Vibrio parahaemolyticus: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Resümee puudub
 
1. rida: 1. rida:
{{pealkiri kaldkirjas}}
{{pealkiri kaldkirjas}}
[[Fail:Vibrio parahaemolyticus 01.jpg|pisi|SEM pildile jäänud ''vibrio parahaemolyticus'']]
[[Fail:Vibrio parahaemolyticus 01.jpg|pisi|SEM pildile jäänud ''vibrio parahaemolyticus'']]
'''''Vibrio parahaemolyticus''''' on kõver ja vardakujuline gramnegatiivne [[bakter]], mida leidub soolases merevees. Bakteriga saastunud vee allaneelamisel võib inimestel põhjustada seedetrakti haigusi ehk [[gastroenteriit]]i. ''V. parahaemolyticus'' on oksüdaaspositiivne, fakultatiivselt aeroobne ega moodusta eoseid. Sarnaselt teiste ''[[Vibrio]]'' perekonnaliikmetega on see bakteriliik liikumisvõimeline, ühe polaarse [[vibur]]iga.
'''''Vibrio parahaemolyticus''''' on kõver ja vardakujuline gramnegatiivne [[bakter]], mida leidub soolases merevees. Bakteriga saastunud vee allaneelamisel võib inimestel põhjustada seedetrakti haigusi ehk [[gastroenteriit]]i. ''V. parahaemolyticus'' on oksüdaaspositiivne, fakultatiivselt aeroobne ega moodusta eoseid. Sarnaselt teiste ''[[Vibrio]]'' perekonnaliikmetega on samuti antud bakteriliik liikumisvõimeline, ühe polaarse [[vibur]]iga.


Bakteriga on enamasti nakatunud [[mereannid]].
Bakteriga on enamasti nakatunud [[mereannid]].

Viimane redaktsioon: 16. juuli 2019, kell 13:32

SEM pildile jäänud vibrio parahaemolyticus

Vibrio parahaemolyticus on kõver ja vardakujuline gramnegatiivne bakter, mida leidub soolases merevees. Bakteriga saastunud vee allaneelamisel võib inimestel põhjustada seedetrakti haigusi ehk gastroenteriiti. V. parahaemolyticus on oksüdaaspositiivne, fakultatiivselt aeroobne ega moodusta eoseid. Sarnaselt teiste Vibrio perekonnaliikmetega on samuti antud bakteriliik liikumisvõimeline, ühe polaarse viburiga.

Bakteriga on enamasti nakatunud mereannid.