FC Eston Villa: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Uus lehekülg: FC Eston Villa on 2001. aastal jalgpallihuviliste poolt loodud võistkond. Samast aastast on mängitud ka liigajalgpalli III-V liigas. 2007. aastal loodi võistkonna paremaks majandam...
 
Resümee puudub
30. rida: 30. rida:
27 VAHER, RISTER
27 VAHER, RISTER
28 VARBOLA, ERKI
28 VARBOLA, ERKI

Eston Villast ajakirjas Jalka novembris 2007 ilmunud artikkel:

JALKA: Eston Villa skaudib pubides ja baarides
12.10.2007
Autor: Indrek Schwede

Üks madalamate liigade nimelisi huviväärsusi on Eston Villa. 2002. aastal loodud klubi sai nime ühelt klubis pallinud Briti diplomaadilt, kes oli pärit Birminghamist. Seal on teadagi kuulus Aston Villa. Mis Eesti oludele kohandatult nõudis muidugi A-tähe asendamist E-ga.
“Meie meeskonna üks eripärasid on see, et meil mängib igal aastal erinevaid välismaalasi,” seletab üks meeskonna liikmeid Aivo Lokk. “Nad on siin elavad diplomaadid või üliõpilased. Kirju seltskond! Kõige eksootilisemad mängijad on tulnud Guatemalast ja Tuneesiast.”
Kuna välismaalased peavad Eesti meistrivõistlustel osalemiseks saama loa oma riigi vutiliidult, juhtus Guatemalast pärit palluriga õige koomiline lugu.
“Kui ta mänguluba küsis, arvas Guatemala jalgpalliliit, et tegemist on mingi eriti kõva meeskonna ja mängijaga,” naerab Aivo Lokk. “Äärepealt oleks Guatemala koondise treener potentsiaalset koondislast vaatama tulnud. Aga nad said enne teada, mis liigaga tegemist on.”
Sel aastal alustasid Eston Villas itallaane ja ungarlane, paraku kolis viimane Lõuna-Eestisse.
“Eks meil käib kõva skautimine Tallinna pubides ja baarides,” muigab meeskonna üks liidreid Erik Peterson. “Üks välisministeeriumi tegelane skaudib meile samuti uusi mängijaid.”
Enamik mängijaid on siiski Eesti päritolu. Meeskond tekkiski justkui iseenesest: Eesti Üliõpilaste Seltsi ja korporatsiooni Sakala liikmete ühisest huvist käia Tallinna Hipodroomil kaks korda nädalas palli tagumas. Kui kooskäimist üheksakümnendatel alustati, oli jalgpalli populaarsus tõusnud korvpalli kõrvale ja koondise tulemused läksid ülesmäge.
Erinevalt paljudest teistest madala liigade meeskondadest tehakse praegugi usinasti trenni: ikka kaks korda nädalas pluss liigamäng. Esimeseks treeneriks oli 22kordne internatsionaal Mati Pari, kes sai oma hoole alla jalgpallis koolitamata pundi asjahuvilisi ja pidi alustama päris algusest.
“Eks me taktikaline ettevalmistus on nagu on, aga me oskame vähemalt hinnata, milleks võimelised oleme,” arvab Tristan Ploom.
Suuri ambitsioone Eston Villal pole. Meeskonna keskmine vanus on 30 aasta ligi ja paljud alustasid mängimist alles klubi loomisaastal. Samas võib Eston Villa uhkustada omaaegse üheksakordse Eesti meistri Tallinna Spordi taasssünnile kaasaaitamises. Just sellest klubist kasvas välja III liiga põhjapiirkonnas valitsev Sport, mis tegeleb ka aktiivselt noortega.
“Alates sellest ajast, kui me alustasime, on tase tõusnud kõigis alumistes liigades,” räägib Aivo Lokk. “Täna poleks meil midagi teha kõrgemates liigades. Palju noori, kes on käinud jalgpallitrennis ja mängivad jalgpalli hobi korras edasi, tõstavad madalamate liigade keskmist taset.”
Eston Villa on avatud seltskond, kes võtab hea meelega vastu ka uusi liikmeid. Kontakti saab meili teel: eston.villa@yahoo.com.

Redaktsioon: 5. detsember 2007, kell 22:34

FC Eston Villa on 2001. aastal jalgpallihuviliste poolt loodud võistkond. Samast aastast on mängitud ka liigajalgpalli III-V liigas. 2007. aastal loodi võistkonna paremaks majandamiseks MTÜ FC Eston Villa.

