Vibrio vulnificus: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Resümee puudub
toim
1. rida: 1. rida:
{{pealkiri kaldkirjas}}
{{pealkiri kaldkirjas}}
[[Fail:Vibrio vulnificus 01.png|pisi|SEM värvpildile jäänud ''vibrio vulnificus'']]
[[Fail:Vibrio vulnificus 01.png|pisi|SEM kujutis ''Vibrio vulnificus'' bakteritest valevärvides]]
'''''Vibrio vulnificus''''' on gramnegatiivne, liikumisvõimeline, kõverdatud varrastega (''bacillus''), [[Vibrio]] perekonna patogeensete bakterite liik. ''V. vulnificus'' on vohab merekeskkondades: suudmealadel, rannikualadel või riimveekogudes.
'''''Vibrio vulnificus''''' on [[gramnegatiivsed bakterid|gramnegatiivne]] liikumisvõimeline kõverdatud pulgakujuline (''bacillus'') [[bakterid|bakter]], ''[[Vibrio]]'' perekonna patogeensete bakterite liik. ''V. vulnificus'' on vohab merekeskkondades: suudmealadel, rannikualadel või riimveekogudes.


''V. vulnificus'' on seotud [[koolera]] haiguspõhjustajaga ''[[V. cholerae]]'ga''. Bakternakkus põhjustab [[tselluliitis]]e kiiret laienemist või [[sepsis]]t. Esmalt jõuti jälile, et tegu on haiguse allikana alles 1976. aastal. Baketri peremeesloomad on tihti [[mereannid]].
''V. vulnificus'' on seotud [[koolera]] haiguspõhjustajaga ''[[Vibrio cholerae]]'ga''. Bakternakkus põhjustab [[tselluliitis]]e kiiret laienemist või [[sepsis]]t. Esmalt jõuti jälile, et tegu on haiguse allikana alles 1976. aastal. Bakterit kannavad edasi tihti [[mereannid]].

[[Kategooria:Proteobakterid]]

Redaktsioon: 16. juuli 2019, kell 12:24

SEM kujutis Vibrio vulnificus bakteritest valevärvides

Vibrio vulnificus on gramnegatiivne liikumisvõimeline kõverdatud pulgakujuline (bacillus) bakter, Vibrio perekonna patogeensete bakterite liik. V. vulnificus on vohab merekeskkondades: suudmealadel, rannikualadel või riimveekogudes.

V. vulnificus on seotud koolera haiguspõhjustajaga Vibrio cholerae'ga. Bakternakkus põhjustab tselluliitise kiiret laienemist või sepsist. Esmalt jõuti jälile, et tegu on haiguse allikana alles 1976. aastal. Bakterit kannavad edasi tihti mereannid.