Kasutaja arutelu:Andres: erinevus redaktsioonide vahel

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Siebrand (arutelu | kaastöö)
Multichill (arutelu | kaastöö)
1194. rida: 1194. rida:
Hi Andres. I was not able to find a bot request page. Since you are a bureaucrat I would like to request that you set a bot bit for [[User:SieBot]], a pywikipedia interwiki bot working on more than 30 Wikipedias. Please advise if I should ask community support first and please indicate at which page that should be done. Cheers! [[Kasutaja:Siebrand|Siebrand]] 11. mai 2007, kell 17:07 (UTC)
Hi Andres. I was not able to find a bot request page. Since you are a bureaucrat I would like to request that you set a bot bit for [[User:SieBot]], a pywikipedia interwiki bot working on more than 30 Wikipedias. Please advise if I should ask community support first and please indicate at which page that should be done. Cheers! [[Kasutaja:Siebrand|Siebrand]] 11. mai 2007, kell 17:07 (UTC)
:Hi Andres. Could you please give a sign of life? [[Kasutaja:Siebrand|Siebrand]] 14. mai 2007, kell 02:02 (UTC)
:Hi Andres. Could you please give a sign of life? [[Kasutaja:Siebrand|Siebrand]] 14. mai 2007, kell 02:02 (UTC)

== Request botbit [[User:BotMultichill|BotMultichill]] ==
Hi Andres, another request for a botbit :)
* Botmaster : [[User:Multichill|Multichill]]
* Bot's name : [[User:BotMultichill|BotMultichill]]
* List of botflags on others wikipedias: cs, da, de, en, eo, es, fr, id, it, nl, no, pl, pt, simple & sv
* Purpose: Interwiki (pywikipedia)
* Technical details : [[User:BotMultichill|BotMultichill]] is an interwiki bot starting at the [[:nl:Gebruiker:BotMultichill|Dutch wikipedia]]. The bot uses the pywikipedia framework and runs day and night in autonomous mode. Sometimes the bot will run in manual assisted mode to solve interwiki conflicts.
I didnt start the bot on this wiki (yet) because i dont want to flood the recent changes. [[Kasutaja:Multichill|Multichill]] 22. mai 2007, kell 22:59 (UTC)

Redaktsioon: 23. mai 2007, kell 01:59

A täpsustus

Tere Andres lisasin bändi nimega "A" aga pole kindel kas täpsustuses sai kõik õigesti tehtud ehk viskad pilgu pealre kui aega on. --Nipi 30. detsember 2005, kell 03.42 (UTC)

Präänik

Kui sul aega on äkki viskad siis präänikule ka pilgu peale, et kas mul on mõtet samas stiilis jätkata. --Nipi 31. detsember 2005, kell 14.55 (UTC)

kommenteeriksid, vastaksid? --TarmoK 3. jaanuar 2006, kell 09.24 (UTC)

request

Hello. I`ve got one request for you. Can you translate me English sentence to Estonian please? This sentence is called: "Sugar in 230 languages". It`s very important for me! Thank you very much! 83.22.235.180 7. jaanuar 2006, kell 20.25 (UTC) (Szoltys1990 from Polish Wikipedia)

"Suhkur" 230 keeles

Andres 7. jaanuar 2006, kell 21.02 (UTC)

Could you please write a stub http://et.wikipedia.org/wiki/Kur%C3%B3w - just a few sentences based on http://en.wikipedia.org/wiki/Kur%C3%B3w ? Only 2 -5 sentences enough. Please. Pietras1988 30. jaanuar 2006, kell 09.20 (UTC)

Thx for article. You see: http://pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Kur%C3%B3w_%28powiat_pu%C5%82awski%29&action=history . Pietras1988 30. jaanuar 2006, kell 09.42 (UTC)


Üks näide Sinu poolt välja pakutud varasemast hilisemasse Juhan Liivi luuleauhind, kas soovitad ehk ka tabeldada säärased loetelud, vist ei ole sellel vahet --Dj Capricorn 12. veebruar 2006, kell 19.13 (UTC)

Sellist loetelu pole minu meelest mõtet tabeldada, iseasi, kui oleks märgitud ka luuletuse pealkiri ja kust seda leida. Teised võib-olla arvavad teisiti. Andres 12. veebruar 2006, kell 20.41 (UTC)

Saad Sa palun üle vaadata olümpia toimumiskohtade käänded leheküljel Kasutaja:Boy/Olümpiamängude ümbersuunamislehed. Ma arvan, et lisaks ülakomadega keeleliselt õigetele variantidele peaks tegema suunamisleheküljed ka näiteks sellised Chamonix olümpiamängud. Mis Sa arvad? --Boy 26. veebruar 2006, kell 16.51 (UTC)

Jah, tuleb teha ka valedelt. Andres 26. veebruar 2006, kell 17.15 (UTC)

Juhtimise mõistet puudutav artikkel

Ei tea, kuidas sa uusi arutlusi näed, kuid palve: kui tekib aega heida pilk peale artikli Juhtimine arutelute. Tegin ühe ettepaneku ja tahaks - kui tekib aega - sellele arvamust. Tahaks artiklit veidi ellu aidata, teine veidi lombakas praegu tõepoolest. Tänud ette! Wikitomcat 6. märts 2006, kell 22.24 (UTC)

aitäh. Wikitomcat 7. märts 2006, kell 19.15 (UTC)

Thanks for Estonian language help!

Thanks for your lengthy response at en:Talk:Estonian language. I found it really helpful. I have one further question at this point: Are the final sounds different in the words tund and tont, i.e., is the [t] at the end of tont longer than that at the end of tund? You can answer on my English user page: en:User:Iceager. --Iceager 7. märts 2006, kell 15.55 (UTC)

Ei ole ilus noomida

Ei ole ilus noomida inimesi, kes on Vikipeedia heaks pikka aega töötanud selle eest mingit tasu saamata. Kui sa arvad, et sihikindlaid sitakeerajaid peaks siidkinnastes paitama, siis mina sellega ei nõustu. Aga mul pole ka tahtmist sinuga sel teemal pikemalt diskuteerida. Mõtet sel ju pole, sest saame asjadest erinevalt aru. Siim 8. märts 2006, kell 19.15 (UTC)

Kui ei ole ilus, siis ära noomi. Andres 9. märts 2006, kell 06.56 (UTC)
Väga raske on taluda seda, kui sa teed etteheiteid inimesele, kes lurjust vägagi mahedate sõnadega korrale kutsus. Minu teada ei ole keegi andnud sulle volitusi valvata selle järgi, kuidas Vikipeedia reeglite üle avalikult irvitavat kasutajat korrale kutsutakse. Minu meelest on selliste inimestega käitumisel kolm etappi. Kõigepealt selgitatakse, mis valesti sai tehtud ja antakse soovitusi. Kui see variant kuidagi ei tööta, siis tuleb ilmselt ähvardamisega proovida olukorda lahendada. Kui see ei mõju, siis on blokeerimine ainus tee. Minu jaoks on Suursaadiku juhtum jõudnud teise faasi ja liigub vaikselt kolmanda poole. Siim 9. märts 2006, kell 13.26 (UTC)
Tahtmata oma teguviisi õigustada, märgin, et nimetada Suursaadikut sihikindlaks sitakeerajaks ja lurjuseks on minu meelest ennatlik. Andres 11. märts 2006, kell 05.34 (UTC)

TEOSED ja nende loendid isiku juures wikis

Varahommikut, kus kohas on kirjas, milline peaks olema wikine raamatute nimekiri, mida pealkirjastatakse "teosed", ise tegin nii

Miks peaks nt ISBN-i olemasolu korral siia toppima nt kirjastajat jne, sest raamatukogunduslikult oleks selline kirje ikkagi veerendlik. --Suwa 11. märts 2006, kell 05.19 (UTC)

Meil ei ole standardit kokku lepitud. Minu meelest piisab sellest, kui on ühe artikli raames ühtemoodi vormistatud. Aastanumber võib põhimõtteliselt ees olla, aga see tuleb millegagi eraldada. Selleks on kõige parem minu meelest koolon. Kui aastaarv on ees, siis on minu meelest paha see, et teatud juhtudel oleks niikuinii loomulik seda hiljem korrata. Arvan, et aastaarv paistab niigi silma. Kirjastaja märkimine ei ole kohustuslik, küll aga peaks olema märgitud väljaandmise koht. Artikli puhul peaks olema näha, kus see on ilmunud (kuni leheküljenumbriteni välja). Jätkväljaannete puhul ei ole ISBN-ist kasu. Pealegi peaks põhiandmed minu meelest ikkagi tekstist leitavad olema.
Stiil, mida mina kasutan, on näha näiteks artiklis Aegna. Kui Sa vormistad oma stiili järgi korrektselt, siis ma ei hakka ümber tegema. Kui aga pole märgitud näiteks artikli ilmumiskohta, siis ma pean sekkuma. Ja kui ma Sinu stiilist aru ei saa, siis ma teen ümber. Andres 11. märts 2006, kell 05.32 (UTC)
Tänan, ringitegemist ei põe, vaid tahtsin teada, kas on ühtne stiil. Suwa 11. märts 2006, kell 05.37 (UTC)

Kas Ma jätkan mahakirjutamist, siis te blokeerite Minu võimaluse Vikipeediat kirjutada??????????

Kes Te selline Vikipediat VÕIMU olete??? Ja milleks keeldumine on vajalik??? Miks just "VABA" Vikipeediat? Need sinna pole kedagi politiikat kirjutatud, et oleksite LAISKAD!!! Ja see on Teie otsus (täna)!!! Ootan huvitavat teadmisega! ;-)

Kui Te blokeerimise teete Minu Suursaadik-t, siis oleks seelegipoolest SUUR TÄNU!!! :)


Vaadake, kas on see "AUTORIÕIGUSEGA KAITSTUD MATERJALI ILMA LOATA" juba pandud MAAILMA POLIITIKUTE LEKSIKON-i kirjas? Ja kust see näha saaksin?

Kui Te teete ikkagi blokeerimise Minu kasutajat ja ongi kõik! Sest see minu VIIMANE teade!

Pakkun Teile, et tehke muuta "Kommunistlik Vikipeedia" nimel, mida Te piirate keeldumisega (hoiatus)! :)

Nii siis ma selle Vikipediat enam EI AITA ja jätan minu kasutajast LOOBUMA! Kuid tahtsin aitada Vikipeediasse POLIITIKA-st kõigile maailmale kirjutada, et need oleksid kõik valmis, sest Vaba Vikipeedia on Minu LEMMIK. Aga Te seda mugavalt valmis kätte pandud, et kirjutasin asja valusalt vaevalt aidanud 6 päeva-ga. Niisiis HÜVASTI!?!? :( Suursaadik, 11. märts 2006, kell 19.54 (UTC)

Kuulge Vaba Vikipeedia vastutaja (Boss) Andres, kas ma jätkan poliitikast uute sõnadesse kirjutama MAAILMA POLIITIKUTE LEKSIKONist või EI, kus ma pooleli jäin Vikipediast? Kui ma kirjutaksin uue sõna pealkirja, siis Te saaksite selle minu teksti ümber teha, kus "AUTORIÕIGUSEGA KAITSTUD MATERJALI ILMA LOATA" pole enam? Kasutaja arutelu:Suursaadik/Arhiiv

Kuulge Andres! Miks Te tegite minu pealkirja Urho Keskonen Biograafiad (K)-sse panna, et selle pealkirja all on tühi teksti juttu nagu igav, sest see ongi mõttetu! Kuid keeldusite mahakirjutatud??? Ma tõesti ei saa aru, miks?!? Suursaadik!

Argentina

Mul oleks selline küsimus, et kust Sa võtsid Argentina kohta ajaloolise info? Tõlkisid kuskilt? Kirjutasid ise kokku?

Tervitades, Maarja

Kompileerisin, kasutades teiste vikide vastavaid artikleid, raamatut Weltgeschichte (Leipzig 1971) ja ENE 1. väljaannet.
Näiteks Prantsuse vikisse on vahepeal ilmunud uut materjali, mida saaks artiklile lisada. Andres 20. märts 2006, kell 07.13 (UTC)

Lipuvärvid

Liivimaa pole veel õige PUNANE-ROHELINE-VALGE lipuvärv, vaid õige lipuvärv nüüd ROHELINE-VALGE-SININE!

Vaata õigemini Liivimaa lippu: http://www.suri.ee/r/liivi/liivlist.html !

Suursaadik 29. märts 2006, kell 20.36 (UTC)


Kle Wikipedia VÕIM!

MIKS selle linki (http://www.allstates-flag.com/fotw/images/e/ee_scx.jpg) Eesti lippära KUSTUTUD?????????? Kas see Eesti lipu kavand olete VASTU? Kuid Flag of Estonia (Alternative Proposals) all on lubatud. On see tõesti IMELIK!!!

Suursaadik 29. märts 2006, kell 20.00 (UTC)

Hääldusmärkidest

ma olen nagu kuskilt aru saanud, et hääldusmärgid kirjutatakse kaldkirjas - kas see on valearusaam? või on siin miskisugune muu kokkulepe? - Ahsoous 26. märts 2006, kell 12.31 (UTC)

Meil ei ole sõnaselget kokkulepet. Aga ma ei mäleta, et kunagi varem oleks Vikipeedias hääldus kaldkirjas kirjutatud. Mina ise ei poolda kaldkirja, sest kaldkirjas märgitakse võõrkeelseid väljendeid. Kui hääldus kirjutada kaldkirjas, siis võib jääda mulje, nagu oleks tegemist võõrkeelse sõnaga. Andres 26. märts 2006, kell 12.49 (UTC)

Probleemid

Kle, Wikipedia BOSS!

