Ruumala: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Tegel (arutelu | kaastöö)
P Tühistati kasutaja 91.129.99.169 (arutelu) tehtud muudatused ja pöörduti tagasi viimasele muudatusele, mille tegi Kuriuss.
Märgis: Tühistamine
Tähiseid
Märgised: Korduvad tähemärgid Visuaalmuudatus Mobiilimuudatus Mobiiliveebi kaudu
4. rida: 4. rida:
Ruumala tähis füüsikalise suurusena on ''V'', mis tuleneb [[Ladina keel|ladina]] sõnast ''volūmen'' ('raamat, rull, pööre').
Ruumala tähis füüsikalise suurusena on ''V'', mis tuleneb [[Ladina keel|ladina]] sõnast ''volūmen'' ('raamat, rull, pööre').


[[SI-süsteem|SI-süsteemis]] on ruumala põhiühik [[kuupmeeter]]. Igapäevaelus kasutatakse ka muid ruumalaühikuid, millest üks levinumaid on [[liiter]]. 1 liiter = 1 kuup[[detsimeeter]].
[[SI-süsteem|SI-süsteemis]] on ruumala põhiühik [[kuupmeeter]]. Igapäevaelus kasutatakse ka muid ruumalaühikuid, millest üks levinumaid on LIITERMUNN MUNN MUNN MUNN MUNN MUNN MUNN MUNN MNN


==Vaata ka==
==Vaata ka==

Redaktsioon: 23. september 2019, kell 09:41

Ruumala on füüsikaline suurus, mille abil väljendatakse keha mahtu või aine mahulist kogust. Tavapäraselt (kolmemõõtmelises ruumis) leitakse ruumala mõõdetava ruumiosa kolme mõõtmepikkuse, laiuse ja kõrguse – korrutisena.

Ruumala tähis füüsikalise suurusena on V, mis tuleneb ladina sõnast volūmen ('raamat, rull, pööre').

SI-süsteemis on ruumala põhiühik kuupmeeter. Igapäevaelus kasutatakse ka muid ruumalaühikuid, millest üks levinumaid on LIITERMUNN MUNN MUNN MUNN MUNN MUNN MUNN MUNN MNN

Vaata ka