Ruth-Kaja Pekk: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Resümee puudub
5. rida: 5. rida:


==Elulugu==
==Elulugu==
Ruth-Kaja Sild sündis Aurelie (1924–1965) ja Rudolf Silla (1918–1953) vanime lapsena, tal on õde Ene ning vennad Riho ja Enn. Pere elukoht oli [[Sepa talu]] [[Juuru vald|Juuru vallas]] [[Raplamaa]]l, varem 47-hektariline suurtalu.
Pere elukoht oli [[Sepa talu]] [[Juuru vald|Juuru vallas]] [[Raplamaa]]. Tema sündimise ajaks oli piirkonna ühest suuremast, 47-[[hektar]]ilisest [[talu]]st, järel vaid suure talu uhkus. Ema Aurelie Sild (1924–1965), isa Rudolf Sild (1918–1953). Ema oli loominguinimene – luuletas ja kirjutas raamatut, põdes kopsutuberkuloosi. Ruth-Kaja oli pere kõige vanem laps, tal on õde Ene ja kaks venda, Riho ja Enn. Vanemate surma järel langes Ruth-Kajale vastutus pere käekäigu ja majandusliku heaolu eest.


==Haridus- ja töökäik==
==Haridus- ja töökäik==
Ta lõpetas [[1968]]. aastal [[Tallinna Ülikool]]i [[algklass]]ide õpetuse [[metoodik]]una ja [[1983]]. aastal [[Tartu Ülikool]]i [[psühholoog]]ina.
[[1968]]. aastal ta lõpetas [[Tallinna Ülikool]]i [[algklass]]ide õpetuse [[metoodik]]una ja [[1983]]. aastal [[Tartu Ülikool]]i [[psühholoog]]ina.


Ta on töötanud [[Eesti Majandusjuhtide Instituut|Eesti Majandusjuhtide Instituudis]], [[Tallinna Ülikool]]is ja mitmes eesti firmas. [[ETK]]s oli ta aastatel 1985–1989 Tööstuskoondise kaadriosakonna juhataja. Eesti Majandusjuhtide Instituudis töötas õppekonsultandina, hiljem ka psühholoogi, kursuste korraldaja ja lektorina.
Ruth-Kaja Pekk on töötanud [[Eesti Majandusjuhtide Instituut|Eesti Majandusjuhtide Instituudis]], [[Tallinna Ülikool]]is ja mitmes Eesti firmas. [[ETK]]s oli ta aastatel 1985–1989 Tööstuskoondise kaadriosakonna juhataja. Eesti Majandusjuhtide Instituudis töötas ta õppekonsultandina, hiljem ka psühholoogi, kursuste korraldaja ja lektorina.


Pekk kuulub [[Eesti Konsultantide Assotsiatsioon]]i.
Pekk kuulub [[Eesti Konsultantide Assotsiatsioon]]i.


==Tegevus poliitikuna==
==Poliitikuna==
Alates [[1998]]. aastast kuulub Ruth-Kaja Pekk [[Eesti Reformierakond]]a. Ta on ka Reformierakonna ühenduse [[NaiRe]] liige. Ta on osalenud [[kohaliku omavalitsuse volikogu]] valimistel Tallinna [[kesklinna linnaosa]] piirkonnas Reformierakonna nimekirjas kahel korral – [[2002]] ja [[2005]]. On nii [[Tallinna Kesklinna Halduskogu]] kui ka [[Tallinna Kesklinna Linnavara Komisjon]]i liige. On olnud lisaks ka [[Tallinna Linnavarakomisjon]]is.
Alates [[1998]]. aastast kuulub Ruth-Kaja Pekk [[Eesti Reformierakond]]a. Ta on ka Reformierakonna ühenduse [[NaiRe]] liige. Ta on osalenud [[kohaliku omavalitsuse volikogu]] valimistel Tallinna [[kesklinna linnaosa]] piirkonnas Reformierakonna nimekirjas kahel korral – [[2002]] ja [[2005]]. Ta olnud nii [[Tallinna Kesklinna halduskogu]], Tallinna Kesklinna linnavara komisjoni ja Tallinna linnavarakomisjoni liige.


