Sinialliku org: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
PResümee puudub
PResümee puudub
2. rida: 2. rida:
[[Fail:Sinialliku järv.JPG|pisi|[[Sinialliku järv]]]]
[[Fail:Sinialliku järv.JPG|pisi|[[Sinialliku järv]]]]


'''Sinialliku org''' (ka '''Loodi–Sinialliku ürgorg''') on kaitsealune [[ürgorg]] [[Sakala kõrgustik]]u keskosas, [[Viljandi maakond|Viljandi maakonnas]] [[Viljandi vald|Viljandi vallas]].
'''Sinialliku org''' (ka '''Loodi-Sinialliku ürgorg''') on kaitsealune [[ürgorg]] [[Sakala kõrgustik]]u keskosas, [[Viljandi maakond|Viljandi maakonnas]] [[Viljandi vald|Viljandi vallas]].


Org on kagu-loode suunaline ja see suubub [[Tänassilma-Viljandi-Raudna org]]u. Oru veerude kõrgus on 15 - 25 meetrit<ref name="EELIS" />. Orus voolab [[Sinialliku oja]] ja asuvad [[Sinialliku allikad]], [[Sinialliku järv]], [[Ramsi tehisjärv]] ja [[Sinialliku kalatiigid]]. Oru veerudel on rikkalikult allikaid<ref name="EELIS" />. [[Loodi]] külas suubub orgu [[Paistu ürgorg]]. Org koos sellega külgnevate [[Sinialliku oosid]]ega on arvele võetud [[ürglooduse objekt]]idena<ref name="EELIS"/> ja kuuluvad kaitse alla [[Loodi looduspark|Loodi looduspargi]] koosseisus.
Org on kagu-loodesuunaline ja suubub [[Tänassilma-Viljandi-Raudna org]]u. Oru veerude kõrgus on 15–25 meetrit<ref name="EELIS" />. Orus voolab [[Sinialliku oja]] ning asuvad [[Sinialliku allikad]], [[Sinialliku järv]], [[Ramsi tehisjärv]] ja [[Sinialliku kalatiigid]]. Oru veerudel on rikkalikult allikaid<ref name="EELIS" />. [[Loodi]] külas suubub orgu [[Paistu ürgorg]]. Org koos sellega külgnevate [[Sinialliku oosid]]ega on arvele võetud [[ürglooduse objekt]]idena<ref name="EELIS"/> ning kuuluvad kaitse alla [[Loodi looduspark|Loodi looduspargi]] koosseisus.


==Vaata ka==
==Vaata ka==

Redaktsioon: 14. august 2019, kell 21:07

Sinialliku orus asuvad Sinialliku allikad
Sinialliku järv

Sinialliku org (ka Loodi-Sinialliku ürgorg) on kaitsealune ürgorg Sakala kõrgustiku keskosas, Viljandi maakonnas Viljandi vallas.

Org on kagu-loodesuunaline ja suubub Tänassilma-Viljandi-Raudna orgu. Oru veerude kõrgus on 15–25 meetrit[1]. Orus voolab Sinialliku oja ning asuvad Sinialliku allikad, Sinialliku järv, Ramsi tehisjärv ja Sinialliku kalatiigid. Oru veerudel on rikkalikult allikaid[1]. Loodi külas suubub orgu Paistu ürgorg. Org koos sellega külgnevate Sinialliku oosidega on arvele võetud ürglooduse objektidena[1] ning kuuluvad kaitse alla Loodi looduspargi koosseisus.

Vaata ka

Viited

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 Sinialliku oosid ja org Eesti looduse infosüsteemis (vaadatud 28.09.2016)

Välislingid