St. Paul's Chapel: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
PikseBot (arutelu | kaastöö)
P Robot: kategooriaparandus
18. rida: 18. rida:
{{koord}}
{{koord}}
[[Kategooria:Manhattani pühakojad]]
[[Kategooria:Manhattani pühakojad]]
[[Kategooria:New Yorgi osariigi Ajalooliste Paikade Riiklik Register‎]]
[[Kategooria:National Register of Historic Places]]
[[Kategooria:Kabelid]]
[[Kategooria:Kabelid]]

Redaktsioon: 29. november 2019, kell 19:01

 See artikkel räägib Alam-Manhattanil asuvat apostel Paulusele pühendatud kabelit; teiste samanimeliste kabelite kohta vaata lehekülge Püha Pauluse kabel (täpsustus).

St. Paul's Chapel 1937. aastal, taustal Park Row Building ja St. Paul Building

St. Paul's Chapel (eesti keelde kohandatult Püha Pauluse kabel) on New Yorgi piiskopkonna Trinity Churchi koguduse ajalooline ja siiani aktiivne anglikaani kabel. See asub Alam-Manhattani ärikeskuses Broadway ääres Fulton Streeti ja Vesey Streeti tänava vahel.

Sellele eraldas krundi Suurbritannia kuningriigi kuninganna Anne ning see valmis 1766. aastal arhitekt Thomas McBeani projekti järgi georgiaanlikus uusklassitsistlikus stiilis. See oli valmimise järel New Yorgi kõrgeim ehitis. Tänapäeval on see on üks vanemaid siiani säilinud sakraalehitisi Manhattani saarel.

9. oktoobril 1960 kuulutati see USA riiklikuks ajaloomälestiseks (National Historic Landmark). 16. augustil 1966 määras New York City Mälestusmärkide Säilitamise Komisjon ehitise kaitsealuseks mälestusmärgiks (New York City Landmark). 15. oktoobril 1966 kanti kabel Ameerika Ühendriikide Ajalooliste Paikade Riiklikusse Registrisse (National Register of Historic Places).

Vaata ka

Välislingid