Kuidas ma saaksin olla Mall:Euroopa riigid ja territooriumid ära teha, et selle seal malli kirjeldused ja kasutusjuhised pole leidnud? :-S

Suursaadik 27. märts 2006, kell 18.13 (UTC)

Kle, taas wikipedia BOSS!

Mis sinul võimu viga on?

Kas see ==Perekond== alla kirjutada on range KEELATUD??? Eke ole mõistus?!?

Suursaadik 28. märts 2006, kell 19.46 (UTC)

Kle, Wikipedia BOSS! Ma ei saa aru, MIKS need Bahreini ja Katari riigipeade all on VALE??? Milleks peab olema õigeks olema???

Eelnev
‘Īsá ibn Salmān Āl Khalīfah
Bahreini kuningas
alates 1999. aastast
Järgnev
Kroonprints Shaikh Salman bin Hamad bin Isa Al Khalifa

Suursaadik 4. aprill 2006, kell 19.50 (UTC)

Olen VASTU, mida Andres pöörduti tagasi viimasele muudatusele! See on Serbia EBATÄITMINE! Vaadake õigemini http://en.wikipedia.org/wiki/Serbia! Täitke TAGASI!

Suursaadik 4. juuni 2006, kell 01.40 (UTC)

Troopika

"troopiline mets", "troopiline kliima" ja muud sedasorti 'troopilised' on inglise ja eesti keeles enamasti erineva tähendusega. Meie 'ekvatoriaalne' ja 'lähisekvatoriaalne' mahuvad inglise keeles rahulikult 'troopika' alla. Enne kirjutamist tuleks kindlasti järgi uurida, millega on sisult tegemist. - Urmas 22. aprill 2006, kell 05.49 (UTC)

Ma panen asja koos detailidega kirja. Kui Sa leiad, et tegu on ekvatoriaalsega, siis paranda ära. ENE 1. köite lk 16 juures on Aafrika taimkatte kaart, kus näiteks ekvatoriaalsed vihmametsad ja lähisekvatoriaalsed savannimetsad on arvatud troopilise taimkatte alla. Annobóni saarel, mis ENE-s on arvatud ekvatoriaalsete vihmametsade vööndisse, on neli taimkattetüüpi. Ma vältisin sõna "vihmamets" kasutamist, sest ma pole kindel, mille kohta see käib. Vist on nii "niiske troopiline merts" ja "udumets" mõlemad vihmametsad, madalamal asetsevad metsad vist mitte. Andres 22. aprill 2006, kell 06.01 (UTC)

et.wikisource.org

Kas keegi bürokraatidest saaks esitada taotluse et.wikisource.org avamiseks? --WikedKentaur 22. aprill 2006, kell 19.05 (UTC)


Andreas, kas sa räägid inglisi keel? 876uuu 5.5.2006 kell 9.32 PM

Yes, I do. Andres 5. mai 2006, kell 17.36 (UTC)

Küsimus

Plaadiümbriste piltide avaldamine eesti Vikipeedias on Eesti autoriõigusseaduste tõttu problemaatiline. Andres 16. mai 2006, kell 18.08 (UTC)

See tähendab, et pean pildi ära võtma? Paluks selgitust.

Ei, Sa ei pea ära võtma, aga võib-olla keegi teine võtab selle hiljem ära. Andres 16. mai 2006, kell 18.14 (UTC)

Andres, palun vaata minu arutelu lõpust, mida Gangleri minult tahab. Ma ei saa ise aru. Taivo 16. mai 2006, kell 20.44 (UTC)


Kuidas on autoriõiguste rikkumine, kui on tsiteeritud ja tsitaatide autorid juurde märgitud?--Nahkhiir 18. mai 2006, kell 21.12 (UTC)

Osa juttu on maha kirjutatud ilma tsiteerimiseta. Pealegi pole ära toodud allikaid. Andres 18. mai 2006, kell 21.20 (UTC)

Hello! I invite you to my site with word "sugar" in more than 300 languages. If you want, please register me to my guestbook (http://ksiegi.emix.net.pl/wpisz.php?user=zucker&lang=en). Have you word "sugar" in language, which is not available on my site? Please write me it! Thank you very much! Vector (talk)


Sündmuste artiklid

Andres, selline küsimus ja mõte. Kas meil on kokku lepitud, kuidas alustada konkreetse aastaga seotud sündmuste artikleid. Võtan võrdluseks selle Sinu viimase tubli töö 2006. aasta Komooride presidendivalimised ja varasema Valgevene 2006. aasta presidendivalimised. Minu meelest peaks siin tekkima kokkulepe (kui seda pole), kas alustame aastaarvu või riigi nimega. Selge see, et alati saab ka ühe pealt teise peale ümber suunata, aga mulle näib, et põhipealkiri võiks alati alata samamoodi. Ehk siis, kas primaarne on sündmuse või koha nimetus või aastaarv (veel üks improviseeritud näide: 2006. aasta Eurovisiooni lauluvõistlus või Eurovisiooni 2006. aasta lauluvõistlus). Mulle endale näib, et kuigi kõnes oleks suupärasem aastaarvuga algav variant, oleks mõistlikum kasutada riigi/sündmuse nimega algavat varianti. Ka kõikvõimalikes loendites järjestuksid nt eri riikide presidendi/parlamendivalimised siis ilusti riikide kaupa kronoloogiliselt üksteise alla. -- Sacerdos79 28. mai 2006, kell 09.10 (UTC)

Pooldan aastaarvuga alustamist just sel põhjusel, et see on keeleliselt loomulik. Loendeid ei pruugi koostada tähestiku järjekorras ning vajaduse korral võib kasutada lingi peitmist. Ka kategooriate jaoks on järjestuse muutmise vahendid olemas. Andres 28. mai 2006, kell 09.21 (UTC)

Tere, Andres!

Tegelikult pole mina seda artiklit mitte kirjutanud, vaid täiendasin linkidele viitamisi. Seega, sõnad naasma-naasis ja emigreerima-emigreeruma ei kuulu minu pädevusse. Sõna "aastal" ei ole reegel, et peaks ära jätma, muidugi võib, aga ise lihtsalt eelistan see välja kirjutada. "eestirootsi" kui eraldi mõiste on loomulikult kokku, polnud teadlik sellest, et on eraldi mõiste. Eesti välisminister on siis täiesti uus, kirjutamata artikkel. Võtan teadmiseks, aitäh :) Kystilla

Viitamata leheküljed

Ma ei tea, miks sa aeg-ajalt kirjutad aruteludesse, et see või teine on viitamata artikkel. Eri:Lonelypages näitab ju nad kõik niigi ära. Taivo 30. mai 2006, kell 14.29 (UTC)

Kirjutan selleks, et tähelepanu juhtida. Andres 30. mai 2006, kell 15.50 (UTC)
Ma avastasin just, et Esperanto Vikipeedias on selle jaoks lausa eraldi mall, mis pannakse artiklisse (eo:Ŝablono:PaghoNeligita). Peep 4. juuni 2006, kell 14.43 (UTC)
See kuluks ära küll. Andres 4. juuni 2006, kell 14.44 (UTC)

E-mail

Kas sa saaksid eelistustes oma e-maili paika panna? Ma tahaksin e-maili kaudu ühest asjast kirjutada. Peep 2. juuni 2006, kell 19.29 (UTC)

See peaks nüüd korras olema. Mulle oli üllatuseks, et mulle kirju saata ei saa. Andres 2. juuni 2006, kell 21.43 (UTC)
Vaata oma postkasti. Peep 4. juuni 2006, kell 11.14 (UTC)

Suunamis lehed

Hei, kuidas neid suunamis lehti teha saab ? Kinnaz 5. juuni 2006, kell 17.26 (UTC)

K.A.O.S.

Sorry, läksin kommentaaride tooniga natuke liiale. Meie vaated vikipeediale erinevad lihtsalt veidi.--Boy 10. juuni 2006, kell 12.17 (UTC)

Kategooria

Kas tavakasutaja saab kategooriaid lisada? Harri 17. juuni 2006, kell 14.52 (UTC)

Ma mõtlesin et neist Nõukavappidest võiks teha kategooria. Harri 17. juuni 2006, kell 18.20 (UTC)

Sina oled mingis inklusionistide kategoorias vms. ma tahaks siukest kasutajate kategooriat, mis näitab, et mulle ei meeldi kategooriad:D avjoska 26. juuli 2006, kell 20.14 (UTC)

Mall:OR

Hei, saad sa palun üle vaadata malli OR sõnastuse. Arvan, et meil oleks aeg selline sisse viia. Tänan --Boy 21. juuni 2006, kell 20.00 (UTC)

Grattitude

Thankyou so much Andres for your translation and editing effort for this article. Your help is very gratefully appreciated (I should have thanked you on the 18th of October last year). May Estonian wikipedia prosper!


In the future, if you ever need any articles to be translated to the Chinese Mandarin language, then I can help you.

Best wishes -- Joseph, 23.20 neljapäev 22 juuni 2006 (UTC)

Tegin mõned muudatused ja arutelus on 2 viidet. Harri 27. juuni 2006, kell 13.50 (UTC)

Kas sinul pole saadaval EE 9. või 10. osa kus on kirjas Tšetšeenia all-(1994 kuulutati välja Tereki Tšetšeenia vabariik)-ehk saad kontrollida. Harri 28. juuni 2006, kell 12.49 (UTC)

Mul ei ole seda käepärast. Andres 28. juuni 2006, kell 12.50 (UTC)

Puudumine

ma puudun maksimaalselt 2 kuud Vikipeediast. Harri 5. juuli 2006, kell 08.07 (UTC)

Kasutajalehelt

-välismaalasi? eestikeelset vikit? või väliseestlasi?-avjoska 5. juuli 2006, kell 19.19 (UTC)

trust on Wikipedia

Hi I got your contact from meta's embassy. :) This is Cathy from Hong Kong working on a research about trust on Wikipedia. I wonder if you would kindly contact me at researchingmedia@gmail.com? I'd like to chat with you about Wikipedia of your language. Would you kindly drop me your email or IM (Skype, MSN, AIM or ICQ)? It wouldn't take more than ten minutes, but it would help enormous for us to understand the overall trust-based social landscape of Wikipedia. Thank you!


Kust pihta hakata?

Annaksin hea meelega oma panuse Vikipeediale inglise wikist artikleid tõlkides, aga kuna enamik neist on piisavalt suuremahulised, ei oska valida, millest alustada. Kas on soovitusi, kust alustada? Unigolyn 13. juuli 2006, kell 18.55 (UTC)

Von Hayek

IMHO sa nati kiirustad nende ümbersuunamiste tekitamisega... jääb siiski selline mulje, et enamkasutatav nimevariant on siiski von Hayek ... - Ahsoous 14. juuli 2006, kell 19.43 (UTC)

Külad

ma panen külad valdade alla, et ei oleks maakondade artiklites suurt mäsu. mis on sinu põhjus maakondade artiklitesse panemisel? avjoska 17. juuli 2006, kell 17.06 (UTC)

Proposal on Notability

Because you're a member of the Association of Inclusionist Wikipedians, I'm notifying you that the inclusionist proposa Wikipedia:Non-notabilityl is in progress to define the role of notability in articles. Please help us make this successful! Also note the proposal Wikipedia:Importance is a deletionist proposla that seeks to officially introduce notabiltiy for the first time. --Ephilei 04:45, 4 July 2006 (UTC)

gfdl-ist piltide puhul

kirjutan meelega siia... kuigi sa soovitasid gfdl-i kasutada hoopis muul lehel... nimelt piltide puhul pole gfdl-i kasutamine just eriti hea idee, asi selles et kui keegi tahab kunagi miskit pilti kuskil kasutada tuleb tolle litsentsi puhul kogu litsentsitekst kaasa panna... ja see võib pildi või näiteks üherealise teksti puhul päris veider tunduda, kui seda litsentsi on ikka mitu ja mitu lehekülge ja ... - Ahsoous 29. juuli 2006, kell 23.23 (UTC)

Jah, Sul on õigus. Andres 29. juuli 2006, kell 23.25 (UTC)

Kuna Sa oled eesti wikis väga tugevat tööd teinud (ja isegi wikit eesti meedias kajastada aidanud), leian, et võiksid mõelda selle peale. avjoska 1. august 2006, kell 07.45 (UTC)

Professionaalne kretinism

  • Mul ei ole erilist lootust oma professionaalsret kretinismi ohjata. Eelkõige aga murran pead, kuidas vikipeediat erapooletuna hoida. Andres
Aga siin on oht muutuda politseikoeraks, kes lõppeks oma tegevuse juures ei märkagi, et on ise igasuguse erapooletuse minetanud. Eks muidugi siia saab ju postitada ka igasugust rämpsu, aga seegi on suhteline, mis hetkel mingi asi on rämps.
Võib olla on abiks kui sa vähem keskendud hinnangute andmisega ariklitele ja püüad kaastööd sisulises osas teha.
--David 5. august 2006, kell 23:49 (UTC)

Ma leian, et ümbersuunamislehed võiksid suunata ka düsgraafiku õigesse kohta (võimaluse korral muidugi, kui ei ole kattuvust teiste sõnadega). nii et Bergspy ümbersuunamislehe oleksin ma jätnud. olen palju täheldama sunnitud olema, et inimene trükib valesti otsingusõna ja siis sõimleb, et lollakad ei tea sellest teemast midagi (see ei ole Wikipeedia kogemus). avjoska 11. august 2006, kell 13:42 (UTC)

Ma muidugi ei tea, kuidas siis jääb vigaste siselinkidega nagu minu pläkk "Emil Zola" Flaubert'i lehel. avjoska 11. august 2006, kell 13:46 (UTC)
Ei saa aru. Andres 11. august 2006, kell 13:47 (UTC)

Translation Request

Greetings Andres!

