Karujaht Pärnumaal: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
P Ei ole ilus nimetada inimest käsikirjaks.
Merleke5 (arutelu | kaastöö)
Resümee puudub
31. rida: 31. rida:


[[Pilt:Karujaht Pärnumaal 1914.ogg|pisi|250px|Lõik mängufilmist "Karujaht Pärnumaal"]]
[[Pilt:Karujaht Pärnumaal 1914.ogg|pisi|250px|Lõik mängufilmist "Karujaht Pärnumaal"]]
'''"Karujaht Pärnumaal"''' on [[1914]]. aastal valminud Eesti [[mängufilm]]. Seda peeti Eesti vanimaks mängufilmiks, kuid leitud on veel vanem "[[Laenatud naene]]".
'''"Karujaht Pärnumaal"''' on [[1914]]. aastal valminud Eesti [[mängufilm]]. Seda peeti Eesti vanimaks mängufilmiks, kuid leitud on veel varasem – "[[Laenatud naene]]".


==Tegijad==
==Tegijad==
40. rida: 40. rida:


== Sisu ==
== Sisu ==
Johannes Pääsukese filmitud Eesti esimene mängufilm äpardunud karujahist on poliitiline pila, mille ajendiks on [[Pärnu linnapea]] [[Oskar Brackmann]]i ja ajakirjaniku Jaan Karu tegelikult aset leidnud konflikt, laiemaks taustaks aga eestlaste ja baltisakslaste valimisvõitlus [[Pärnu linnavolikogu]]s. Päevasündmustega kursis olnud vaatajad said kohe aru, et filmijandis ei peetud jahti mingile müstilisele [[Vändra]] metsade karule, vaid täiesti konkreetsele Jaan Karule, Pärnu Postimehe toimetajale ja agarale eesti-eduerakondlasele.
Johannes Pääsukese filmitud mängufilm äpardunud karujahist on poliitiline pila, mille ajendiks on [[Pärnu linnapea]] [[Oskar Brackmann]]i ja ajakirjanik Jaan Karu tegelikult aset leidnud konflikt, laiemaks taustaks aga eestlaste ja baltisakslaste valimisvõitlus [[Pärnu linnavolikogu]]s. Päevasündmustega kursis olnud vaatajad said kohe aru, et filmijandis ei peetud jahti mingile müstilisele [[Vändra]] metsade karule, vaid täiesti konkreetsele Jaan Karule, Pärnu Postimehe toimetajale ja agarale eesti-eduerakondlasele.


== Välislingid ==
== Välislingid ==

Redaktsioon: 28. märts 2021, kell 22:05

"Karujaht Pärnumaal"
Žanr komöödiafilm
Režissöör Tõnis Nõmmits
Stsenarist Karl August Hindrey
Operaator Johannes Pääsuke
Produtsent Aleksander Tippo
Filmistuudio Estonia Film
Aasta 1914
Esilinastus Eesti veebruar 1914
Kestus 11 minutit ja 15 sekundit
Riik Eesti
Keel tummfilm/eesti
IMDb profiil
Sissekanne Eesti filmi andmebaasis
Lõik mängufilmist "Karujaht Pärnumaal"

"Karujaht Pärnumaal" on 1914. aastal valminud Eesti mängufilm. Seda peeti Eesti vanimaks mängufilmiks, kuid leitud on veel varasem – "Laenatud naene".

Tegijad

Sisu

Johannes Pääsukese filmitud mängufilm äpardunud karujahist on poliitiline pila, mille ajendiks on Pärnu linnapea Oskar Brackmanni ja ajakirjanik Jaan Karu tegelikult aset leidnud konflikt, laiemaks taustaks aga eestlaste ja baltisakslaste valimisvõitlus Pärnu linnavolikogus. Päevasündmustega kursis olnud vaatajad said kohe aru, et filmijandis ei peetud jahti mingile müstilisele Vändra metsade karule, vaid täiesti konkreetsele Jaan Karule, Pärnu Postimehe toimetajale ja agarale eesti-eduerakondlasele.

Välislingid