Paranthropus boisei: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
KS~etwiki (arutelu | kaastöö)
PResümee puudub
KS~etwiki (arutelu | kaastöö)
PResümee puudub
1. rida: 1. rida:
'''Paranthropus Australopithecus boisei''' on väljasurnud inimahv, kes elas umbes 2,4-1,3 miljonit aastat tagasi [[Ida-Aafrika]]s. Paranthropus boiseil olid laiad sarnaluud ning tugevad lõuad. Kolju oli väike ja sarnane [[shimpans]]i omaga. Tema suured, paksu emailkihiga kaetud purihambad viitavad mäletsemisele ja kõvale toidule. Mõned leitud Paranthropus boisei purihambad on kuni kahesentimeetrise läbimõõduga.
'''Paranthropus boisei''' (ehk Australopithecus boisei) on väljasurnud inimahv, kes elas umbes 2,4-1,3 miljonit aastat tagasi [[Ida-Aafrika]]s. Paranthropus boiseil olid laiad sarnaluud ning tugevad lõuad. Kolju oli väike ja sarnane [[shimpans]]i omaga. Tema suured, paksu emailkihiga kaetud purihambad viitavad mäletsemisele ja kõvale toidule. Mõned leitud Paranthropus boisei purihambad on kuni kahesentimeetrise läbimõõduga.


{{täienda}}
{{täienda}}

Redaktsioon: 8. veebruar 2005, kell 00:57

Paranthropus boisei (ehk Australopithecus boisei) on väljasurnud inimahv, kes elas umbes 2,4-1,3 miljonit aastat tagasi Ida-Aafrikas. Paranthropus boiseil olid laiad sarnaluud ning tugevad lõuad. Kolju oli väike ja sarnane shimpansi omaga. Tema suured, paksu emailkihiga kaetud purihambad viitavad mäletsemisele ja kõvale toidule. Mõned leitud Paranthropus boisei purihambad on kuni kahesentimeetrise läbimõõduga.