Can you please kindly help me translate these passages into the unique Estonian language?


"Jesus Christ, the Word who became flesh, died on the cross for the redemption of sinners, resurrected on the third day and ascended to heaven. He is the only Saviour of mankind, the Creator of the heavens and earth, and the only true God".

Jeesus Kristus, Sõna, mis sai lihaks, suri ristil patuste lunastuseks, tõusis üles kolmandal päeval ja läks üles taeva. Ta on inimkonna ainus Päästja ja ainus tõeline Jumal. Andres 27. august 2006, kell 06:43 (UTC)

"The Holy Bible, consisting of the Old and New Testaments, is inspired by God, the only scriptural truth, and the standard for Christian living".

Püha Piibel, mis koosneb Vanast ja Uuest Testamendist, on Jumalast inspireeritud, ainus pühakirjatõde ja kristliku elu standard. Andres 27. august 2006, kell 06:49 (UTC)

"Salvation is given by the grace of God through faith. Believers must rely on the Holy Spirit to pursue holiness, to honour God, and to love humanity".

Pääste antakse Jumala armust usu läbi. Usklikud peavad toetuma Pühale Vaimule, et taotleda püha elu, austada Jumalat ja armastada inimesi. Andres 27. august 2006, kell 06:56 (UTC)

"The Lord's Second Coming will take place on the Last Day when He descends from heaven to judge the world: the righteous will receive eternal life, while the wicked will be eternally condemned".

Issanda teine tulemine leiab aset viimsel kohtupäeval, mil ta tuleb kohut mõistma maailma üle: õiged saavad igavese elu, aga õelad mõistetakse igavesse hukatusse. Andres 27. august 2006, kell 06:56 (UTC)

Your help would be very gratefully appreciated, Thankyou.

From --Jose77 27. august 2006, kell 00:05 (UTC)

THANKYOU VERY MUCH Andres for your excellent quality translation effort!
I am very grateful.
May Estonian Wikipedia proper!
(If you ever need any articles to be translated to the Chinese or Taiwanese language, then I would gladly help you).
Yours Sincerely, from --Jose77 27. august 2006, kell 07:26 (UTC)

Final Request

Greetings Andres!

Can you please help me one last time by translating this passage into the Estonian language?

"The True Jesus Church, established by our Lord Jesus Christ, through the Holy Spirit during the time of the 'latter rain', is the restored true church of the Apostolic time".

Your help would be very gratefully appreciated, Thankyou.

From --Jose77 27. august 2006, kell 07:34 (UTC)

Thankyou very very much Andres for your kindness!
May God bless you!
Kind Regards, from New Zealand. --Jose77 27. august 2006, kell 09:33 (UTC)

Aruküla. Ole hea tee se "Aruküla" isesündimine korda. ST soovisin teisaldada "Aruküla (täpsustus)" pealkirja lihtsalt Aruküla'ks teised lingid ja pealkirjad muutsin ära. Aga pealkiri Aruküla > redirekt sünib uuesti ja suunab juba uuele pealkirjale. Seleta mida tegin valesti või millises järjekorras seda teha. Või selle tegemiseks peab olema admin. Akra 14. september 2006, kell 19:37 (UTC)

Translation Request (2 sentences)

For the front page of the Novial Test Wikipedia it would be nice to have an Estonian translation of the following 2 sentences:

<>

Welcome to the Wikipedia in the Novial language!

You can read about the international auxiliary language Novial here.

<>

See the original request at Wikimedia Incubator here.

Thank you, Nov_ialiste

Võiks lisada kategooria keemilistele ainetele

Soolad. Sinna võiks panna kõik -iidid , -aadid ja muud soolad.

Mošovce

Hi sorry, I don't speak Estonian. First, thanks for improving the Mošovce page. I'd like to ask about what you wrote on the talk page Is it something about the map being wrong? Could you pls let me know in English what the exact issue is? I'll have a look and answer. Thanks, Peter, Slovakia. 193.87.112.1 30. september 2006, kell 12:20 (UTC)

The issue is that the names of the cities on the map are in a too small font. I add here that maybe it would better to omit them. Andres 30. september 2006, kell 12:25 (UTC)

ei pahanda ma midagi

OK, thanks. We'll try to fix it. 193.87.112.1 1. oktoober 2006, kell 17:49 (UTC)

Aitäh!

Tere Andres!

Ma tänan sind väga abi eest!

Head aega!

freelight

(et-Mall cs-Vikipeedias)

(Tõenäoliselt Teie parandasite et-3-Malli tšehhi Vikipeedias. Aitäh, häbenen, see mitmus oli tekkinud kahe malli kokku kopeerimise käigul ja mina seda ei märganud. --Mmh 11. oktoober 2006, kell 22:07 (UTC))

See ei olnud mina. Aga häbeneda ei tasu, vigu teevad kõik. Andres 11. oktoober 2006, kell 22:09 (UTC)
No jah, kui välismaalane paneb oma kasutajalehekülge uhke pläraka, et ta saab kirjutada eesti keeles väga heal tasemel, ja jätab JUST selle teksti niisuguse vea, siis ON see häbenemiseks. :-] --Mmh 11. oktoober 2006, kell 22:14 (UTC)

Uue kategooria

Tere, Andres! Palun Teid teha uut kategooriat - Maastikuteadus. Maastikud ei ole lihtsalt pinnavormid, nad on looduskomponentide kompleksid ja ei sobi Geomorfoloogia kategooriasse. Geonarva 14. oktoober 2006, kell 14:15 (UTC)

Vikitsitaadid

re:Mul on natuke muret Vikitsitaatide pärast. Mure on selles, et peaaegu kõik lingid sellelt lähevad õigupoolest eikuhugi. Kui kuskil ongi mingeid tsitaate, siis neid ei leia üles. Andres 14. oktoober 2006, kell 17:53 (UTC)

Kui leht sai loodud polnud selle all midagi, loodud sai lingirägasti ja veidi sisu ning liides. See sai loodud, et midagi oleks võimalik lisada. Mure on põhjendatud, asun parandama. (Eemaldan tühjad lingid ja lingin omavalel olemasolevad)
Parandasin antud kriteeriumid. --m2s 14. oktoober 2006, kell 23:09 (UTC)


Millega kõrgustik erineb kõrgendikust?

Ma leidsin Lääne-Saaremaa kõrgendik, Sõrve kõrgendik, Jõhvi kõrgendik, Kõpu kõrgendik, Karula kõrgendik jt. Kas see tähendab, et kõrgendik on kõrgustiku vähem? Geonarva 15. oktoober 2006, kell 13:10 (UTC)

Kõrgendik on ümbrusest kõrgem maapinna osa. Kõrgustik on ulatuslik, ümbrusest kõrgem lauskmaa osa, millel on mitmesuguseid väiksemaid pinnavorme. Tuleb kasutada nimekujusid "Lääne-Saaremaa kõrgustik", "Kõpu kõrgustik", "Jõhvi kõrgustik", Sõrve kõrgustik" ja "Karula kõrgustik", kuigi definitsioonide järgi otsustades kõrgustikke nähtavasti põhimõtteliselt võib nimetada ka kõrgendikeks. Andres 15. oktoober 2006, kell 13:18 (UTC)
Ei ole nii. Kõrgendik ja kõrgustik on kokkuleppelised terminid. Ja minu teada on kokku lepitud selles, et Eestis on neli kõrgustikku. Need on Haanja, Otepää, Pandivere ning Sakala. Jõhvi, Kõpu jms on kõrgendikud. Kõrgendik on väike kõrgustik. Siim 16. oktoober 2006, kell 13:55 (UTC)
Võib-olla küll, et niisugune kokkulepe on olemas, aga EE 12. köites nimetatakse kõiki nimetatuid kõrgustikeks. ENE 11. köites loetleb Anto Raukas, kes nähtavasti on sellest kokkuleppest kõrvale jäänud, Pandivere, Sakala, Haanja, Otepää kõrgustiku ning ütleb, et tinglikult nimetatakse kõrgustikuks ka Jõhvi kõrgustikku, Lääne-Saaremaa kõrgustikku ja Vooremaad.
Kui niisugusest kokkuleppest rääkida, siis tuleb öelda ka seda, kelle vahel see kokkulepe on sõlmitud. Andres 16. oktoober 2006, kell 14:10 (UTC)

Andres 16. oktoober 2006, kell 14:10 (UTC)

Mul pole õrna aimu, kelle vahel see kokkulepe on sõlmitud, kuid AR on tuntud selle poolest, et teeb kokkuleppeid iseendaga ning reklaamib neid siis kui üldtunnustatud asju. Aga eks nii see asi käibki. See kes mingi teemaga tegeleb, vajab ka vastavaid termineid ja kust sa ikka neid võtad – eks ikka ise tuleb välja mõelda. Sellest see segadus tekibki ja lõpuks jääb peale see käsitlus, mida kõige rohkem reklaamitakse. Võib-olla Raukas tahab seda öelda, et neid väiksemaid on nimetatud kõrgustikeks. Sellega ma olen loomulikult nõus, kuid minu teadmiste kohaselt pole see õige. Siim 16. oktoober 2006, kell 14:23 (UTC)
Peaks kindlasti arvestama ka seda, mis on öeldud EE-s ning ENE-s, ning vajaduse korral ütlema, et nüüd on tehtud uus kokkulepe ning Anto Raukas seda ei järgi. Nii saab lugeja seletuse, miks siin öeldu erineb trükitud entsüklopeediates öeldust. (ENE 1. väljaandes Endel Varepi kirjutatud alajaotuses "Reljeef" artiklis "Eesti" mainitakse kõrgustikena Vooremaad ning Pandivere, Jõhvi, Sakala, Otepää, Karula, Haanja, Tõstamaa-Varbla, Kõpu, Lääne-Saaremaa ja Sõrve kõrgustikku.) Palun katsu oma õppejõududelt välja uurida, millal ja kelle vahel see kokkulepe sõlmiti. Andres 16. oktoober 2006, kell 15:20 (UTC)
Kasutame siis sellist terminoloogiat nagu EE-s on. Minu jaoks pole siin vahet, sest asjade olemus ei muutu sellest kuidas me neid nimetame. Siim 16. oktoober 2006, kell 16:25 (UTC)
Muidugi ei olene asjade olemus sellest, kuidas neid nimetatakse, aga minu meelest peaks entsüklopeediast teada saama ka seda, kuidas asju nimetatakse. Andres 16. oktoober 2006, kell 19:16 (UTC)

lingist esiehel

pärast seda lehe väljavahetamist on seal link artiklile mis kannaks nagu pealkirja "Muunkieliset Wikipediat"äkki oskad sa soovitada, mis selle asemele panna ? - Ahsoous 23. oktoober 2006, kell 06:31 (UTC)

Mina ei tea, millisest lingist Sa räägid. minu meelest tuleks vana esileht tagasi panna. Esilehe uue kujunduse saab kasutusele võtta alles pärast arutelu ja ettevalmistust. Andres 23. oktoober 2006, kell 07:14 (UTC)
Leidsin selle koha nüüd üles. See on näide sellest, mis juhtub, kui ettevalmistused ära jäetakse. Andres 23. oktoober 2006, kell 07:16 (UTC)

võhiklikke muudatusi paluks mitte teha

23. oktoober 2006, kell 23:06 Andres P (Lehekülg "Bonni Ülikool" teisaldatud pealkirja "Bonni ülikool" alla: Ei kanna ega ole kunagi kandnud Bonni Ülikooli nime.)

Paluks tagasi muuta Bonni Ülikooliks kuna ülikooli nimi ON Bonni Ülikool ja mitte ülikool.

547 eKr

May I ask why the reference to Anaximander's death has been removed from the 547 eKr article? Robin des Bois ♘ 27. oktoober 2006, kell 10:05 (UTC)

Because his death year (as well as his birth year) are not exactly known. Andres 27. oktoober 2006, kell 10:12 (UTC)
Probably he died in 546 or 545 (shortly after 547, not 547). Andres 27. oktoober 2006, kell 10:18 (UTC)


The event could be mentioned on the page 540. aastad eKr. Andres 27. oktoober 2006, kell 10:20 (UTC)
Done. Same for 610. aastad eKr for the death. Robin des Bois ♘ 2. november 2006, kell 01:36 (UTC)

Tere Andres ja aitäh tervituse eest. Sattusin Vikisse täiesti juhuslikult ja leidsin sealt üllatuseks eest omanimelise tühja koha koos sünniaastaga. Ootasin mõne aja ja mõtlesin, et kirjutan midagi enda kohta konkreetset - millega ma olen eluaeg tegelenud st meresõiduga ja kõige sinna juurde kuuluvaga. Esialgu ei ole veel kõik selge aga eks ma pisitasa õpi - kuigi vanus on juba küllaltki suur. Tervitades K. Aare (skype: kaarela)



Laadisin enda arust pildi yles , isegi kaks katset tegin ,kuid kuhu nad kadusid ma ei tea,

Kuidas see pildi yles sättimine konkreetsele lehele siin käib?

