30 Seconds to Mars

Allikas: Vikipeedia
Thirty Seconds to Mars (2010)

30 Seconds to Mars (Thirty Seconds to Mars) on USA alternatiivroki ansambel, mille liider ja solist on Jared Leto.

Ajalugu[muuda | muuda lähteteksti]

Ansambli lõid 1998. aastal kitarristist laulja Jared Leto ja tema trummarist vend Shannon Leto. Hiljem liitus nendega basskitarri ja klahvpille mängiv Matt Wachter. Püsivaks kitarristiks jäi lõpuks Tomo Miličević, sest eelmistele kahele (Kevin Drake ja Solon Bixler) ei sobinud kontserdireisid.

Bändi debüütalbum "30 Seconds To Mars" (produtsent Bob Ezrin) ilmus 2002. aasta augustis ja seda osteti 100 000 eksemplari. Kuigi Leto on tuntud näitleja, eelistas ta algul seda infot ansambli reklaamimiseks mitte kasutada. Ansambel keeldus tavaliselt esinemast paikades, kus tavatseti ansambli promomiseks Leto näitlejakuulsust ära kasutada.

Teine album "A Beautiful Lie" (produtsent Josh Abraham) ilmus Ameerikas 2005. aasta augustis. Albumi teemadeks on elu, armastus, surm, valu, rõõm ja kirg. Album on salvestatud neljal mandril ja viies riigis kolme aasta jooksul. 2007. aasta jaanuaris sai "A Beautiful Lie" RIAA-lt ametliku kuldplaadi tunnistuse rohkem kui 500 000-eksemplarise läbimüügi eest. Kokku on plaati müüdud üle miljoni eksemplari. 2006. aasta 31. augusti MTV videoauhindade galal sai ansambel MTV2 parima video auhinna loo "The Kill" eest. Video põhines filmil "The Shining".

2006. aasta oktoobris alustas ansambel turneed "Welcome to the Universe", mida sponsis MTV2. 20. novembril näitas MTV esimest korda loo "From Yesterday" videot. See on esimene ameerika rokkloovideo, mis on täielikult filmitud Hiina Rahvavabariigis.

21. veebruaril 2007 andis ansambel albumi "A Beautiful Lie" uuesti välja ja tegi turnee ka Euroopas. Sama aasta kevadel osales ansambel turneel "Taste of Chaos", olles ansambli The Used soojendusesineja, ning esines mitmesugustel festivalidel Euroopas.

2. märtsil 2007 teatas bänd, et Matt Wachter lahkub bändist, kuna soovib veeta rohkem aega oma perega.

Bändi kolmas album "This Is War" (produtsendid Flood, Steve Lillywhite ja 30 Seconds to Mars) ilmus 2009. aasta detsembris. Sellele järgnes 2010. aasta alguses maailmaturnee "Into the Wild Tour".

Aastal 2012 tegi ansambel tuuritamisest pausi ning valmistas ette neljandat albumit "Love, Lust, Faith and Dreams", mis ilmus 2013. aasta kevadel.

Ansambel andis 21. juunil 2011 ja 15. juulil 2014 kontserdi Tallinnas.

Koosseis[muuda | muuda lähteteksti]

Praegused liikmed:

Endised liikmed:

Diskograafia[muuda | muuda lähteteksti]

Albumid[muuda | muuda lähteteksti]

Singlid[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]