==Pirgu mõisa omanikuna==
==Pirgu mõisa omanikuna==
Alates [[1994]]. aastast on ta [[Pirgu mõis]]a omanik. Praegu on Ruth-Kaja Pekk mõisa – pargi ja hoonete – ainuomanik; temaga koos juhib mõisa tema tütar [[Eva Garmider-Laur]].
Alates [[1994]]. aastast on ta [[Pirgu mõis]]a omanik, temaga koos juhib mõisa tema tütar [[Eva Garmider-Laur]].


==Välislingid==
==Välislingid==
*[https://arileht.delfi.ee/news/uudised/fotod-imeilus-pirgu-mois-on-pea-miljoni-euroga-muugis?id=83315817 FOTOD | Imeilus Pirgu mõis on pea miljoni euroga müügis] Delfi Ärileht, 12.08.2018
* [https://arileht.delfi.ee/news/uudised/fotod-imeilus-pirgu-mois-on-pea-miljoni-euroga-muugis?id=83315817 FOTOD | Imeilus Pirgu mõis on pea miljoni euroga müügis] Delfi Ärileht, 12.08.2018


{{DEFAULTSORT:Pekk, Ruth-Kaja}}
{{DEFAULTSORT:Pekk, Ruth-Kaja}}
[[Kategooria:Eesti psühholoogid]]
[[Kategooria:Eesti psühholoogid]]
[[Kategooria:Sündinud 1945]]
[[Kategooria:Eesti Reformierakonna poliitikud]]
[[Kategooria:Eesti Reformierakonna poliitikud]]
[[Kategooria:Tartu Ülikooli vilistlased]]
[[Kategooria:Tallinna Ülikooli vilistlased]]
[[Kategooria:Tallinna Ülikooli õppejõud]]
[[Kategooria:Tallinna Ülikooli õppejõud]]
[[Kategooria:Sündinud 1945]]

Redaktsioon: 6. detsember 2019, kell 21:14

Ruth-Kaja Pekk (sünninimi Ruth-Kaja Sild, 1971–1992 Ruth-Kaja Garmider) sündinud 29. septembril 1945 Tallinnas on eesti psühholoog ja lektor, Pirgu mõisast järelejäänud hoonete ja Pirgu mõisa pargi omanik.

Elulugu

Ruth-Kaja Sild sündis Aurelie (1924–1965) ja Rudolf Silla (1918–1953) vanime lapsena, tal on õde Ene ning vennad Riho ja Enn. Pere elukoht oli Sepa talu Juuru vallas Raplamaal, varem 47-hektariline suurtalu.

Haridus- ja töökäik

1968. aastal ta lõpetas Tallinna Ülikooli algklasside õpetuse metoodikuna ja 1983. aastal Tartu Ülikooli psühholoogina.

Ruth-Kaja Pekk on töötanud Eesti Majandusjuhtide Instituudis, Tallinna Ülikoolis ja mitmes Eesti firmas. ETKs oli ta aastatel 1985–1989 Tööstuskoondise kaadriosakonna juhataja. Eesti Majandusjuhtide Instituudis töötas ta õppekonsultandina, hiljem ka psühholoogi, kursuste korraldaja ja lektorina.

Pekk kuulub Eesti Konsultantide Assotsiatsiooni.

Tegevus poliitikuna

Alates 1998. aastast kuulub Ruth-Kaja Pekk Eesti Reformierakonda. Ta on ka Reformierakonna ühenduse NaiRe liige. Ta on osalenud kohaliku omavalitsuse volikogu valimistel Tallinna kesklinna linnaosa piirkonnas Reformierakonna nimekirjas kahel korral – 2002 ja 2005. Ta olnud nii Tallinna Kesklinna halduskogu, Tallinna Kesklinna linnavara komisjoni ja Tallinna linnavarakomisjoni liige.

Pirgu mõisa omanikuna

Alates 1994. aastast on ta Pirgu mõisa omanik, temaga koos juhib mõisa tema tütar Eva Garmider-Laur.

Välislingid