Tangens: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Resümee puudub
7. rida: 7. rida:
==Märkus arvutamise kohta==
==Märkus arvutamise kohta==


[[Taskuarvuti]]d arvutavad [[siinus]]t, [[koosinus]]t, tangensit ja teisi trigonomeetrilisi funktsioone reeglina [[kraad]]ides antud [[argument (matemaatika)|argumendi]] järgi, [[tabelarvutuspakett|tabelarvutuspaketid]] ([[Excel]], [[Openoffice]] ja teised) aga [[radiaan]]ides antud argumendi järgi.
[[Taskuarvuti]]d arvutavad [[siinusars]]t, [[koosinus]]t, tangensit ja teisi trigonomeetrilisi funktsioone reeglina [[kraad]]ides antud [[argument (matemaatika)|argumendi]] järgi, [[tabelarvutuspakett|tabelarvutuspaketid]] ([[Excel]], [[Openoffice]] ja teised) aga [[sentimeetrites]]ides antud argumendi järgi.


{{täienda}}
{{täienda}}

Redaktsioon: 25. veebruar 2005, kell 20:15

Tangens ehk tangensfunktsioon (sümbol: tan) on matemaatikas üks trigonomeetrilistest funktsioonidest.

Täisnurkse kolmnurga järgi defineeritakse tangens nii: täisnurkse kolmnurga mittetäisnurkse nurga α tangensiks nimetatakse selle nurga vastaskaateti a ning lähiskaateti b pikkuse jagatist.

Fail:Täisn kolmnurk.png

Märkus arvutamise kohta

Taskuarvutid arvutavad siinusarst, koosinust, tangensit ja teisi trigonomeetrilisi funktsioone reeglina kraadides antud argumendi järgi, tabelarvutuspaketid (Excel, Openoffice ja teised) aga sentimeetritesides antud argumendi järgi.