Glüptoteek: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Resümee puudub
Resümee puudub
1. rida: 1. rida:
'''Glüptoteek''' on [[Glüptika|kivilõikes]] kunstiteoste ([[gemm]]ide) ja [[skulptuur]]ide kogu. Alates [[19. sajand]]ist, kui [[Baieri hertsog]] [[Ludwig I]] laskis 1816.–1830. aastatel ehitada [[München]]i antiikskulptuuride [[muuseum]]i nimega [[Glyptothek]], käibib nimetus ka kivilõike- ja skulptuurikogu kogu hoidmise ruumi kohta<ref>Kunstileksikon. Tallinn, 2001</ref>.
'''Glüptoteek''' on [[Glüptika|kivilõikes]] kunstiteoste ([[gemm]]ide) ja [[skulptuur]]ide kogu. Alates [[19. sajand]]ist, kui [[Baieri hertsog]] [[Ludwig I]] laskis 1816.–1830. aastatel ehitada [[München]]i antiikskulptuuride [[muuseum]]i nimega [[Glyptothek]], käibib nimetus ka kivilõike- ja skulptuurikogu kogu hoidmise ruumi kohta<ref>Kunstileksikon. Tallinn, 2001</ref>. Peale Müncheni muuseumi kannab glüptoteegi nime ka [[Kopenhaagen]]is asuv kunstimuuseum [[Ny Carlsberg Glyptotek]].


== Viited ==
== Viited ==

Redaktsioon: 31. oktoober 2019, kell 18:00

Glüptoteek on kivilõikes kunstiteoste (gemmide) ja skulptuuride kogu. Alates 19. sajandist, kui Baieri hertsog Ludwig I laskis 1816.–1830. aastatel ehitada Müncheni antiikskulptuuride muuseumi nimega Glyptothek, käibib nimetus ka kivilõike- ja skulptuurikogu kogu hoidmise ruumi kohta[1]. Peale Müncheni muuseumi kannab glüptoteegi nime ka Kopenhaagenis asuv kunstimuuseum Ny Carlsberg Glyptotek.

Viited

  1. Kunstileksikon. Tallinn, 2001