Maarten Stekelenburg: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Resümee puudub
PResümee puudub
22. rida: 22. rida:
[[2008]]. aasta septembris sõprusmängus [[Austraalia jalgpallikoondis]]e vastu sai Stekelenburg pärast 44 minutit [[punane kaart|punase kaardi]]. Ta oli läbi aegade esimene väravavaht, kes Hollandi jalgpallikoondises mängides sai punase kaardi.
[[2008]]. aasta septembris sõprusmängus [[Austraalia jalgpallikoondis]]e vastu sai Stekelenburg pärast 44 minutit [[punane kaart|punase kaardi]]. Ta oli läbi aegade esimene väravavaht, kes Hollandi jalgpallikoondises mängides sai punase kaardi.


Pärast seda, kui van der Sar oli loobunud esindamast Hollandi koondist, sai Stekelenburg koondise esiväravavahiks. [[2010. aasta maailmameistrivõistlused jalgpallis|2010. aasta MM-il]] [[Lõuna-Aafrika Vabariik|Lõuna-Aafrikas]] kaitses ta Hollandi väravat kõigis mängudes. Alagrupi lõpetas Holland täiseduga, alistades [[Taani jalgpallikoondis]]e 2:0, [[Jaapani jalgpallikoondis]]e 1:0 ja [[Kameruni jalgpallikoondis]]e 2:1. Seejärel alistas Holland 2:1 [[Slovakkia jalgpallikoondis]]e, kuid Stekelenburg teenis 3. üleminutil [[kollane kaart|kollase kaardi]] ja järgnes [[penalti]], mille Slovakkia realiseeris. Veerandfinaalis alistas Holland [[Brasiilia jalgpallikoondis]]e 2:1 ja poolfinaalis [[Uruguay jalgpallikoondis|Uruguay jalgpallikoondise]] 3:2, kuid kaotas finaalis lisaajal [[Hispaania jalgpallikoondis]]ele lisaajal 0:1.
Pärast seda, kui van der Sar oli loobunud mängimast Hollandi koondist, sai Stekelenburg koondise esiväravavahiks. [[2010. aasta maailmameistrivõistlused jalgpallis|2010. aasta MM-il]] [[Lõuna-Aafrika Vabariik|Lõuna-Aafrikas]] kaitses ta Hollandi väravat kõigis mängudes. Alagrupi lõpetas Holland täiseduga, alistades [[Taani jalgpallikoondis]]e 2:0, [[Jaapani jalgpallikoondis]]e 1:0 ja [[Kameruni jalgpallikoondis]]e 2:1. Seejärel alistas Holland 2:1 [[Slovakkia jalgpallikoondis]]e, kuid Stekelenburg teenis 3. üleminutil [[kollane kaart|kollase kaardi]] ja järgnes [[penalti]], mille Slovakkia realiseeris. Veerandfinaalis alistas Holland [[Brasiilia jalgpallikoondis]]e 2:1 ja poolfinaalis [[Uruguay jalgpallikoondis|Uruguay jalgpallikoondise]] 3:2, kuid kaotas finaalis lisaajal [[Hispaania jalgpallikoondis]]ele lisaajal 0:1.


== Saavutused ==
== Saavutused ==

Redaktsioon: 6. aprill 2020, kell 18:34


Maarten Stekelenburg (2006)
Hõbe 2010 jalgpall

Maarten Stekelenburg (sündinud 22. septembril 1982 Haarlemis) on Hollandi jalgpallur, kes mängib väravavahina Premier League'i klubis Everton ja Hollandi jalgpallikoondises.

Aastatel 20022011 oli ta Amsterdami Ajaxi väravavaht. Ta mängis Ajaxiga Hollandi kõrgliigas 191 mängu. Ta tuli Ajaxiga kaks korda Hollandi meistriks. Aastatel 2008 ja 2011 valiti ta Ajaxi aasta mängijaks.

Ta on 198 cm pikk.

Koondisekarjäär

Oma esimese mängu Hollandi koondises pidas Stekelenburg 3. septembril 2004, mil 3:0 alistati Liechtensteini jalgpallikoondis.

2006. aasta MM-iks, mis toimus Saksamaal, kutsus peatreener Marco van Basten Stekelenburgi koondisse, aga ta ei osalenud ainsaski kohtumises, sest kõigis Hollandi mängudes seisis algusest lõpuni väravas Edwin van der Sar. Holland jäi kahe võidu ja viigiga alagrupis Argentina jalgpallikoondise järel teiseks, kaotas siis 0:1 Portugali jalgpallikoondisele ja langes välja.

2008. aasta EM-il Šveitsis oli Stekelenburg samuti van der Sari varuväravavaht. Pärast seda, kui Holland oli kahe võiduga edasipääsu alagrupist taganud, saatis van Basten viimaseks alagrupimänguks Rumeenia jalgpallikoondise vastu platsile teise koondise, sealhulgas Stekelenburgi. Holland võitis ikkagi 2:0. Veerandfinaalis kaotas Holland lisaajal Venemaa jalgpallikoondisele 1:3.

2008. aasta septembris sõprusmängus Austraalia jalgpallikoondise vastu sai Stekelenburg pärast 44 minutit punase kaardi. Ta oli läbi aegade esimene väravavaht, kes Hollandi jalgpallikoondises mängides sai punase kaardi.

Pärast seda, kui van der Sar oli loobunud mängimast Hollandi koondist, sai Stekelenburg koondise esiväravavahiks. 2010. aasta MM-il Lõuna-Aafrikas kaitses ta Hollandi väravat kõigis mängudes. Alagrupi lõpetas Holland täiseduga, alistades Taani jalgpallikoondise 2:0, Jaapani jalgpallikoondise 1:0 ja Kameruni jalgpallikoondise 2:1. Seejärel alistas Holland 2:1 Slovakkia jalgpallikoondise, kuid Stekelenburg teenis 3. üleminutil kollase kaardi ja järgnes penalti, mille Slovakkia realiseeris. Veerandfinaalis alistas Holland Brasiilia jalgpallikoondise 2:1 ja poolfinaalis Uruguay jalgpallikoondise 3:2, kuid kaotas finaalis lisaajal Hispaania jalgpallikoondisele lisaajal 0:1.

Saavutused

Ajax

Välislingid