Talgugrupp: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Talguarbuja (arutelu | kaastöö)
PResümee puudub
Talguarbuja (arutelu | kaastöö)
PResümee puudub
1. rida: 1. rida:
Talgugrupp oli mitteformaalne aktivistide ring, kes eelmise sajandi 80-90 aastatel arendasid ning viljelesid Eestis mõttekodade tüüpi arendustegevust. Nad nimetasid oma tegevust [[Moskva metodoloogiakoolkond|MMK]] eeskujul esialgu [[Organisatsioonilis-tegevuslik mäng|organisatsioonilis-tegevuslikuks mänguks]], hiljem [[Mõttetalgud|mõttetalguteks]]. 90-date keskel see kooslus lagunes ja kogunes uuesti 2009 Talgujate nime all.
Talgugrupp oli mitteformaalne aktivistide ring, kes eelmise sajandi 80-90 aastatel arendasid ning viljelesid Eestis mõttekodade tüüpi tegevust. Nad nimetasid oma tegevust [[Moskva metodoloogiakoolkond|MMK]] eeskujul esialgu [[Organisatsioonilis-tegevuslik mäng|organisatsioonilis-tegevuslikuks mänguks]], hiljem [[Mõttetalgud|mõttetalguteks]]. 90-date keskel see kooslus lagunes ja kogunes uuesti 2009 Talgujate nime all.


Selle liikumise sisuliseks eelkäijaks saab pidada Tartu Ülikooli Üliõpilaste Kompleksse Teadusliku Uurimistöö Bürood ja kõrgkoolipedagoogika laborit, mille eestvedajate hulgas oli [[Valdo Ruttas]].
Selle liikumise sisuliseks eelkäijaks saab pidada Tartu Ülikooli Üliõpilaste Kompleksse Teadusliku Uurimistöö Bürood ja kõrgkoolipedagoogika laborit, mille eestvedajate hulgas oli [[Valdo Ruttas]].

Redaktsioon: 10. aprill 2021, kell 13:27

Talgugrupp oli mitteformaalne aktivistide ring, kes eelmise sajandi 80-90 aastatel arendasid ning viljelesid Eestis mõttekodade tüüpi tegevust. Nad nimetasid oma tegevust MMK eeskujul esialgu organisatsioonilis-tegevuslikuks mänguks, hiljem mõttetalguteks. 90-date keskel see kooslus lagunes ja kogunes uuesti 2009 Talgujate nime all.

Selle liikumise sisuliseks eelkäijaks saab pidada Tartu Ülikooli Üliõpilaste Kompleksse Teadusliku Uurimistöö Bürood ja kõrgkoolipedagoogika laborit, mille eestvedajate hulgas oli Valdo Ruttas.

Ruttase algatusel kujunes ka Talgugrupp. Talgugrupi kujunemist ja koosseisu seletades on ta 2009. aastal nimetanud 46 isikut[1]. Need olid inimesed, kes panustasid mängudesse ja mõttetalgutesse kõikvõimalike vajalike aktiivsustega, osalesid pikemalt liikumise sidususe kujunemisel. Talgugrupi algusajast toob ta esile kolm kaastöölist: Jüri Plink, Toomas Hansson ja Mati Pärn, kes omandasid kogemuse inspireerivatel nn Štšedrovitski mängudel.

  1. Valdo Ruttas (2009). "Talgugrupp". Talgujate Foorum.