Tartu Üliõpilasteater: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Resümee puudub
Merleke5 (arutelu | kaastöö)
Resümee puudub
9. rida: 9. rida:


TÜT tegutseb [[Tartu Üliõpilasmaja]]s aadressil [[Kalevi tänav|Kalevi]] 24.
TÜT tegutseb [[Tartu Üliõpilasmaja]]s aadressil [[Kalevi tänav|Kalevi]] 24.

== Tunnustus ==

* 2006 [[Kultuurikandja|Tartu Kultuurikandja]] aunimetus (harrastuslik kooslus)


==Välislingid==
==Välislingid==

Redaktsioon: 23. mai 2020, kell 17:50

Tartu Üliõpilasteater (TÜT) on Tartus tegutsev harrastusteater, milles tegutsevad peamiselt Tartu üliõpilased.

Teater rajati 9. oktoobril 1999 Tartu Ülikoolis Kalev Kudu algatusel, kes on olnud algusest peale Tartu Üliõpilasteatri lavastaja. Näitlejate esimene esietendus oli 9.oktoobril 1999.a. . Mängiti Anti salo draamat "Kullervo". Lavastaja oli Kalev Kudu. Järgmisena etendati luulekava TÜ aulas 2. detsembril 1999. 2004. aastast tegutseb ka MTÜ Tartu Üliõpilasteater.

Praeguse Tartu Üliõpilasteatri aluseks oli 1993. aastal Timo Kikase loodud Tartu Ülikooli draamastuudio, mida algul juhendajas Aare Laak, hiljem Kikas ise ning viimasel aastal Auli Auväärt. Ehkki toona keskenduti kinnisele stuudiotööle, valmis ka paar lavastust ja esineti ühekordsete etteastetega tudengiüritustel.

TÜT on kunagisest draamastuudiost enam väljapoole suunatud. Igal tegevusaastal on valminud 1–4 lavastust, samuti esineb teater festivalidel Eestis, Soomes, Suurbritannias jm. Esimese hooaja lavastused olid Antti Salo "Kullervo" ja Georg Büchneri "Woyzeck". 2011.–2012. aastal toodi lavale Slawomir Mrožeki "Ulgumerel", A. Makajonoki "Ahistatud apostel" ja F. Wedekindi "Kevade ärkamine".

TÜT tegutseb Tartu Üliõpilasmajas aadressil Kalevi 24.

Tunnustus

Välislingid