Teeks selle asja mulle selgeks (RTFM) siis askeldan iseseisvatl edasi .V


Tänan korrastustöö eest - Ahsoous 2. november 2006, kell 13:33 (UTC)

... selle siin lehel eelnevalt ja ka edaspidi kirjutava isiku tekst võib on ju iseenesest päris huvitav lugeda, aga ma ikkagi läksin selle sinu viimase redaktsiooni juurde tagasi, sest ausalt öeldes ei viitsind ma küll sellest segapudrust miskit looma hakata. Siinkohal meenub mulle Suursaadik, kes süüdistas mind laiskuses... aga jah ei jaksa... Praegune tekst on sellessuhtes tükk maad parem, et on võimalik ka sisust aru saada, kuigi huvitav kas seda kirjutab äkki too isik ise, kellest artikkel käib. Miks mul selline kahtlus tekkis... seepärast et tekstis kasutatkse ä ja ö tähti (viimast küll ka õ koha peal, et tekkis hetkeks mõte et saare murrakut nii kergel kujul, siis aga hakkas kohale jõudma, et äkki võib tegu olla rootsikeelset klaviatuuri kasutava isikuga. - Ahsoous 2. november 2006, kell 23:49 (UTC)
Kui Sina ei viitsi, vast siis viitsib keegi teine. Mul ongi kavatsus seda teksti korrastada, aga kogu aeg läheb sõnasõdade peale, ja nii ei tea, millal jõuan.
Kes kirjutas lühikese teksti, seda ma ei tea. Pikk tekst on minu arusaamise kohaselt tõesti kirjutatud Väärtnõu enda poolt. Andres 3. november 2006, kell 00:01 (UTC)
kui sa siin kirjutasid et mõnele võib selle isiku tegevus paista vandaalitsemisena, siis minu meelest ta just sellega ka tegelebki, juba vähemalt teist korda on ta tühjendanud nii artikli kui ka arutelulehe, aga kui sa vaeva viitsid näha ok... mina selle sealse artikli jamaga enam ei tegele... - Ahsoous 3. november 2006, kell 00:13 (UTC)



söber Andres.

Vaatasin kui kiirelt sa Vello Väärtnöu kohta alustatud artikli maha tirisid ja imestan, MIks ?

Kui lunisin sinult abi selgitada mulle kuis pildi toppimine siia Wikisse käib siis pole sa suutnud sellele juba 2 päeva reageerida ,lisaks minu poolne kysimus Burjaatia teemade kohta sind ei huvitanud absoluutselt, kuid nyyd lendasid kohale nagu KGB ja kratsisid selle loo minu kohta maha.

Nii ei ole ilus.

Tundub et sinu käitumine hakkab juba järgima mingit konkreetset loogikat ja eesmärki.


Söbraliku tervitusega kiire ja proffesionaalse abi eest.

vanTao


Küsimus pole maitses vaid üldistes põhimõtetes. See selleks, aga kust need faktid pärinevad? Väärtnõud on seostatud KGB-ga, seda tuleks ka artiklis mainida. --Metsavend 31. oktoober 2006, kell 20:10 (UTC)

Seda, et Väärtnõud on seostatud KGB-ga (seda on teinud näiteks Jaan Isotamm), tuleks kindlasti mainida artiklis Vello Väärtnõu ja võib-olla ka selles artiklis siin, sest Jaan Isotamm on avalikult nimetanud ERSP algatamist KGB ettevõtmiseks. Vikipeedial on võimatu kindlalt öelda, kas tal on õigus või ta eksib, ja selles Vikipeedia seisukohta võtta ei saa. Lihtsalt tuleb mainida nii seda, et Isotamm on seda avalikult väitnud, kui ka seda, et Väärtnõu (või keegi, kes Väärtnõuna esineb:-)) nimetab seda laimuks. Nii et kui kedagi kohtu alla anda, siis Johnny B. Andres 31. oktoober 2006, kell 22:31 (UTC)


Vello Väärtnõu teenete omistamine Taolale on minu meelest meelevaldne. Artiklist ei selgu kuidagi, et ERSP ideel oleks midagi tegemist budismiga. Andres 1. november 2006, kell 13:26 (UTC)


On olemas Eve Pärnaste kes elab Talinnas , hellista talle ja kysi ,kuna ta oli MRP-AEG-es ja hiljem Riigikogus ,Taola aegadel oli ta budistidele sekretäriks , kysi temalt. Pärnastel on ka juurdepääs pressis ilmunud materjalidele,kus Väärtnöud syydistatakse koostöös Ameerika Luure Keskagentuuriga , samuti lääne pressis ilmunud materjalid,Lisaks vöid sel temal vestelda Tunne Kelamiga.

Isegi Viktor Tsetverikov-Niitsoo vastab sinu kysimustele kas KGB töötaja Vello Väärtnöu tegi seda köike vöi mitte.

Mina usun Sind niigi. Andres 1. november 2006, kell 15:06 (UTC)


Palun ära muuda artikli vormistust. See vormistus, mida Sina välja pakud, ei vasta Vikipeedia stiilile. Andres 2. november 2006, kell 18:03 (UTC)


Kuulge aktiivsed !

Te kustutate ära kysimused selle kohta , millised ametlikud volitused teil on siin minu poolset tegevust tsensureerida.

Kas see veidi kaugele ei lähe see teiepoolne tegevus,kui pooleli poolset artiklit juba 3 korda maha rebite ja siia lehele sellist kolllaazi kasvatate?

Selles loos faktid mainitud , samuti isikud , milles kysimus.?

Tundub et see teiepoolne tegevus muutub lausa välja astumiseks Tsetverikov-Niitsoo ja J. Bi Isotamme väite kaitseks.

Ka minu meelest ei ole niisugune käitumine produktiivne. Soovitan panna tagasi VanemTao viimase redaktsiooni ning seda redigeerida. Võin ise redigeerida, aga ma ei tea, millal ma jõuan. Sel juhul oleks ka minu meelest otstarbekas siit ülearused varasemad redaktsioonid kustutada. Andres 2. november 2006, kell 23:51 (UTC)

Huvitav kus siin on kollektiivne töö ?Pean silmas Roman Ungern von Sternbergi? Vöi loed minu totaalset kureerimist kollektiivseks tegevuseks ?

Ei, ma ei pea silmas ühtki konkreetset artiklit ega üldse Sinu artikleid. Nendega ei ole suurt midagi tehtud. Pean silmas järgmist. Iga artikli algatab keegi, aga see ei tee artiklit tema ainuomandiks. Aja jooksul võivad artikliga edasi töötada paljud teised. Sa nimetad seda totaalseks kureerimiseks? Mina olen Sulle ainult väikseid nõuandeid andnud, kuidas Vikipeedias artikleid kirjutada. On veel hulk muid asju, milleni ma pole jõudnud. Sa oled ka ise maininud, et ei oska artikleid kujundada ja vajad nõuannet, ja minu meelest Sul on õigus. Mina ja Metsavend oleme tegutsenud teineteisest peaaegu sõltumatult. Mingit erilist kollektiivsust ma siin ei näe. Andres 31. oktoober 2006, kell 19:25 (UTC) See pole küll entüklopeediaartikkel, vaid tont-teab mis... - Ahsoous 3. november 2006, kell 00:37 (UTC)

Noh, seda tuleb redigeerida. Andres 3. november 2006, kell 09:30 (UTC)


Kas hakkame vördlema mida sa oled enda kommentaaridest körvaldanud , seda enam et serveril on köik olemas.

mul on see vastik viga et ma alati ,,seivin köik kommentaarid ka sinu omad.

Kas hakkame vördlema ?

Eelnev löik näitab konkreetset suunitlust eesmärgi suunas ,mida väljendas ka sinu vastav tegevus.

Ausõna, ma ei ole enda teada küll midagi sellelt leheküljelt kõrvaldanud. Võisin seda teha ainult kogemata. Andres 3. november 2006, kell 09:30 (UTC)

Same title, so no new section done. I understand why you wanted Anaximander's death moved to 540's decade. But removing his birth from the 610's decade is a bit harsh. At least, his birth shoud be mentioned there. When you say Let alone being an important person of that decade, I think it looks like a point of view, because he was surely a man of some influence in his own time. Less important people might make it in this article because most people say they were born between -610 and -710. Anaximander's birth should get back in the list for that decade because according to most reliable references, he was born either in -611 or 610. Robin des Bois ♘ 3. november 2006, kell 08:11 (UTC)

You placed Anaximander among the most influential people of the decade. How can it be if he only was born in this decade? Hardly anyone is influential when he is born. This applies perhaps to Jesus.
Anaximander could included among the influential people of the century. Hardly we have enough data to connect him with any specific decade.
As to his birth date, what is your reliable source? Andres 3. november 2006, kell 09:30 (UTC)
I understand why he was not influent during his first decade. But I thought the birth of important people could be mentioned in the decade they were born. Could be my mistake then. As for the references:
As you mentioned, the birth and death years are not absolute, but almost everyone seems to agree that he was born either in 610 or 611 and that he died very shortly after 547, which most likely places his death in the 540 decade. Robin des Bois ♘ 3. november 2006, kell 21:07 (UTC)
No one of these sources mentions how we know his date of birth. Andres 3. november 2006, kell 21:33 (UTC)
Of course, when it comes to history, we have to trust the only written documents that we have and sometimes they are not accurate so we have to do with what we get. I'm not sure if one the above links has this information, but according to Apollodorus of Athens (as reported in Chronicles, Diogenes Laertius), Anaximander was 64 years old during the second year of the 58th Olympiad, which took place in 547 and 546 BC. A simple calculation puts his birth at 610 or 611. I know that we're trying to get the most accurate data in Wikipedia. But even the best printed encyclopedias and dictionnaries take a chance at giving him dates of birth and death. Therefore, I think it is at least safe to write down he was born in the 610s decade BC and died in the 540s decade BC. Don't you agree? No article is done yet in estonian for this philosopher, but that information could be a part of it. If you want to help, it could also be a good idea to start the article as a stub and write what you know about the matter. I hope that this source is sufficient enough for you this time :-). Robin des Bois ♘ 4. november 2006, kell 08:05 (UTC)
OK, this enough this time. I put him in 610. aastad eKr.
Several years ago I collected a lot of material about him. Some time I'll put it to the Wikipedia. Andres 4. november 2006, kell 10:12 (UTC)
Thank you. You may way to look into this very complete bibliography if the subject still interests you. Robin des Bois ♘ 4. november 2006, kell 17:04 (UTC)

võhiklikke muudatusi mitte teha

Miks kustutasid parun Roman Ungern von Sternbergi suguvösa loetelu ,pluss muud detailid ?????????

Sul on tekkinud vist hasart koos Metsavennaga , köik minema visata mis olen ise teinud ja yles pannud siia Wikipediasse.

Neid asju ei kustutanud mina, vaid anonüümne kasutaja IP-aadressiga 195.80.96.222. Miks ta seda tegi, ma ei tea. Võib-olla ta tahtis kõrvaldada asjassepuutumatut ning kõrvaldas kogemata ka asjassepuutuva materjali. Võib-olla olid tal muud motiivid. Igatahes ei pea ma niisugust kustutamist õigeks ning panin varasema variandi arutelulehele, et seal leiduvat materjali saaks kasutada (vajaduse korral ka tagasi panna).
Sellist hasarti ei ole minu meelest ka Metsavennal. Metsavend on häiritud teksti keelevigadest ja segasusest. Andres 3. november 2006, kell 13:09 (UTC)



Mind häirib ( Andres , Metsavend ) teie vöhiklikus ja teadmatus mis antud isikutessse , nende tegevusse puutub (Agvan Dorzijev, Roman Ungern von Sternberg Karl Tönisson , jne) samuti möningad aspektid mis puutuvad tiibeti budismi ajalugu .

Mis puutub öigekirja siis palun , kuid siiani näib et eesmärk on praktiliselt muuta artiklite sisu ja materjali interpretatsiooni,

VanTao




Kas sa ei tahaks teha sisse teemasid?

Tiibeti budistlik kunst Tankad (pyhapildid) ,burhaanid ( burhan mongl. buddha-khan )skulptuurid.arhitektuur,

Rituaalid.

Rituaal esemed, vahendid.(bhurbaa , vadzra,tilbu,

Mida Sa mõtled sissetegemise all? Andres 3. november 2006, kell 15:05 (UTC)


Budistlik sumboolika jne


Milline ehe symboliseerib millist Buddha-peret .


1. Peaehe (mukuta) = mani ehk ylemine tshakra tähendab Aksobhyat 2. Körvaröngas (kundalam) tähistab Amitabhat 3. Kaelakee (kanthika) kuulub Ratnasambhavale 4. Käe- ja jalavörud (rucakam) byVairocana 5. Vöö ehk rihm (mekhala , kayabandhanam) ja pyha urn(mahabhasman) kuuluvad Amoghasiddhile




Kuidas teha?

Kas Ningmaa ajalugu panna eraldi Eesti ningmaast vöi kokku ?

vanTao

Eraldi, artiklisse Nyingma koolkond. Andres 3. november 2006, kell 15:53 (UTC)


Tösta ta ymber röemsalt , see läheb sul osavamalt,

Siis peab hakkama eraldi tegema Ningmaa ajalugu ja Eesti ningmaa oma.

vanTao


Pakkusin esimesel päeval arutelu teemade suhtes , selleks et teha mingi yldine skemaatiline struktuur valmis millest lähtuda. Teemat vöiks arutleda ka nyyd veel , sest see struktuuri kokku liitmine hiljem kui on kogunenud kohutav materjali hulk , kasvab yle pea,

Kavatsen kogu Ningmaa ajaloo siis sisse kirjutada ,koos rituaalide ja praktikate ajalooga ja nende arenguga ajas,

Tuleks luua eraldi teema Budismi psyhholoogia ,mis loomulikult baseerub tantratele ja mis tuleks äärmiselt mahukas.

Mis sa arvad sellest ?

vanTao.

Teemade struktuuri pole tarvis algusest peale ette näha, küll see töö käigus kujuneb.

