Tunnetusteadus: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Resümee puudub
Resümee puudub
1. rida: 1. rida:
'''Tunnetusteadus''' ehk '''kognitsiooniteadus''' (ka ''kognitiivteadus'', ''kognitiivteadused''; i.k ''Cognitive Science'', sks.k ''Kognitionswissenschaft'', s.k ''Kognitiotiede'') on suhteliselt uus teadusharu, mille eesmärgiks on uurida tunnetuslikke võimeid. Selliste võimete hulka kuuluvad näiteks [[taju]], [[mõtlemine]], [[õppimine]], motoorika ja [[keel (keeleteadus)|keel]]. Tunnetusteaduse all mõistetakse enamasti interdistsiplinaarset valdkonda, mis lõikub [[psühholoogia]], [[neuroloogia]], [[informaatika]], [[lingvistika]] ja [[filosoofia]]ga. Eksisteerivad ka näiteks teadusharud [[kognitiivne etoloogia]], [[kognitiivne lingvistika]] ja [[kognitiivne semiootika]].
'''Tunnetusteadus''' ehk '''kognitsiooniteadus''' (ka ''kognitiivteadus'', ''kognitiivteadused''; [[inglise keel]]es ''cognitive science'', [[saksa keel]]es ''Kognitionswissenschaft'', [[soome keel]]es ''kognitiotiede'') on suhteliselt uus teadusharu, mille eesmärgiks on uurida tunnetuslikke võimeid. Selliste võimete hulka kuuluvad näiteks [[taju]], [[mõtlemine]], [[õppimine]], [[motoorika]] ja [[keel (keeleteadus)|keel]]. Tunnetusteaduse all mõistetakse enamasti interdistsiplinaarset valdkonda, mis lõikub [[psühholoogia]], [[neuroloogia]], [[informaatika]], [[lingvistika]] ja [[filosoofia]]ga. Eksisteerivad ka näiteks teadusharud [[kognitiivne etoloogia]], [[kognitiivne lingvistika]] ja [[kognitiivne semiootika]].


[[Kategooria:Psühholoogia]]
[[Kategooria:Psühholoogia]]

Redaktsioon: 6. veebruar 2008, kell 12:01

Tunnetusteadus ehk kognitsiooniteadus (ka kognitiivteadus, kognitiivteadused; inglise keeles cognitive science, saksa keeles Kognitionswissenschaft, soome keeles kognitiotiede) on suhteliselt uus teadusharu, mille eesmärgiks on uurida tunnetuslikke võimeid. Selliste võimete hulka kuuluvad näiteks taju, mõtlemine, õppimine, motoorika ja keel. Tunnetusteaduse all mõistetakse enamasti interdistsiplinaarset valdkonda, mis lõikub psühholoogia, neuroloogia, informaatika, lingvistika ja filosoofiaga. Eksisteerivad ka näiteks teadusharud kognitiivne etoloogia, kognitiivne lingvistika ja kognitiivne semiootika.