2007. aastal mängiti Eesti IV liiga Ida tsoonis ja võistkonda kuulusid: 1 AAS, RANDEL 2 AASPERE ANDRE 3 AAVA, ALLAN 4 BERG, ALEKSANDR 5 EHANDI, ERMO 6 EKS, RAUL 7 ESTER, MÄRTEN 8 FILIPOZZI, FABIO 9 FRISCHER, JURI 10 GELENCSER, ANDRAS 11 KALAUS, TANEL 12 KONSA, PIRKO 13 LEINFELD AGU 14 LOKK, AIVO 15 LUUP, ANDRI 16 MAZUR, PAVEL 17 MÖLDER, TARMO 18 PALTS, TÕNU 19 PETERSON, ERIK 20 PLOOM, TRISTAN 21 RANDMA MAREK 22 TANG, TANEL 23 TIIVEL, TAAVI 24 TOMBU, EDGAR 25 VAHEMETS, AIVO 26 VAHER, RAIVAR 27 VAHER, RISTER 28 VARBOLA, ERKI

Eston Villast ajakirjas Jalka novembris 2007 ilmunud artikkel:

JALKA: Eston Villa skaudib pubides ja baarides 12.10.2007 Autor: Indrek Schwede

Üks madalamate liigade nimelisi huviväärsusi on Eston Villa. 2002. aastal loodud klubi sai nime ühelt klubis pallinud Briti diplomaadilt, kes oli pärit Birminghamist. Seal on teadagi kuulus Aston Villa. Mis Eesti oludele kohandatult nõudis muidugi A-tähe asendamist E-ga. “Meie meeskonna üks eripärasid on see, et meil mängib igal aastal erinevaid välismaalasi,” seletab üks meeskonna liikmeid Aivo Lokk. “Nad on siin elavad diplomaadid või üliõpilased. Kirju seltskond! Kõige eksootilisemad mängijad on tulnud Guatemalast ja Tuneesiast.” Kuna välismaalased peavad Eesti meistrivõistlustel osalemiseks saama loa oma riigi vutiliidult, juhtus Guatemalast pärit palluriga õige koomiline lugu. “Kui ta mänguluba küsis, arvas Guatemala jalgpalliliit, et tegemist on mingi eriti kõva meeskonna ja mängijaga,” naerab Aivo Lokk. “Äärepealt oleks Guatemala koondise treener potentsiaalset koondislast vaatama tulnud. Aga nad said enne teada, mis liigaga tegemist on.” Sel aastal alustasid Eston Villas itallaane ja ungarlane, paraku kolis viimane Lõuna-Eestisse. “Eks meil käib kõva skautimine Tallinna pubides ja baarides,” muigab meeskonna üks liidreid Erik Peterson. “Üks välisministeeriumi tegelane skaudib meile samuti uusi mängijaid.” Enamik mängijaid on siiski Eesti päritolu. Meeskond tekkiski justkui iseenesest: Eesti Üliõpilaste Seltsi ja korporatsiooni Sakala liikmete ühisest huvist käia Tallinna Hipodroomil kaks korda nädalas palli tagumas. Kui kooskäimist üheksakümnendatel alustati, oli jalgpalli populaarsus tõusnud korvpalli kõrvale ja koondise tulemused läksid ülesmäge. Erinevalt paljudest teistest madala liigade meeskondadest tehakse praegugi usinasti trenni: ikka kaks korda nädalas pluss liigamäng. Esimeseks treeneriks oli 22kordne internatsionaal Mati Pari, kes sai oma hoole alla jalgpallis koolitamata pundi asjahuvilisi ja pidi alustama päris algusest. “Eks me taktikaline ettevalmistus on nagu on, aga me oskame vähemalt hinnata, milleks võimelised oleme,” arvab Tristan Ploom. Suuri ambitsioone Eston Villal pole. Meeskonna keskmine vanus on 30 aasta ligi ja paljud alustasid mängimist alles klubi loomisaastal. Samas võib Eston Villa uhkustada omaaegse üheksakordse Eesti meistri Tallinna Spordi taasssünnile kaasaaitamises. Just sellest klubist kasvas välja III liiga põhjapiirkonnas valitsev Sport, mis tegeleb ka aktiivselt noortega. “Alates sellest ajast, kui me alustasime, on tase tõusnud kõigis alumistes liigades,” räägib Aivo Lokk. “Täna poleks meil midagi teha kõrgemates liigades. Palju noori, kes on käinud jalgpallitrennis ja mängivad jalgpalli hobi korras edasi, tõstavad madalamate liigade keskmist taset.” Eston Villa on avatud seltskond, kes võtab hea meelega vastu ka uusi liikmeid. Kontakti saab meili teel: eston.villa@yahoo.com.