Budistlik psühholoogia

Artikkel budismi psühholoogiast peaks kandma pealkirja Budistlik psühholoogia. Kui artikkel läheb liiga pikaks, tuleb osa materjali paigutada kitsama teemaga artiklitesse. Andres 3. november 2006, kell 16:08 (UTC)




Budismi olemus ja eesmärk on töödelda inimese psyyhhikat ja lihvida seda , sellest ka vajadus siia panna selgitus selle kohta ,kuidas see metooodika töötab ja mida see teeb inimese mötlemisega . Leian et see on ylimalt loomulik seda siin ka selgitada ,


Kas sul Skype on ?--VanemTao 5. november 2006, kell 08:45 (UTC)

Ei ole. Andres 5. november 2006, kell 08:53 (UTC)

Avalikuse vastu ei ole mul midagi. Copy'n saadud kirja. Otsusta ise kuidas käituda. Leidsin, et kuna juhuslikult seiklejate töö ära nullisin võiks neid aidata. Kui arvad et seda ei peaks taasta artikli seis.

Kellelt: Hando Riisikamp <hriisikamp@gmail.com> Kellele: urmas akra@hot.ee Teema: Re: Soov suhelda Aeg: 06.11.2006 17:38 Manus(ed): part.1001 (0.9 KB) ,

Tere!

Tänan Teid väga kiire reaktsiooni eest.

Et kõik ausalt ära rääkida, tuleb alustada sellest, et on üks kultuurilis-hariv-sportlik ajaviitemäng, mida mängitakse saidi www.seikleja.ee kaudu.

Seal üks seltskond paneb kokku mingi "seikluse", s.t. riputab üles mingi mõistatuse moodi küsimustiku, ning teised peavad ära arvama, mis kohast on jutt ja siis kohapeal mingitele küsimustele vastused leidma.

Olin parajasti tegemas seiklust Iru teemadel ning kavatsesin vihjepildiks panna just sellesama pildi, mille Te üleeile Wikipeediasse üles panite. Leidsin selle täitsa juhuslikult, isegi Google pole veel indekseerinud.

Ning et nüüd teistel asi liiga lihtne ei oleks, olekski mul palve, kas saaksite selle pildi umbes kuuks-pooleteiseks veel maha võtta. Kui suurem osa seltskonnast on seal ära käinud, siis pole sest enam kahju, kui see internetist leitav on, aga praegu teeb see asja natuke liiga lihtsaks.

Vaat selline jutt. Mis arvate?

Tervitades, Hando Akra 7. november 2006, kell 10:41 (UTC)

Noh, minu poolest võib ju neile vastu tulla. Andres 7. november 2006, kell 11:10 (UTC)



Selline situatsioon tekkis nimelt ,, lasin yhel tuttaval paluda Linnart Mällilt nöusolekut jaluba kasutada Wikipedias temale kuuluvaid materjale mis ripuvad internetis ja ta oli sellega nöus.

Too tuttav lubas saada ka kirjaliku lubaduse Mällilt .Ainult Linnarti poolt oli yks tingimus et neid artikleid ei tykeldataks ega löigutataks vaid kui juba siis tervikult yles panna.

Riputasin artikli alla ,,Tantrad,, yhe prooviks , Kuid mis sina arvad ideest.?--VanemTao 8. november 2006, kell 18:40 (UTC)

Sellisel juhul tuleb need üles panna mitte Vikipeediasse, vaid Vikiraamatukogusse. Ja see eeldab, et Linnart Mäll on nõus oma õiguste loovutamisega GDFL litsentsi alusel. Sel juhul läheks tema tekst küll Vikiraamatukokku üles muutmata kujul, kuid teised võiksid ikkagi mujal tema teksti tükeldada jne. Andres 8. november 2006, kell 18:45 (UTC)
See tähendaks muuhulgas ka seda, et Vikipeedias saaks tema teksti tükke kasutada. Nii et arvan, et sellest asjast ei tule midagi välja. Andres 8. november 2006, kell 18:46 (UTC)

Millest selline skepsis? Vöib veel yle lasta kysida--VanemTao 8. november 2006, kell 18:53 (UTC)

Pean silmas, et sellistel tingimustel ei saa tekste vikipeedias avaldada. Ja kui talle tükeldamine üldse ei meeldi, ei saa neid ka Vikiraamatukogus avaldada. Andres 8. november 2006, kell 18:55 (UTC)
Palun vabandust: pidasin silmas mitte Vikiraamatukogu, vaid Vikitekste. Andres 8. november 2006, kell 19:13 (UTC)


Ole hea viska see eelmine versioon sinna tagasi , mis oli enne Mälli artikli lisamist! --VanemTao 8. november 2006, kell 19:15 (UTC)


Ma paluks sinu abi kui vöimalik Nagardzuna artiklis oleva tabeli sisu tölkimisel , kardan et tölgin valesti eestikeelde, --VanemTao 9. november 2006, kell 12:08 (UTC)

Praegu ei ole kahjuks aega, aga võtan selle kavva. Andres 9. november 2006, kell 12:30 (UTC)

Kas sa venekeelse Wikipedia admin-nidega suhtled ? Panin sinna artikli yles Karl Tönissoni kohta koos piltidega ,kuid nad kiskusid selle kohe maha koos piltidga, syydistades mind copy-rights.Seletasin neile et minu kirjutatud jne ,kuid ,,no results. Vöib olla oskad anda nöu , kuis neile selgitada asja olemust et nad arusaaksit whats a point hier. Lisaks mul ei ole venekeelset klaverit ja nad ingliskeelsele minu poolsele tekstile eriti pihta vist ei saa. http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D1%8B%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%81%D0%BE%D0%BD%2C_%D0%9A%D0%B0%D1%80%D0%BB

--VanemTao 22. november 2006, kell 16:20 (UTC)


Nad said aru küll, nagu praegu näha. Autoriõiguse rikkumisest enam juttu ei ole. Küsimus on ainult erapooletus esituses ja stiilis ning selles, kas tegu on piisavalt tähtsa tegelasega.
Tekst ei ole kustutatud, vaid lihtsalt peidetud. Seda saab redigeerida. Ka eesti vikipeedias vajab sellises stiilis kirjutatud tekst redigeerimist.
Mis puutub Tõnissoni enese välja antud postkaardisse, siis tundub, et see pilt ei ole veel vaba, sest tema surmast ei ole 70 aastat möödas. Andres 22. november 2006, kell 16:40 (UTC)
Ka minul ei ole venekeelset klaviatuuri, nii et sinna kirjutamine on vaevarikas. Palu seda teha sellel, kes Sulle teksti tõlkis. Andres 22. november 2006, kell 16:48 (UTC)



Pean leidma kedagi kes teeks korrektuuri,Tekkis mingi adminn kes kirjutab inglist seal , loodan et saan temale asja selgitada,Too saab aru vähemalt inglisest. Thnxx for youre concern--VanemTao 22. november 2006, kell 17:21 (UTC)


Ok T


Piltide suhtes on raske öelda milline pilt kuhu vöi kellele kuulub vöi kust pärit ,sest ei mäleta.Olen osa neist ymber teinud nagu see kollane vaas jne. Mis puutub Burjaatia ja Mongoolia teemat , pean silmas budismi ,siis vöib pilte vabalt yles panna, sest suhtlen nende budistide ja kloostritega netis.Mulle tundub et nood vöib rahulikult jätta yles,sest nii burjaadid kui mongolid on röemsad kui neist ka Eestimaal räägitakse.kui budistidest.Möistan et ei oska sulle selles osas täpselt sobilikku vastust anda.

Mis puutub thankadesse , siis mul on neid arvutis tuhandeid ja kust mingi thanka pärit on ei mäleta. Enda tehtud thankad tunnen ikka veel ära önneks.--VanemTao 29. november 2006, kell 01:56 (UTC)

Sellepärast ma ütlengi, et vaata pildid läbi ja märgi vähemalt isetehtud piltidele (oma thankad või oma fotod) juurde, et need on ise tehtud. Internetist võetud fotod on niikuinii internetis saadaval, nii et suurt vahet pole, kas nad on üles laaditud või mitte. Ja vajaduse korral saab neid uuesti üles laadida. Andres 29. november 2006, kell 01:59 (UTC)

Andres ! Ega ma pyya vastu punnida ,ma lihtsalt ei tea,

Ok proovin ,kuid kuidas ma selekteerin neid? Ma viskan nood minema mille päritolu kahtlane ja mis tunduvad omad jätan alles Ok,--VanemTao 29. november 2006, kell 02:06 (UTC)

Sa kirjuta lihtsalt iga pildi juurde nii palju, kui Sa tead. Kui üldse ei tea, siis kirjuta "päritolu teadmata". Andres 29. november 2006, kell 02:09 (UTC)

Kuidas kirjutada eestikeeles ,rinpoche ?

Kas need lähevad samasse lahtrisse budistidega vöi teeb nende jaoks eraldi midagi , sest neid on palju.

Sama probleem saab olema budistlike koostritega, Need vöiks jaotada koolkondade ja geograafia järgi. Sama vöiks teha ,,rinpochedega,,, sest need on koolkondade ja kloostrite kylge kinnnitatud .--VanemTao 29. november 2006, kell 02:39 (UTC)

Ma ei tea, kas oleks õigem kirjutada Rinpoche või Rinpotše.
Jaotada võib küll nii, nagu Sa ütled. Andres 29. november 2006, kell 02:47 (UTC)

Rinpotše tundub nagu eestilikum kirjaviisis ja erineb ingliskeelsest . see sobiks enam . Kirjutan siis köik ymber Rinpotšedeks.--VanemTao 29. november 2006, kell 02:54 (UTC)


Andres! paluks teenet sinult.

Bakula Rinpotše loo mis tegin kas sa muudaksid selle nime artikli algul ymber mis teda lingib.Tema tegelik nimi on Kushok Bakula Rinpotše , kuid kogu Aasia tunneb teda nime all Bakula Rinpotše, ikka seoses selle arhatiga, on see olnud ka yldsusele eelistatav , siis vöiks ta ka nimekirja jääda just Bakula Rinpotše-na--VanemTao 29. november 2006, kell 03:02 (UTC)


Kui Sa kirjutad "Rinpotše", siis tuleks minu meelest ka nimi kirjutada eestipäraselt. Andres 29. november 2006, kell 02:55 (UTC)



Mida sa silmas pead? Kuidas kirjutada Bakula nime eestikeeles? Ma vist ei möista sind öieti.--VanemTao 29. november 2006, kell 03:02 (UTC)

Noh, Bakula on Bakula, aga on teisi nimesid, kus sisaldub y, ch, j. Andres 29. november 2006, kell 03:06 (UTC)

Leidsid muidugi minu näol eestikeele filoloogi endale.

Ära pyya minuga arendada eestikeele grammatikat ja öigekirja puutuvaid teemasid ma olen -useless- .--VanemTao 29. november 2006, kell 03:10 (UTC)



Andres!

Kas sulle tundub artikkel Bakula Rinpotše kohta ylespuhutud ja kunstlik?--VanemTao 29. november 2006, kell 16:18 (UTC)

Artikkel sisaldab deklaratsioone, mis tuleks asendada detailsemate kirjeldustega, ning kõrvaltvaatajate muljete kirjeldusi, mis tuleks omistada konkreetsetele isikutele, mitte esitada Vikipeedia nimel.
Peale selle, kuidas Sa saad kedagi võrrelda Padmasambhavaga, keda Sa isiklikult ei tundnud? Andres 29. november 2006, kell 16:26 (UTC)

Raamat

Kuidas panna Wikisse raaamatut? Teiseks kysimus, , milliseid raamatuid pannakse Wikisse, mille alusel toimub valik jne?--VanemTao 3. detsember 2006, kell 19:26 (UTC)

Kas Sa pead silmas raamatu bibliograafilist kirjet või raamatut ennast? Andres 3. detsember 2006, kell 19:28 (UTC)

Pean silmas raamatut.Mötlesin et vöiks yles panna Leo Lapini Raamatu "Tyhjus" , sest see on esmane selles laadis mis Eestimaal on siiani kirjutatud ,Leonhard käsitleb asju zen-ilikult ,koos ugriliku visuaal-romantismiga,mis on ausalt öeldes hästi kirjutatud Lapini vöib rahulikult panna nende Nagardzuna järgijate hulka ,kes öpetaja ideed ka läbi poeetilise keele edasi annavad . On ka ingliskeelne versioon olemas ja see annab vöimaluse ka teistel lugeda peale eestlaste,Mis sa arvad sellest ideest?--VanemTao 3. detsember 2006, kell 19:41 (UTC)



EESTI KUNSTIAKADEEMIA KOMPOSITSIOONI JA VÄRVIÕPETUSE ÕPPETOOL TALLINN 2003


TEKSTITOIMETAJA JÜRI PÄRNI

TÕLGE INGLISE KEELDE LEELO LINASK

KUJUNDUS LEONHARD LAPIN

TEHNILINE TEOSTUS TERJE MÄEPALU



VALMINUD EESTI KUNSTIAKADEEMIA TOEL


TÜHJUS VOID


© LEONHARD LAPIN, 2003 ISBN 9985-9465-1-0

Raamatuid saab üles panna Vikitekstidesse, mis on Vikipeedia sõsarprojekt. Kuid seda ainult juhul, kui raamat on vabalt kasutatav või autoriõiguste valdaja annab selleks loa. Seda raamatut saab üles panna ainult juhul, kui Leonhard Lapin selle GFDL litsentsiga meile annetab, või siis 70 aastat pärast tema surma. Andres 3. detsember 2006, kell 20:05 (UTC)

Kas see tähendab et ta kaotab enda öigused antud raamatule ja Wikitekstid saavad selle endale? Mis tähendab annetab?

