Kurjuse kannul: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Rickrick93 (arutelu | kaastöö)
Rickrick93 (arutelu | kaastöö)
46. rida: 46. rida:


[[Kategooria:Ameerika Ühendriikide draamasarjad]]
[[Kategooria:Ameerika Ühendriikide draamasarjad]]
[[Kategooria:Kriminaalsarjad]]
[[Kategooria:Ameerika Ühendriikide kriminaalsarjad]]
[[Kategooria:Kanal 2]]
[[Kategooria:Kanal 2]]
[[Kategooria:CBS telesaated]]
[[Kategooria:CBS telesaated]]

Redaktsioon: 17. märts 2021, kell 05:58

Kurjuse kannul
Criminal Minds
Žanr triller
Režissöör Jeff Davis
Peaosades Mandy Patinkin
Thomas Gibson
Lola Glaudini
Shemar Moore
Matthew Gray Gubler
A. J. Cook
Kirsten Vangsness
Paget Brewster
Joe Mantegna
Rachel Nichols
Jeanne Tripplehorn
Jennifer Love Hewitt
Riik  USA
Keel inglise
Hooaegu 15
Jagusid 324
Tootmine
Jao kestus 45 min
Linastamine
Kanal CBS
Esmaeeter 2005-2020
Eesti kanal Kanal 2
Fox
Välislingid
Ametlik koduleht Muuda Vikiandmetes
Sissekanne IMDb-s

"Kurjuse kannul" (inglise keeles "Criminal Minds") on USA draamasari. Sari jälgib FBI käitumisanalüüsi üksuse (BAU) profileerijate tööd. "Kurjuse kannul" erineb paljudest kriminaalsarjadest selle poolest, et keskendub pigem kurjategijale kui kuriteole.

Sarja näitab telekanal CBS. Seda toodetakse alates 22. septembrist 2005. Eestis on sarja näidanud Kanal 2, Fox Crime ja Fox.

Tegelased

Peategelased

  • Aaron "Hotch" Hotchner (Thomas Gibson) on BAU rühma ülem. Ta on endine prokurör ja töötas varem FBI büroos Seattle'is. Ta on BAU kogenumaid agente. Ta üritas hoida töö ja kodu vahel tasakaalu, kuni ta naine Haley temast lahutas. Haley hukkus hiljem George Foyet (tuntud kui "Bostoni Vikatimees") käe läbi. Foyet oli sarimõrvar, keda Hotch jälitas.
  • David Rossi (Joe Mantegna) on kogenud eriagent. Ta töötas varem üksuses, lahkus vabatahtlikult, et raamatuid kirjutada ja naasis hiljem üksusse.
  • Derek Morgan (Shemar Moore) on eriagent, keda kujutatakse kannatliku, enesekindla ja sageli temperamentsena. Ta on endine politseinik ja tal on eriline suhe üksuse tehniku Penelope Garciaga.
  • Emily Prentiss (Paget Brewster) on eriagent. Ta on diplomaat Elizabeth Prentissi tütar. Ta hukkus, kui oli Ian Doyle'i pantvang, kuid hiljem selgus, et ta jäi ellu ja pidi surnut teesklema, et Doyle'i eest põgeneda. Ta naasis hiljem rühma.
  • Dr. Spencer Reid (Matthew Gray Gubler) on eriagent ja BAU noorim liige. Ta IQ on 187 ja ta suudab lugeda 20 000 sõna minutis, lisaks on tal eideetiline mälu. Ta liitus FBIga 2004. aastal.
  • Penelope Garcia (Kirsten Vangsness) on üksuse tehnik, kes hoiab ülejäänud üksuse tuju ülal oma naljadega, kuid kardab kloune.

Välislingid