Nele-Liis Vaiksoo: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Tuudur (arutelu | kaastöö)
Märgised: Mobiilimuudatus Mobiiliveebi kaudu Täiustatud mobiilimuudatus
25. rida: 25. rida:


==Isiklikku==
==Isiklikku==
[[Filipiinid]]elt pärit näitleja [[Rommel Singson]]iga on tal poeg Ron Jonathan (snd 2004). Vaiksoo elukaaslane on jurist Mihkel Nukka, kellega on ühine tütar (snd 2020). Nele-Liis Vaiksoo isa on tunnustatud arhitekt [[Raul Vaiksoo]], ema Liia Vaiksoo on aastaid olnud rahvusooperi Estonia kostüümiala töötaja.
[[Filipiinid]]elt pärit näitleja [[Rommel Singson]]iga on tal poeg Ron Jonathan (snd 2004). Vaiksoo elukaaslane on jurist Mihkel Nukka, kellega on ühine tütar (snd 2020). Nele-Liis Vaiksoo isa on tunnustatud arhitekt [[Raul Vaiksoo]], ema [[Liia Vaiksoo]] on aastaid olnud rahvusooperi Estonia kostüümiala töötaja, [[lell]] [[Jaanus Vaiksoo]] on lastekirjanik.


==Lavarollid==
==Lavarollid==

Redaktsioon: 29. august 2020, kell 19:33

Nele-Liis Vaiksoo (sündinud 16. märtsil 1984 Tallinnas) on eesti laulja ja muusikalinäitleja.

Varasemaid saavutusi

Nele-Liis Vaiksoo hakkas laulmist õppima 6-aastaselt 1990. aastatel ETV tütarlastekooris. Kooriga esineti paljudes Euroopa riikides, aga ka Iisraelis, USA-s ja mujal.

Aastal 2000 võitis ta Eesti Televisiooni lauluvõistlusel "Laulukarussell" 4. koha, esitades Olav Ehala "Näkilaulu".

Muusikaliteater

Nele-Liis Vaiksoo muusikalidebüüt oli Rodgersi/Hammersteini "Kuningas ja mina" (1998, kuninga naine), ent suurem roll, naispeaosa, järgnes aastal 2000 muusikalis "Vampiiride tants" (Sarah). Sestsaadik on Vaiksoo osalenud paljudes muusikalides, aga ka mõnes draamalavastuses.

2008. aasta sügisel suundus Nele-Liis Vaiksoo Saksamaale, kus naasis talle Eestis tuntuse toonud Sarah' rolli juurde muusikalis "Vampiiride tants". Vaiksoo laulis kuni kevadeni 2010 seda rolli Oberhauseni muusikateatris igapäevatööna kuni 8 etendust nädalas.

Eestisse naastes järgnesid pearollid rahvusooperi Estonia muusikalis "Pipi Pikksukk" ja Vanemuise teatri lavastuses "Mary Poppins" jm. Kaalukas roll, Fantine, on Vaiksool repertuaaris Vanemuises alates 2017. aastast.

Diskograafia

2003. aastal välja antud plaadil "Family. We Are Family" laulab ta koos Kaire Vilgatsi, Maikeni, Bert Pringi, Lauri Liivi ja Lauri Pihlapiga.

Jõuludeks 2008 ilmus tema ja Rolf Roosalu jõulualbum.

2012. aastal alustas ta koostööd Olav Ehalaga, koos on nad andnud üle saja kontserdi nii Eestis kui ka välismaal.

Lisaks on Vaiksoo andnud oma hääle Disney animafilmidele “Rapuntsel” (nimiosa) ja “Lõvikuningas” (Nala).

Detsembris 2013 andis ta välja oma esimese sooloalbumi "Mina", mis tähistab 15 aasta möödumist muusikalilaval.

Isiklikku

Filipiinidelt pärit näitleja Rommel Singsoniga on tal poeg Ron Jonathan (snd 2004). Vaiksoo elukaaslane on jurist Mihkel Nukka, kellega on ühine tütar (snd 2020). Nele-Liis Vaiksoo isa on tunnustatud arhitekt Raul Vaiksoo, ema Liia Vaiksoo on aastaid olnud rahvusooperi Estonia kostüümiala töötaja, lell Jaanus Vaiksoo on lastekirjanik.

Lavarollid

Viited