Eesti Kirjanduse Selts: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Magni (arutelu | kaastöö)
11. rida: 11. rida:
== Vaata ka ==
== Vaata ka ==
* [[Eesti Kirjameeste Selts]]
* [[Eesti Kirjameeste Selts]]

== Kirjandus ==

* "Eesti Kirjanduse Selts: 1907–1932". Koostanud August Palm. [[Tartu]], EKS, [[1932]], 94 lk
* [[August Palm]], "[[Friedebert Tuglas]] ja Eesti Kirjanduse Selts" – [[Looming (ajakiri)|Looming]] [[1966]], nr 2, lk 297–310
* Valik August Palmi ja Friedebert Tuglase kirju. Koostanud, kommenteerinud ja eessõna: [[Merike Kiipus]] – [[Keel ja Kirjandus]] [[2002]], nr 2, lk 124–131
* [[Akadeemia (ajakiri)|Akadeemia]], [[2007]], nr 11, artiklid: [[Johan Kõpp]], "Eesti Kirjanduse Seltsi asutamise lugu"; [[Julius Mägiste]], "Eesti Kirjanduse Selts"; [[Herman Evert]], "Eesti Kirjanduse Selts 1940. aastast edasi"
* [[Marin Laak]], [[Krista Ojasaar]], "Sada aastat ajalugu: Eesti Kirjanduse Selts 1907–2007". EKS, Tartu, [[2007]], 48 lk

== Välislingid ==
== Välislingid ==
* [http://www.kirjandus.ee/ Eesti Kirjanduse Seltsi koduleht]
* [http://www.kirjandus.ee/ Eesti Kirjanduse Seltsi koduleht]

Redaktsioon: 27. november 2007, kell 03:19

Hoiatus! Võimalik autoriõiguste rikkumine!
Kui on olemas/saadud luba teksti kasutamiseks litsentsi CC BY-SA 3.0 tingimustel, siis edasta aadressile permissions-etättwikimedia.org kiri, milles autor kinnitab, et on nõus teksti kasutamisega selle litsentsi tingimustel.

Võimalikuks lahenduseks on ka teksti ümbersõnastamine, sest faktid ei ole autoriõigustega kaitstud.

Eesti Kirjanduse Selts (lühend EKS) on organisatsioon, mille eesmärgiks on kirjanduse, teaduse ja kunsti edendamine Eestis, oma maa ja rahva igakülgne tundmaõppimine ning tehtud töö tulemuste kättesaadavaks tegemine rahvale. Eesti Kirjanduse Selts asutati 6. augustil 1907.

Selts muutus kiiresti ülemaaliseks organisatsiooniks, kuhu 1930. aastate lõpul kuulus üle 2000 liikme. 1940. aastal EKSi varad natsionaliseeriti. EKS taastati ametlikult 18. detsembril 1992; tegevust jätkati õigusliku järjepidevuse alusel 16. juunil 1940 kehtinud ja redigeeritud põhikirja järgi. Eesti Kirjanduse Selts on eraõiguslik juriidiline isik, ta juhatus asub Tartus.

Eesti Kirjanduse Selts korraldab ja toetab oma tegevusaladel teaduslikke uurimisi, üldhariduslikke ettevõtmisi ja muid ülemaalisi, regionaalseid ja kohalikke üritusi; toetab ja asutab Seltsi eesmärgile vastavaid raamatukogusid, arhiive, muuseume ja muid asutusi; kirjastab ja levitab raamatuid ning muid trükiseid; korraldab oma tegevuse tutvustamiseks koosolekuid, näitusi ja muid üritusi; arendab koostööd teiste Seltsi vaimsust toetavate ühendustega.

Eesti Kirjanduse Seltsi liikmeks võib saada ja olla iga füüsiline ja juriidiline isik, kes kohustub täitma põhikirjas sätestatut. Seltsi liikmeks võetakse vastu juhatuse otsusega isikliku kirjaliku avalduse alusel, millel on kirjalikud soovitused Seltsi kahelt liikmelt.

Vaata ka

Kirjandus

Välislingid