Kas see ei ole siis selline versioon et pannakse raamat yles tavakorras köigile interneti lugemiseks autori nöusolekul ?--VanemTao 3. detsember 2006, kell 20:20 (UTC)

See on olemas küll, aga see ei sobi Vikipeediasse ega Vikitekstidesse.
Kui ta raamatu siia annetab, jääb talle küll raamatu autorlus, kuid ta ei saa keelata raamatu teksti mis tahes kasutamist, kui selle tulemused jäävad samasuguse litsentsi alla. Andres 3. detsember 2006, kell 20:23 (UTC)


EAÕ Kirikust küsitakse,

et millisel kujul ja kuhu Platoni pildi kasutamist lubav kinnitus saata.--Krizz 4. detsember 2006, kell 12:58 (UTC)

Millist Platoni pilti Sa mõtled?
Põhimõtteliselt piisab sellest, kui nad saadavad selle Sulle meili teel ning Sina tood pildi arutelulehel ära kogu kirjavahetuse. Andres 4. detsember 2006, kell 14:10 (UTC)
  • Mõtlen seda mis üleval. Panin üles ja esitasin taotluse, et luba saada. Nüüd see juba tulemas. Ega suurt kirjavahetust olegi. Toon ehk ära nende vastuse, ja piisab.--Krizz 4. detsember 2006, kell 17:23 (UTC)
Tähtis on ära tuua ka Sinu kiri, sest tähendus oleneb kontekstist. Andres 4. detsember 2006, kell 19:38 (UTC)

Mul oleks vaja sinu arvamust ja abi.Tahtsin teha budismiga seotud teemadele mingit malli ,kuid ei tea kuidas ja millise alajaotusega teda teha konkreetsete teemade osas.Mis sina arvad , mis oleks optimaalsem ja parem jaotus ?,Ja mis sa yldse ideest kui sellisest arvad.Nägin seda ingliskeelses Wikis ja ausalt öeldes meeldis,Vöiks siingi juurutada , .Sain esialgse instruktiooni (Ahsoous)-e käest , ning olen seda vaadanud ja midagi teinud ,kuid see pole see öige jaotus ,mulle tundub.--VanemTao 12. detsember 2006, kell 14:33 (UTC)

Mina isiklikult pean sääraseid malle ülearusteks ega taha nendega tegelda. Möönan aga, et paljud peavad neid vajalikeks. Andres 12. detsember 2006, kell 14:51 (UTC)
tead, mul oli miski ajani umbes samasugune arvamus... siis aga jõudsin arusaamisele, et need navigeerimismallid on vägagi abiks, kui on vaja ühelt sama teema artiklilt (või siis kasvõi geograafia artiiklite puhul jõuda naaberriiki või külla, etc.) eriti tuleb see välja pikkade artiklite puhul, sest suht tüütu on hakata otsima kuskilt ülevaltpoolt linki mis viib aste kõrgemale, ning siis taas sealt otsida, kuidas samale tasandile tagasi saaks, aga noh maitseasi. Minu jaoks on asi rohkem nagu kasutamismugavuses ja ma leian, et meil siin on uute tulijate jaoks vaja ka selles osas veel kõvasti tööd teha. - Ahsoous 12. detsember 2006, kell 16:33 (UTC)
Ega ma ei vaidle, et nad mugavad on, kuid mina ei taha nendega tegelda, sest ma ei pea neid hädavajalikeks. Mul on teised prioriteedid. Andres 12. detsember 2006, kell 21:22 (UTC)

Filosoofide elulugude mahakirjutamine

Kust need kõik maha kirjutatud olid, mille Sa just eemaldasid? Selle oleks võinud ka selgitusse lõigata... --Kamma 18. detsember 2006, kell 18:00 (UTC)

Vaata Vikipeedia:Üldine arutelu#Hannah Arendti elulugu ja autoriõigused. Kahjuks praegu kiire. Andres 18. detsember 2006, kell 19:03 (UTC)


redject

Mul on probleeme artiklikga Mohammad Zahiriga seal arutelu ei tule mu abi palumine välja ja redject ebaõnnestub mul

Praegu peaks korras olema. Andres 23. detsember 2006, kell 11:55 (UTC)
ega sa valesti ei ürita kirjutada peaks nagu kirjutatama #redirect -- Ahsoous 23. detsember 2006, kell 12:15 (UTC)

"President" või "riigipeade loend"

Kle wikipedia BOSS Andres! Miks "Haiti riigipeade loend" on vale??? Seal Inglise wikipedia on õige näha List of heads of state of Haïti ehk Haiti riigipeade loend! Selle Haiti presidendid ei viida artikli, sest seal inglise wikipedia Presidents of Haïti ei ole näha enam. Minu meelest on see tühiasi! - Suursaadik 23. detsember 2006, kell 21:45 (UTC)

Eesti vikipeedias tuleb tabelis viidata artiklile ametikohast, mitte loendile (mitte näiteks "Haiti riigipeade loend" ega "Haiti presidendid", vaid "Haiti president"). See ei tähenda midagi, et praegu neid artikleid enamasti ei ole. Nad tulevad. Andres 23. detsember 2006, kell 21:57 (UTC)

Mis see Vennaskonna tähtpäevade kalender tähendab? Kus on siis bändimeeste sünnipäevad jne.? Vennaskonna tähtpäevade kalendrisse, mis asub kodulehel, kus on sünnipäevad jne., on lisatud tähtpäevi sellest Maavalla kalendrist, see aga ei tähenda ju, et see Maavalla kalender ongi Vennaskonna kalender!?!? Tõnu Vennaskonnast

Õige. Praegune olukord on tekkinud toimetajate omavaheliste vaidluste tagajärjel, sest seda kalendrit pole tahetud tunnistada Maavalla kalendriks ning on arvatud, et see on võetud Vennaskonna tähtpäevade kalendrist. On arvatud, et see on Vennaskonna versioon Maavalla kalendrist. Kust see Maavalla kalender on võetud? Kui saame selle kohta usaldatavaid andmeid, võib artikli pealkirja vastavalt muuta ning see kalender kommentaariga varustada. Teine võimalus on paigutada praeguse pealkirja alla Vennaskonna tähtpäevade kalender täielikul kujul. Nii see oligi mõeldud, kui artiklile praegune pealkiri pandi. Andres 14. jaanuar 2007, kell 20:21 (UTC)
On mitu
Artikli Maavalla p. r. inf. (tähtpäevad, kuude nimetused) pärineb allikast: Ferdinand Johann Wiedemann, "Ehstnisch-Deutsches Wörterbuch. 2. vermehrte Auflage. Im Auftrage der Keiserliche Akademie der Wissenschaften, redigiert von Jacob Hurt", 1893. Veendu ise.--82.131.20.173 15. jaanuar 2007, kell 01:20 (UTC)
Üritasin midagi.--82.131.20.173 15. jaanuar 2007, kell 01:36 (UTC)

copypaste arutelusse

ma ei saa pihta, miks sa selle copypaste'iga teksti, mis minu meelest üleüldse ei tolhiks siin asuda (autoriõigused), mille ma 2 korda kustutaud olen veel arutelusse tõstad, anna andeks aga minu arvates ei tohiks see ka seal olla - Ahsoous 27. jaanuar 2007, kell 11:15 (UTC)


Ma ei tea, millisest artiklist Sa räägid. Ju ma siis ei teadnud, et see autoriõiguste rikkumine on ning Sa selle kaks korda kustutanud oled. Teinekord, kui kustutad, kirjuta resümeesse, et tegu on autoriõiguste rikkumisega. Kustuta arutelulehelt ära ja pane resümeesse selgitus. Andres 27. jaanuar 2007, kell 11:26 (UTC)
jutt on Christina Aguilerast (lisaks sellele too anonüümne postitaja kopeeris mõlemal korral samast allikast ka leheküljed Justin Timberlake ja Nelly Furtado) ja kustutamisel ma nagu veebilehe märkisin (mitte täpset lehekülge, vaid saidi) - Ahsoous 27. jaanuar 2007, kell 11:32 (UTC)
Mina tegutsesin pärast seda, kui Dj Capricorn oli tegutsenud ilma kommentaarita. Artikli praeguses ajaloos Sinu osalus puudub. Kuidas ma pidin seda teadma, et Sina olid varem selle artikli kustutanud ning seal oli tegu autoriõiguste rikkumisega? Andres 27. jaanuar 2007, kell 11:37 (UTC)
vat huvitav, et seda infi kohe näha ei ole, seda ma ei teadnud... kuigi lehekülje kustutamisel nagu öeldakse, et lehekülje taastamisel ilmuvad need ajaloona... päris nii see tuleb välja et siiski ei ole... muidu on need andmed siiski olemas... tuleb vaadata lehekülje ajalugu ning seejärel saab vaadata vaata või taasta n kustutatud versiooni, ja siis on näha... nati jama jah, et kohe ei ole näha - Ahsoous 27. jaanuar 2007, kell 11:51 (UTC)

Anaximandre

Bonjour Andres,

Pourquoi as-tu supprimé Anaximandros des articles 610 eKr et 546 eKr? Ce sont pourtant les dates acceptées dans plupart des sources. Tu peux visiter l'article français fr:Anaximandre qui est très complet sur le sujet et qui donne les références historiques sur ces dates.

Merci. Robin des Bois ♘ 7. veebruar 2007, kell 19:00 (UTC)

Les dates ne sont pas complètement sûres. Andres 7. veebruar 2007, kell 19:18 (UTC)
Quelqu'un est-il ABOLUMENT sûr de quoi que ce soit ? ;-) Sérieusement, bien des dates historiques sont pourtant acceptées de façon générale jusqu'à preuve du contraire et leurs sources ne sont pas nécessairement sûres, particulièrement pour l'Antiquité. On doit se fier au peu de documents disponibles. En ce qui concerne Anaximandre, Hippolytus affirme qu'il est né durant la troisième année de la 42e olympiade, soit 610 av. J.-C., et nous pouvons dès lors établir sa date de naissance. Diogenes Laertios, une source également acceptée, explique qu'il avait 64 ans dans la seconde année de la 58e olympiade (547 av. J.-C.) et qu'il mourut très peu de temps après, ce qui place sa mort vers 546 ou 545 av. J.-C., la première des eux étant la plus souvent utilisée dans les sources contemporaines. On pourrait donc le placer dans les articles 610 eKr et 546 eKr, tout en mentionnant que sa date de décès est approximative. Au moins, il y aurait une référence sur lui dans les chronologies. Qu'en penses-tu ? Robin des Bois ♘ 7. veebruar 2007, kell 19:49 (UTC)
Je placerais les dates dans les articles 610. aastad eKr et 540. aastad eKr. Andres 7. veebruar 2007, kell 20:08 (UTC)
OK pour 540. aastad eKr. Mais je le placerais quand même dans 610 eKr, puisque cette date est difficlement contestable. Comme tu as fait les dernières modifications, veux-tu t'en charger, pour ne pas que ça ressemble à une guerre d'édition ? Par la même occasion, tu pourrais placer Anaximandros dans les catégories Kategooria:Sündinud 610 eKr et Kategooria:Surnud 540. aastatel eKr. Merci pour ta collaboration. Robin des Bois ♘ 7. veebruar 2007, kell 20:16 (UTC)
La troisième année de la 42e olympiade contient des parts de deux années de notre calendaire. Andres 7. veebruar 2007, kell 20:33 (UTC)
Je vois qu'on ne peut rien te cacher. Pour la même raison, la plupart des dates durant l'Antiquité sont contestables. De nombreux calendriers furent utilisés (selon les régions ou les empires) dans l'histoire de l'humanité, mais nos livres d'histoires ont pourtant tranché sur plusieurs dates. Je maintiens donc mon opinion à l'effet qu'on devrait le placer dans l'année 610 av. J.-C. Si je me fie à toutes les études que j'ai lues sur le sujet, il y a longtemps que cette date a été acceptée. Mais si tu tiens vraiment à ne pas t'avancer sur une date de naissance, je m'en tiendrai à ta décision. Salutations. Robin des Bois ♘ 7. veebruar 2007, kell 21:28 (UTC)


Vähetuntud isikud

IP kasutaja tegi artikli vähe tuntud isikust Heinrich Markist. Artikkel on märgitud kustutamiseks. Mina isiklikult ei kustutaks. Mis sa arvad?--Animagi 12. veebruar 2007, kell 14:57 (UTC)

