Albert II (Belgia): erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Resümee puudub
Resümee puudub
14. rida: 14. rida:
Neil on kolm last:
Neil on kolm last:


* [[Prints Philippe, Brabanti vürst|Prints Philippe]] (s. [[1960]])
* [[Prints Philippe, Brabanti hertsog|Prints Philippe]] (s. [[1960]])
* [[Astrid (Belgia printsess)|Printsess Astrid]] (s. [[1962]])
* [[Astrid (Belgia printsess)|Printsess Astrid]] (s. [[1962]])
* [[Laurent (Belgia prints)|Prints Laurent]] (s. [[1963]])
* [[Laurent (Belgia prints)|Prints Laurent]] (s. [[1963]])

Redaktsioon: 3. juuli 2007, kell 09:04

Albert II (sündinud 6. juunil 1934) on 1993. aastast Belgia kuningas. Ta on kuningas Leopold III ja tema esimese abikaasa Rootsi printsess Astridi noorem poeg.

Lapsepõlv

Prints Albert sündis 6. juunil 1934. Kuna ta oli kuningapaari kolmas laps ning tal oli vanem vend Baudouin, ei arvatud, et temast kunagi kuningas saab. Tema ristivanemad olid Bourbon-Parma prints Felix ja Belgia kuninganna Elisabeth).

Ta õppis Insitut Le Rosey erakoolis Šveitsis ning troonipärija sai temast 1951. aastal, kui tema vennast Baudouinist sai Belgia kuningas. Kui Baudouin 1993 ilma järeltulijateta suri, sai Albert'ist kõige vanem Belgia kuningas, kes troonile tõusnud. Enne seda oli ta Liège'i prints, tiitel, mille lõi Albert'ile kasutamiseks tema isa.

Perekond

Prints Albert abiellus 2. juulil 1959 Brüsselis Donna Principessa Paola Margherita Maria Antonia Consiglia dei Principi Ruffo di Calabriaga, kes on Itaalia päritolu printsess.

Neil on kolm last:

Kuigi seda pole ametlikult tõestatud, arvab Belgia ajakirjandus, et kuningal on ka abieluväline tütar Delphine Boël (s. 1968). Tema ema on Sybille de Selys Longchamps, Belgia aristokraat. Albert ei tunnista tütre olemasolu; kuna pole tehtud ka isadustesti, et saa midagi kinnitada.

Välislink

Eelnev
Baudouin I
Belglaste kuningas
alates 1993
Järgnev
Praegune