Ahjuesine: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Uus lehekülg: ''''Ahjuesine''' oli ahju ees olev põrandapind. == Kirjeldus == Ahjuesist kasutati peamiselt majanduslikuks otstarbeks, enamasti hoiti seal majapidamises vajalikke r...'
 
Resümee puudub
1. rida: 1. rida:
'''Ahjuesine''' oli [[reheahi|ahju]] ees olev põrandapind.
'''Ahjuesine''' oli Eesti [[talumaja|taludes]] [[reheahi|ahju]] ees olev põrandapind.


== Kirjeldus ==
== Kirjeldus ==
Ahjuesist kasutati peamiselt majanduslikuks otstarbeks, enamasti hoiti seal majapidamises vajalikke riistu. Ahjuesine oli kivikattega, sest see koht [[Rehetuba|rehetoas]] oli seotud tuletegemise ja veekasutusega. Ahju ees võis olla ka paksem kivi, millel lõhuti puid<ref name="Etnograafia sõnaraamat"/>.
Reheahju esist kasutati peamiselt majanduslikuks otstarbeks, enamasti hoiti seal majapidamises vajalikke riistu. Ahjuesine oli kivikattega, sest see koht [[Rehetuba|rehetoas]] oli seotud tuletegemise ja veekasutusega. Ahju ees võis olla ka paksem kivi, millel lõhuti puid<ref name="Etnograafia sõnaraamat"/>.


== Vaata ka ==
== Vaata ka ==

Redaktsioon: 11. september 2019, kell 08:16

Ahjuesine oli Eesti taludes ahju ees olev põrandapind.

Kirjeldus

Reheahju esist kasutati peamiselt majanduslikuks otstarbeks, enamasti hoiti seal majapidamises vajalikke riistu. Ahjuesine oli kivikattega, sest see koht rehetoas oli seotud tuletegemise ja veekasutusega. Ahju ees võis olla ka paksem kivi, millel lõhuti puid[1].

Vaata ka

Viited

  1. Eesti etnograafia sõnaraamat. 1996. Koostanud Arvi Ränk. Tallinn: Eesti Keele Sihtasutus. Lk 7

Välislingid