Parzival: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Jaanika H (arutelu | kaastöö)
Uus lehekülg: "Parzival" on Wolfram von Eschenbach'i poolt kirjutatud eepos, mille aluspõhjaks on keldi kultuuri põhi, keltide vaimne pärand. "Parzival" seob endas mitmeid müüte, näiteks kuni...
 
Jaanika H (arutelu | kaastöö)
Resümee puudub
1. rida: 1. rida:
"Parzival" on Wolfram von Eschenbach'i poolt kirjutatud eepos, mille aluspõhjaks on keldi kultuuri põhi, keltide vaimne pärand. "Parzival" seob endas mitmeid müüte, näiteks kuningas Artur oma laudringkonnaga. Eschenbach viitab muuseas ka teistele tuntud eepostele, näiteks "[[Nibelungide laul]]".
'''"Parzival"''' on [[Wolfram von Eschenbach]]'i poolt kirjutatud eepos, mille aluspõhjaks on keldi kultuuri põhi, keltide vaimne pärand. "Parzival" seob endas mitmeid müüte, näiteks kuningas Artur oma laudringkonnaga. Eschenbach viitab muuseas ka teistele tuntud eepostele, näiteks "[[Nibelungide laul]]".


Eesti keeles ilmunud 1989, Rein Sepa tõlkes.
Eesti keeles ilmunud 1989, Rein Sepa tõlkes.

Redaktsioon: 25. jaanuar 2008, kell 14:24

"Parzival" on Wolfram von Eschenbach'i poolt kirjutatud eepos, mille aluspõhjaks on keldi kultuuri põhi, keltide vaimne pärand. "Parzival" seob endas mitmeid müüte, näiteks kuningas Artur oma laudringkonnaga. Eschenbach viitab muuseas ka teistele tuntud eepostele, näiteks "Nibelungide laul".

Eesti keeles ilmunud 1989, Rein Sepa tõlkes.