Arvan, et tuleks kirjutaja käest küsida, mille poolest see isik on tähelepanuväärne. Kustutama ei kiirustaks. Andres 12. veebruar 2007, kell 14:59 (UTC)
Aga kas üldiselt teha vähetuntud isikutest artikleid. Isiklikult arvan, et võiks Sest on ju iga inimene oma elu jooksul midagi korda saatnud või millegagi silma paistnud. Samuti võib see tulevikus kujuneda hindamatuks informatsiooniks suguvõsa uurijatele.--Animagi 12. veebruar 2007, kell 15:03 (UTC)
Selles asjas tekivad Vikipeedias kindlasti lahkarvamused. Üldine seisukoht on, et inimene peab olema millegagi silma paistnud. Minu arvates on minimaalne nõudmine see, et kirjapandu oleks kontrollitav avaliku info (peamiselt trükiste) põhjal (arhiividokumentides sisalduv ei ole selles mõttes avalik allikas). Andres 12. veebruar 2007, kell 15:08 (UTC)
Genealoogia jaoks on olemas eraldi viki. Andres 12. veebruar 2007, kell 15:08 (UTC)
Arvan, et iga inimene väärib artiklit. Muidugi meie ei jõua kõigist kirjutada, kuid kui arvestada Vikipeedia kiirenevat kasvu siis jõume mõne aasta (või aastakümne) pärast nii või teisiti sinnani, et igast isikust tehakse artikkel. Kui ei tee inimene ise siis teevad tema lapsed või sugulased. Seega kui me praegu takistame selliste artiklite loomist võib kaotsi minna kellegi jaoks oluline informatsioon (arhiiv põleb maha, inimene sureb ära jne.). Seetõttu arvan, et ei tohiks takistada vähetuntud inimestest artiklite loomist.--Animagi 12. veebruar 2007, kell 15:13 (UTC)
Mul ei ole mingit põhimõttelist vastuseisu igast isikust kirjutamisele, kuid siin on probleeme. Esiteks, sellist infot tajutakse üldiselt entsüklopeediasse mitte kuuluvana. Teiseks, Vikipeedia põhimõtete järgi ei tohiks avaldada infot, mis on saadud originaaluurimuse tulemusena, st infot, mis ei ole avalikult kontrollitav. Arhiiviandmete töötlemine on originaaluurimistöö. Kolmandaks, isikute kohta ei tohi lihtsalt niisama koguda ning avaldada mitteavalikke andmeid.
Mis puudutab info kaotsiminekut, siis info säilitamiseks on ka muid kohti peale Vikipeedia. Andres 12. veebruar 2007, kell 17:33 (UTC)
Minu Vanaisa näiteks oli vabadusristi kavaler ja vallavanem. Vaevalt, et seda infot tänapäeval kuskilt ajalehest leiab. Kas tema vääriks artiklit?--Animagi 12. veebruar 2007, kell 15:16 (UTC)
Arvan, et Vabadusrist (või mõni muu teenetemärk) on piisav põhjus, et pidada inimest tähelepanuväärseks.
Meil on artiklid õpetajatest, inseneridest ja ministritest. Tekib küsimus mille poolest on pangateller neist kehvem? Samuti on siin artiklid piirkondade ja asulate kohta, kuhu tõenäoliselt keegi meist kunagi jalga ei tõsta (näiteks: Araouane), kuid neid ei taha keegi maha kustutada. Miks huvitav?
Minu meelest on tähtis eelkõige kontrollimise võimalus. Sellega on seotud asjaolu, et keegi on pidanud selle isiku kohta midagi avaldada. Kui keegi on ise midagi avaldanud, tekib jällegi põhjus sellest isikust kirjutada. Andres 12. veebruar 2007, kell 17:33 (UTC)
Paljud isikud on põhjustanud nii oma riigile kui kogu maailmale tohutut kahju, kuid neist kirjutatakse ikkagi (näiteks:Stalin). Aus pangateller aga artiklit ei vääri. Kui see on reegel siis mina sellist reeglit õigeks ei pea.--Animagi 12. veebruar 2007, kell 15:43 (UTC)
Tekib veel küsimus, et millega on põhjendatud artiklid väikestest saartest (Näiteks Alejandro Selkirki saar). Seal ju isegi ei ela keegi. Kaheldav kas mõni eesti rahvusest inimene üldse kunagi sellele saarele oma jalga tõstnud. Aga pangateller puutus tõenäoliselt kokku tuhandete kaasmaalastega. Kas pole ainuüksi see põhjus artikliks?--Animagi 12. veebruar 2007, kell 15:47 (UTC)
Kui keegi on pidanud vajalikuks avaldada oma mälestusi selle isiku kohta, siis saab temast ka kirjutada. Muidu võib lõputult vaielda selle üle, kuidas asi tegelikult oli. Andres 12. veebruar 2007, kell 17:33 (UTC)
Lisaksin siia veel väljavõtte artiklite kustutamise lehelt: Artikleid kustutame ainult mõjuval põhjusel. Selleks võib olla:
Seal pole muide sõnagi sellest, et vähetuntud isikute artiklid kuuluvad kustutamisele. Küll on aga seal lause: "Artikleid kustutame ainult mõjuvatel põhjustel". Kas tõesti piisab artikli kustutamiseks põhjusest, et isik oli vähetuntud. Artikkel võib olla korralikult vormistatud, seal võib olla pilte ning isik võib olla kitsamas ringis tuntud aga kui laiemat tuntust pole kas siis kuulub kustutamisele?--Animagi 12. veebruar 2007, kell 16:01 (UTC)
Kui isiku kohta pole avalikke andmeid, siis ei saa Vikipeedias temast kirjutada. Andres 12. veebruar 2007, kell 17:33 (UTC)
Mis on avalikud andmed?--Animagi 12. veebruar 2007, kell 17:38 (UTC)


Eelkõige trükistes avaldatud andmed. Ülejäänu osas on selle mõiste piirid lahtised. Andres 12. veebruar 2007, kell 17:46 (UTC)
Minu ema on tegelenud suguvõsa uurimisega ja seetõttu tundub mulle veel jaburam absoluutselt igast inimesest artikkel kirjutada.
Mida teha kõigi nende artiklidega? Ammugi veel — ühenimelisi inimesi on palju. Vanasti oli aga tavaks pojale isa või vanaisa nimi panna. Seega võib ühe nimega inimesi olla kümneid, kui mitte sadu (väga levinud perekonnanimede puhul).
Ma ei välistaks, et kunagi võib tõest selliseid artikleid kirjutama hakata aga selleks oleks otstarbekam eraldi viki, kuhu inimesed saavad oma suguvõsasid üles riputada. Genealoogia andmebaase on aga teisigi.
Mina olen igastahes seisukohal, et igast inimesest artiklit vaja ei ole. iffcool 12. veebruar 2007, kell 17:39 (UTC)
Olen nõus. Kuigi mul pole igast inimesest artikli kirjutamisele põhimõttelisi vastuväiteid, ei saa Vikipeedias seda teha. Andres 12. veebruar 2007, kell 17:46 (UTC)
Asi ei ole aga selles, et inimestel on kokkulangevad nimed (Vikipeedias on ju vahendid selleks), vaid selles, et see on vastuolus Vikipeedia põhimõtetega. Andres 12. veebruar 2007, kell 17:48 (UTC)
Vastupidi see langeb just kokku Vikipeedia põhimõtetega.--Animagi 12. veebruar 2007, kell 17:58 (UTC)
See on vastuolus kontrollitavuse põhimõttega. Andres 12. veebruar 2007, kell 18:03 (UTC)
Suguvõsauurimine suguvõsauurimiseks, see on ainult asja üks külg. Suguvõsauurijatele pole inimese elulugu määrava tähtsusega. Asi on Vikipeedias kui sellises üldse. Mis on Vikipeedia? Tasuta võrguentsüklopeedia, jah! Piiramatu mahuga entsüklopeedia, jah! Entsüklopeedia, mille eesmärgiks on korjata kokku kõik teadmised, jah! Seega, milleks tehislikud piirjooned. Kardate prügimäge? Tulge mõistusele. Inglise Vikipeedia on viiskümmend korda suurem, kui meie oma ning prügimäest on asi kaugel. Ei saa ka välistada, et artiklite otsimiseks ja leidmiseks luuakse peale praeguste otsingumootorite ja kategooriate midagi efektiivsemat. Inimesed ärgake ometi üles! Me ei saa võrrelda Vikipeediat käputäie hallpeade paberentsüklopeediatega. Küsiks veel, mille nimel te siin kõik üldse tegutsete. Mille nimel te kulutate tunde päevas ja tohutult päevi aastas, mille nimel te siin üldse tegutsete? Kas pole see varjatud auahnus? Kas ei ole see eneseteostus? Me keegi ei saa selle eest raha, kuid ometi me kirjutame lehekülgede, tuhandete lehekülgede kaupa. Miks, miks me seda teeme? Kas ei tee me seda selsamal põhjusel, miks inimene avastas uusi maid, lendas kuule ning plaanib reisi marsile? Me peame vaatama tulevikku, ei saa elada tänases päevas. Me oleme pioneerid. Oleme pioneerid nagu muistsed maadeavastajad, pioneerid nagu esimesed kosmonaudid. Saage aru, et meil on see õnn elada uue ajastu koidikul. See saab olema ajastu, kus informatsioon on määrava tähtsusega. Mõelge inimesed natuke sellele, mis saab peale meid. Ärge tõmmake piirjooni, neid pole kellelegi vaja.--Animagi 12. veebruar 2007, kell 17:57 (UTC)
Vikipeedias on tähtis info kontrollitavus ja erapooletus, muidu ta pole põhimõtteliselt usaldatav. Kui puuduvad avalikud andmed, siis ei saa infot sisse panna. Ka inglise vikisse ei panda sisse igasugust infot. Kõigile nõuetele vastavat infotki on juba tohutult palju. Andres 12. veebruar 2007, kell 18:02 (UTC)
Ja palun ärge arutage seda minu kasutajaleheküljel. Andres 12. veebruar 2007, kell 18:03 (UTC)
Panin teksti lehele Vikipeedia arutelu:Tuntuse põhimõte. Andres, mõistlik oleks siit see vist nüüd ära kustutada ja jätta ainult viide?--Boy 12. veebruar 2007, kell 19:16 (UTC)
Minu poolest võib siia jääda. Andres 12. veebruar 2007, kell 19:30 (UTC)
Jep, oluline oleks, et arutelu suunduks pigem sinna lehele kui siin jätkuks. Kui siin tekst alles on võib sedasi minna. Kui see probleemiks osutub võiksid selle kasvõi arhiivi tõsta. Parimat.--Boy 12. veebruar 2007, kell 19:38 (UTC)
Mulle on probleemiks, kui iga natukese aja pärast tuleb kollane silt ette. See teeb mind närviliseks. Eriti kui kogu lool pole minuga mingit pistmist. Andres 12. veebruar 2007, kell 19:42 (UTC)
Loodan, et inimesed jõuavad lugemisega siiamaale ning kirjutavad oma arvamused sinna, kuhu link suunab. Andres 12. veebruar 2007, kell 19:43 (UTC)

Les Cayes

Excuse me, I don't speak a word of Estonian. I am writing the Dutch article on Les Cayes and I found that the most elaborated article about it is on the Estonian wikipedia! Looking through the history of the article, I found that you started it. Would you be able to help me understand the Estonian article? The list with the numbers of inhabitants through the years I was able to understand, and also the list of hurricanes. Do you have sources for this data? Could you help me understand the other parts? Greetings, 201.50.200.101 13. veebruar 2007, kell 20:35 (UTC) (LeRoc on the Dutch Wikipedia)

Hartelijk dank! I have added the information on the Dutch article. I uploaded some photographs of Les Cayes on commons, of course you are welcome to use them. 201.50.200.101 14. veebruar 2007, kell 15:48 (UTC)

Mall:See artikkel

Sai sinuga siin miski aeg tagasi nendest täpsustustest artiklite alguses räägitud, ja siis meenub veel, et keegi siin hiljuti leidis, et ta ei pane täpsustust tähele. Tegin siis miskit valmis, ehk avaldad arvamust - Ahsoous 17. veebruar 2007, kell 13:22 (UTC)

Mall:Kreeka riigipead

Tegin Kreeka riigipeadest malli. Ehk viskad pilgu peale.--Animagi 10. märts 2007, kell 05:07 (UTC)

Tegin korda. Palun korrasta selle järgi Kreeka riigipeade loend. Andres 10. märts 2007, kell 06:07 (UTC)
Tegin mallis olevad nimed korda. Tundub aga, et mall ei hõlma kõiki riigipeasid.--Animagi 10. märts 2007, kell 07:09 (UTC)

Toimetamismärge

Kui Sa lisad uutele artiklitele toimetamismärge, siis palun vali see sümbolite all olevast toimetamise mallide seast: {{subst:toimetaA}}, siis jäävad need ühe kuu piiresse, muidu hakkavad artiklid pendeldama ühest kuust teisse. --Dj Capricorn 14. märts 2007, kell 14:58 (UTC)

Olgu, võtan arvesse. Ma pole küll aru saanud, miks need kuud tähtsad on. Andres 14. märts 2007, kell 15:05 (UTC)

jutumärgid pealkirjades?

sehuke küsimus, et mida siis teha kui pealkirjas peaks esinema jutumärgid nagu näiteks Eradetektiiv ehk Operatsioon "Kooperatsioon" -- pealkirjas peaksid jutumärgid ju olema ja lehekülje pealkirjana saab ju sellise tekitada, aga miskis teises artiklis sellise asja poole pöördudes tekiks ju kahed jutumärgid järjest, nii et mis sa arvad, mida ette võtta

"Eradetektiiv ehk Operatsioon "Kooperatsioon"". Sa pead silmas, et kõik see on veel jutumärkides? Mis siis on, kui kahed jutumärgid järjest on? Andres 22. märts 2007, kell 06:24 (UTC)
ei tea, kas sellest miskit on, aga lihtsalt tundub tsipa imelik - Ahsoous 22. märts 2007, kell 07:48 (UTC)
See on eesti kirjakeeles täiesti aktsepteeritud. Vajaduse korral on kahed jutumärgid järjest. Andres 22. märts 2007, kell 07:50 (UTC)


Olid Johannes Paulus I juures head tööd teinud. Märkusest pühakute ja õndsate osas olen teadlik, kuid ei leia sellele paremat vastet, pealegi oleks õigem kajastada ka õndsatele eelnevaid austusväärseid (venerabilis), mille kohta on mul aga andmed üsna puudulikud. Igal juhul rohkem sarnaseid artikleid ei tule, kuna Johannes Paulus II osas on maht sedavõrd suur, hõlmates peaaegu 2000 isikut, keda tuleks muul viisil paigutada. Kuid täpsustuse osas teeksin ettepaneku suunata artikkel II Vatikani kirikukogu artikliks II Vatikani oikumeeniline kirikukogu, mis on juriidiliselt korrektsem.Kalev

Lihtsalt tõlkisin inglise vikist.
Võib-olla küll, aga tavaliselt seda sõna ei kasutata. Kirjutatakse ka läbiva suurtähega: Teine Vatikani Oikumeeniline Kirikukogu. Teen ümbersuunamised, aga pealkirja esialgu ei muuda. Andres 22. märts 2007, kell 14:11 (UTC)

Tavapäraselt on küll nii, kuid point ongi selles, et tegu pole tavalise kirikukoguga (kontsiiliga), vaid katoliku kirikus on 21 kirikukogu, mida peetakse oikumeenilisteks. Tõsi inglise viki seda ei rõhuta. (aga vaata näiteks ENE kd. 4, Lk. 542).Kalev

Minu meelest piisab sellest, kui seda nimetust mainida artikli alguses. Andres 24. märts 2007, kell 09:43 (UTC)
Muide, väljaspool katoliku kirikut mõistetakse "oikumeenilist kirikukogu" teistmoodi. Andres 24. märts 2007, kell 09:45 (UTC)


Täpselt nii, kuid see kuulub juba artiklisse oikumeeniline kirikukogu.Kalev.

