Morgan Stanley: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
(Erinevus puudub)

Redaktsioon: 9. oktoober 2019, kell 16:03

Morgan Stanley logo

Morgan Stanley on Ameerika rahvusvaheline investeerimispank ja finantsteenuseid pakkuv ettevõte, mille peakontor asub 1585 Broadwayl Morgan Stanley Buildingus Midtown Manhattanil New Yorgis. Büroodega enam kui 42 riigis ja enam kui 60 000 töötajaga on ettevõtte klientideks ettevõtted, valitsused, asutused ja eraisikud. Morgan Stanley on kogutulude järgi Ameerika Ühendriikide suurimate korporatsioonide 2018. aasta Fortune 500 nimekirjas 67. kohal.

Morgan Stanley Building

Algne Morgan Stanley, mille moodustasid JP Morgan & Co partnerid Henry Sturgis Morgan (JP Morgani pojapoeg), Harold Stanley jt, tekkis 16. septembril 1935 vastusena Glass-Steagalli seadusele, mis nõudis äri- ja investeerimispanganduse ettevõteid aktsia nimiväärtusi tükeldama. Oma esimesel aastal tegutses ettevõte 24% -lise turuosaga (1,1 miljardit USA dollarit) avalike pakkumiste ja erainvesteeringute valdkonnas.

Praegune Morgan Stanley on algse Morgan Stanley ja Dean Witter Discover & Co ühinemise tulemus 1997. aastal. Dean Witteri esimehest ja tegevjuhist Philip J. Purcellist ühinenud ettevõtte "Morgan Stanley Dean Witter Discover & Co." esimees ja tegevjuht. Lõpuks muutis uus firma 2001. aastal oma nime tagasi "Morgan Stanley"-ks. Täna on ettevõtte peamised ärivaldkonnad institutsionaalsed väärtpaberid, varahaldus ja investeeringute haldamine.