeccaga ühistööna valmis laul "Bombay Dreams".

Arash on salvestanud ka venekeelse laulu "Восточные Сказки", mis oli vene versioon laulust "Temptation". Kaasa teeb Blestjaštšie. Laul sai Venemaal suureks hitiks.

DJ Aligator (samuti Pärsia päritoluga) on esinenud Arashi muusikavideos "Music is My Language".

Rebecca Zadigiga laulab ta koos laulus "Suddenly".

2006. aasta albumil on laul "Crossfade (The Remix Album)", mille Arash, DJ Aligator ja Shahkar Bineshpajoo tegid Iraani jalgpallimeeskonnale 2006. aasta maailmameistrivõistluste jaoks.

Oma 2008. aastal välja antud albumil "Donya" võib kuulda Arashi musitseerimas koos Shaggyga.

2009. aasta alguses avalikustati, et 2009. aasta Eurovisiooni lauluvõistlusel esindavad Aserbaidžaani Arash ja Aysel Teymurzadeh lauluga "Always".

Diskograafia[muuda | muuda lähteteksti]

Stuudioalbumid[muuda | muuda lähteteksti]

Remiksalbumid[muuda | muuda lähteteksti]

Singlid[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]

  • Koduleht