Euroopa merikurat: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
PResümee puudub
PResümee puudub
17. rida: 17. rida:
}}
}}


'''Euroopa merikurat''' ehk '''õngitseja''' (ka ''merikurat'') ''(Lophius piscatorius)'' on [[kiiruimsed|kiiruimsete]] klassi [[merikuratlased|merikuratlaste]] sugukonda kuuluv kala. Ta pikkuseks võib olla kuni 2 meetrit ja kaaluks kuni 40 kg.
'''Euroopa merikurat''' ehk '''õngitseja''' (ka '''merikurat''') (''Lophius piscatorius'') on [[kiiruimsed|kiiruimsete]] klassi [[merikuratlased|merikuratlaste]] sugukonda kuuluv kala. Ta pikkuseks võib olla kuni 2 meetrit ja kaaluks kuni 40 kg.


== Eluviis ==
== Eluviis ==

Redaktsioon: 18. august 2007, kell 10:14

Mall:Taksonoomia

Euroopa merikurat ehk õngitseja (ka merikurat) (Lophius piscatorius) on kiiruimsete klassi merikuratlaste sugukonda kuuluv kala. Ta pikkuseks võib olla kuni 2 meetrit ja kaaluks kuni 40 kg.

Eluviis

Merikurat on põhjakala. Tal on hästiarenenud rinnauimed, mis asetsevad käsivarretaolistel alustel nõnda, et võimaldavad tal mööda merepõhja "kõndida" (libiseda).

Merikurat on spetsialiseerunud toidu hankimisele istu-ja-oota stiilis. Ta varjub merepõhja, ta tume nahk sulandub põhjasetetega ja ta sabauimel on lihav peibutis. Kui mõni väiksem kala mööda ujub, avab merikurat suu ja imeb ta sisse.

Välislingid