Olgu. Andres 24. märts 2007, kell 10:25 (UTC)

Rootsi vapid ei ole mitte commonsist kustutatud vaid svg versioonidega asendatud - Ahsoous 24. märts 2007, kell 20:29 (UTC)

Noh, meile uusi versioone ei pandud. Andres 24. märts 2007, kell 20:40 (UTC)


Hi, changing the number of px is the only solution to see the map, if you don't zant to do it so remove the map cause a blanck image is not realy usefull, regards, fr:Utilisateur:Kimdime69

Mallid?

Kuna endal on suuri probleeme selle koodi mõistmisega, siis kas tohib paluda muusikažanri ja bändi/muusiku infoboxi malli kirjutamist? Ei oska kuhugi pöörduda, aga samas oleks tarbekas need lisada artikklitele. (: --Celldwellcius 1. aprill 2007, kell 08:39 (UTC)

Võtsin asja kätte ja valmis ma ta saingi. Äkki vaatad üle. Mall:bändi infobox

Tegin mõned parandused. Pole selge, mis tähendab "päritolu". Kui ma näen, kuidas mall töötab, siis saan edasi kommenteerida. Põhomõtteliselt tuleks malli arutelulehele teha kasutamisõpetuis nagu teistel mallidel. Andres 5. aprill 2007, kell 03:30 (UTC)

Nonii, tegin kõik, mida teha oskan ja asi peaks nüüd kasutamiskõlbulik olema. --Celldwellcius 5. aprill 2007, kell 19:08 (UTC)

Kasuta seda malli mõnes artiklis, siis on näha, kuidas ta töötab. Andres 5. aprill 2007, kell 19:15 (UTC)

Kreeka keelest

Mõtlesin vahepeal kreekakeelse nime õigekirja peale ja leidsin, et kui oled huvitatud, võiks Kreeka vikis mõne võõrkeeli oskava adminni käest Eusebiuse nime veel üle täpsustada- kreeklased peaksid paremini teadma, kuidas oma nimesid tuleb kirjutada- samal ajal elanud kirikuajaloolase puhul on nad vikis kasutanud rõhku vaid epsilonil. Muudatust ma siiski vaidlustada ei kavatse.Kalev.

Kui tahad, võid küsida. Aga tänapäeva kreeka keeles on õigekiri teistsugune kui vanakreeka keeles. Eusebiose nime ei ole meil ju mõtet uuskreeka keeles kirjutada, kreeklased aga kirjutavad muidugi uuskreeka keeles. Ja üpsiloni peal olev märk ei ole rõhumärk, vaid näitab ainult, et sõna alguses ei ole h-häälikut. Andres 4. aprill 2007, kell 13:55 (UTC)
Et veenduda, et see nimekuju ei ole vale, otsi Google'ist sõna Εὐσέβιος. Andres 4. aprill 2007, kell 13:58 (UTC)

Mall:Commons

I saw you have inserted the interwikis in the template as I requested in its talk page. However, it has been reverted by Metsavend. I think it's because the interwikis were not placed within the noinclude clauses. You may want to take a look at this. Thank you.

Regards. — Robin des Bois ♘ 11. aprill 2007, kell 20:08 (UTC)

Pöörasin muudatuse tagasi, sest sellisel kujul lisati Commonsi lingid kõikidele artiklitele, kus commonsi malli oli kasutatud. --Metsavend 11. aprill 2007, kell 20:10 (UTC)
I don't know how to place the interwikis in the proper way. Are they necessary in the first place? Andres 11. aprill 2007, kell 20:36 (UTC)
Are the noinclude tags sufficient? Andres 11. aprill 2007, kell 20:37 (UTC)
The interwikis need to be placed between the two noinclude tags in order not to appear in the pages where the template is included. In most wikis, the first noinclude (<noinclude>) should not follow a carriage return (or be placed on a new line) in order to function properly. (Don't ask me why, it's just like that!) The last one (</noinclude>) can be placed by itself on the next line. Anything between the noinclude tags will appear only in the template page and won't have an effect on the pages where the template is included.
The interwikis are useful when someone from another language wants to find the equivalent template in another language without too much effort.
I hope I could help answering your questions. Regards. — Robin des Bois ♘ 13. aprill 2007, kell 04:13 (UTC)
I think my explanation was a bit obscure. Starting on line 5, the page should read like this:
</div><noinclude>
[[Kategooria:Välislinkide mallid|{{PAGENAME}}]]

[[af:Sjabloon:Commons]]
[[als:Vorlage:Commons]]
(...)
[[zh:Template:Commons]]
</noinclude>
So interwikis can (and should) be included in the same set of noinclude tags. Thanks for your patience. Robin des Bois ♘ 13. aprill 2007, kell 18:29 (UTC)
Tervist!
Pöörduks murega. Oleks soovi kirjutada, et kuidas Tšakraid avada, kuid selleks sobiliku artiklit ei ole. Ning, ei oska seda ise teha, kui isegi saab teha. Et paluks vastav artikel teha, ja mulle ka sellest teada anda.
Ette tänades,
--Näss (Sten) 16. aprill 2007, kell 07:31 (UTC)
vabanda, et tülitasin, kuid sain ise ka hakkama.--Näss (Sten) 16. aprill 2007, kell 08:02 (UTC)

Mingi muudatus on eestikeelsele vikile mõjunud?

Tundub, et mingi muudatus üldises viki tarkvaras on teinud eestikeelsest ilusast sõnast "arutelu" ingliskeelse "talk". viimastes muudatustes on näha. kuidas me oma ilusa eesti keele tagasi saame? --avjoska 19. aprill 2007, kell 16:23 (UTC)

Tavaliselt sellised asjad muutuvad varsti ise tagasi. Kui ei, eks siis vaatame edasi. Andres 19. aprill 2007, kell 16:38 (UTC)
tegin vist korda - Ahsoous 20. aprill 2007, kell 00:22 (UTC)
Neid asju on veel. Minu jälgimisloendist on kummalisel kombel saanud my watchlist. -- Toomas 20. aprill 2007, kell 05:55 (UTC)
parandasin sellegi, aga jah miskipärast tarkvara uuenemise protsessis läheb aeg-ajalt osa tõlkeid kaduma - Ahsoous 20. aprill 2007, kell 06:25 (UTC)

Tervist

ausalt öeldes olen kauemat aega vikipeedias olnud aga tänud siiski tervitamast :P Yoosq 25. aprill 2007, kell 16:12 (UTC)

märksõnastik

Kuna meil siin mõnda aega tagasi oli juttu, et äkki peaks hakkama millesti lähtuma, et artikleid teha siis võtsin praegast kätte ja tegin algust Väikese entsüklopeedia (2002) märksõnade loeteluga. vt: Kasutaja:Ahsoous/VE 2002 märksõnad. Samas ma ei kujuta ette, kas sellest võib üleüldse kasu olla ja tegelt ega ma hästi ette ei kujuta, kui kaua selle nimekirja lõpule viimine aega võib võtta. Nii et mis sa arvad, kas on mõtet seda jätkata või mitte. - Ahsoous 28. aprill 2007, kell 23:03 (UTC)

Sellest võiks kasu olla küll, aga märksõnastiku avaldamine võib osutuda autoriõiguste rikkumiseks. (Muide, Siim on juba koostatud VE geoloogiaartiklite märksõnastiku.) Igatahes saksa vikis tehti sarnast asja ning trükitud entsüklopeedia tõstis selle küsimuse üles. Soovitaksin selle asemel lihtsalt järjest koostada kas või nupukesed järjest kõigil teemadel, mis VE-s olemas on, meil aga puuduvad. See ei tohiks autoriõiguste rikkumine olla. Teine võimalus oleks koostada selline märksõnastik, kus VE artiklid oleks segamini muudest allikatest võetutega ning kus puuduksid meil olevasolevad pealkirjad. Võib-olla piisaks juba viimasest. Andres 28. aprill 2007, kell 23:09 (UTC)
Kui me teeksime nii, et Sa jätaksid nimekirjast välja juba olemasolevad artiklid, siis võiks seda teha küll. Eriti kui me koos koostaksime ruttu artiklite alged. Andres 28. aprill 2007, kell 23:13 (UTC)
(seda Siimu tehtud asja ma tean) aga jah, siinkohal muidugist see võimalik autoriõiguste probleem võib jah üles kerkida, nii et ma siis võtan kätte ja kustutan need olemasolevad ära, eks ma siis vaatan ja mõtlen, mis ma sellega edasi teen... - Ahsoous 28. aprill 2007, kell 23:18 (UTC)
Las olla, mina hakkan küll kirjutama. Andres 29. aprill 2007, kell 08:50 (UTC)
selgituseks su küsimusele vasta, et sellesse nimekirja panen põhimõtteliselt märksõnad sisse... oletan, et sinul seda teost käepärast ei ole ... Aafrika Sarve kohta käiv artikkel näeb välja järgmine... Somaali ps-e rööpnimi... nii, et põhimõtteliselt meil siin piisab redirectist, aga artiklit Somaali poolsaare kohta pole. - Ahsoous 29. aprill 2007, kell 22:38 (UTC)
Saan aru küll. Asi on lihtsalt selles, et mõnikord tehakse Aafrika Sarve ja Somaali poolsaare vahel vahet. Sellepärast peaks võib-olla eraldi artiklid tegema. Andres 29. aprill 2007, kell 22:45 (UTC)
njah tegelt muidugist võivad nüansid sees olla, samas kas selleks eraldi artiklit vaja on, see võib ju samahästi ka Som.ps-e kohta loodetavasti tekkivas artiklis sees olla (ja selliste pisiasjade lahtikirjutamine on juba paras keemia). - Ahsoous 29. aprill 2007, kell 22:51 (UTC)
Ma ei tea veel. Enne kirjutamist tuleb asjasse süveneda. Andres 29. aprill 2007, kell 23:20 (UTC)
niisiis väike vahekokkuvõte: sellest hulgast, mis ma nendest sõnadest sisse tagund olen, tuleb enamvähem nii välja, et meil on siin praeguse seisuga enamvähem (laias laastus) umbes 30% VE märsõnadest artiklite kujul olemas... nii et tööd on kõvasti - Ahsoous 4. mai 2007, kell 23:25 (UTC)
Kui piirduda nupukestega, peaks asi suhteliselt ruttu minema. Andres 4. mai 2007, kell 23:35 (UTC)
Meil muidugi need nupukesed on ka reeglina pikemad, kui tolles teoses artiklid ;) ... - Ahsoous 4. mai 2007, kell 23:43 (UTC)

=D

Tänan sooja tervituse eest! ~Raspberry-Tea 03.05.07

apostroof

olen mitu korda tähele pannud, et sa paned juhul kui toda märki pärast kaldkirja vaja on selle nowiki märkide vahele, ise olen mõelnud et kas sellel on mingit mõtet, sest mulle tundub et sama tulemuse saab ka ilma nende tagideta näiteks frazione'd - Ahsoous 6. mai 2007, kell 22:06 (UTC)

Aitäh nõuande eest! Kahtlustan, et see alati ei tööta (näiteks: see'd on head), aga tõesti enamasti pole seda vist tarvis.
Tõepoolest, ka nii töötab. Küllap on tarkvara vahepeal täiustatud, igatahes alguses see mul ei õnnestunud. Andres 6. mai 2007, kell 22:11 (UTC)

Interwiki bot SieBot

Hi Andres. I was not able to find a bot request page. Since you are a bureaucrat I would like to request that you set a bot bit for User:SieBot, a pywikipedia interwiki bot working on more than 30 Wikipedias. Please advise if I should ask community support first and please indicate at which page that should be done. Cheers! Siebrand 11. mai 2007, kell 17:07 (UTC)

Hi Andres. Could you please give a sign of life? Siebrand 14. mai 2007, kell 02:02 (UTC)

Request botbit BotMultichill

Hi Andres, another request for a botbit :)

  • Botmaster : Multichill
  • Bot's name : BotMultichill
  • List of botflags on others wikipedias: cs, da, de, en, eo, es, fr, id, it, nl, no, pl, pt, simple & sv
  • Purpose: Interwiki (pywikipedia)
  • Technical details : BotMultichill is an interwiki bot starting at the Dutch wikipedia. The bot uses the pywikipedia framework and runs day and night in autonomous mode. Sometimes the bot will run in manual assisted mode to solve interwiki conflicts.

I didnt start the bot on this wiki (yet) because i dont want to flood the recent changes. Multichill 22. mai 2007, kell 22:59 (UTC)