Grímsey: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
PResümee puudub
Resümee puudub
 
2. rida: 2. rida:
'''Grímsey''' on [[saar]] [[Island]]ist 40 km põhjas.
'''Grímsey''' on [[saar]] [[Island]]ist 40 km põhjas.


Grímsey asub täpselt [[põhjapolaarjoon]]el. Saare pindala on 5,3 km² ja suurim kõrgus 105 m. Saar moodustab Grímseyjarhreppuri omavalitsuse, see kuulub [[Eyjafjarðarsýsla]] maakonda. Grímseyl elab umbes 100 inimest, peamine tegevusala on kalapüük. Saarel on väike lennuväli, toimub regulaarne lennuühendus [[Akureyri]] ja praamiühendus [[Dalvík]]iga.
Grímsey asub täpselt [[põhjapolaarjoon]]el. Saare pindala on 5,3 km² ja suurim kõrgus 105 m. Saar moodustas kuni 2009. aastani omaette Grímseyjarhreppuri omavalitsuse, see kuulus [[Eyjafjarðarsýsla]] maakonda, kuid hääletuse järel liituti siis Akureyri omavalitsusega. Grímseyl elab umbes 100 inimest, peamine tegevusala on kalapüük. Saarel on väike lennuväli, toimub regulaarne lennuühendus [[Akureyri]] ja praamiühendus [[Dalvík]]iga.


== Välislingid ==
== Välislingid ==

Viimane redaktsioon: 23. juuli 2021, kell 18:22

Grimsey asukoht

Grímsey on saar Islandist 40 km põhjas.

Grímsey asub täpselt põhjapolaarjoonel. Saare pindala on 5,3 km² ja suurim kõrgus 105 m. Saar moodustas kuni 2009. aastani omaette Grímseyjarhreppuri omavalitsuse, see kuulus Eyjafjarðarsýsla maakonda, kuid hääletuse järel liituti siis Akureyri omavalitsusega. Grímseyl elab umbes 100 inimest, peamine tegevusala on kalapüük. Saarel on väike lennuväli, toimub regulaarne lennuühendus Akureyri ja praamiühendus Dalvíkiga.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]