Arteriaalne veri: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Resümee puudub
Resümee puudub
1. rida: 1. rida:
'''Arteriaalne veri''' on [[veri]], mis voolab [[süda]]mest [[elund]]ite suunas. Arteriaalse vere vool saab alguse südame vasakust [[vatsake]]st ja algab sealt [[aort|aordiga]] ning suubub südame paremasse [[koda|kotta]] ülemise ja alumise [[õõnesveen]]iga. Moodustub suur [[vereringe]] ehk kehavereringe ja see varustab arteriaalse verega kogu inimese organismi.
'''Arteriaalne veri''' on [[kops]]udes [[hapnik]]uga rikastunud [[veri]], mis voolab [[süda]]mest teiste [[elund]]ite suunas. Arteriaalse vere vool saab alguse südame vasakust [[vatsake]]st ja algab sealt [[aort|aordiga]] ning suubub südame paremasse [[koda|kotta]] ülemise ja alumise [[õõnesveen]]iga. Moodustub suur [[vereringe]] ehk kehavereringe ja see varustab arteriaalse verega kogu inimese organismi.

== Vaata ka ==
*[[Venoosne veri]]



[[Kategooria: Füsioloogia]]

Redaktsioon: 29. jaanuar 2008, kell 11:15

Arteriaalne veri on kopsudes hapnikuga rikastunud veri, mis voolab südamest teiste elundite suunas. Arteriaalse vere vool saab alguse südame vasakust vatsakest ja algab sealt aordiga ning suubub südame paremasse kotta ülemise ja alumise õõnesveeniga. Moodustub suur vereringe ehk kehavereringe ja see varustab arteriaalse verega kogu inimese organismi.

Vaata ka