Tallinna Inglise Kolledž: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Resümee puudub
33. rida: 33. rida:
Koolis on 12 [[Klass (pedagoogika)|klassi]], pea igas klassis on kolm paralleeli. Klassis on keskmiselt 30 õpilast, algklassides 26 õpilast. Kokku õpib koolis umbes 782 õpilast ning seal töötab 50 õpetajat ja 20 muud koolitöötajat. Kool töötab ainult hommikuses vahetuses.
Koolis on 12 [[Klass (pedagoogika)|klassi]], pea igas klassis on kolm paralleeli. Klassis on keskmiselt 30 õpilast, algklassides 26 õpilast. Kokku õpib koolis umbes 782 õpilast ning seal töötab 50 õpetajat ja 20 muud koolitöötajat. Kool töötab ainult hommikuses vahetuses.


Lisaks kohustuslikele ainetele õpetatakse alates gümnaasiumist briti ja ameerika [[kirjandus]]t, [[kodulugu]], [[filosoofia]]t ja [[majandus]]õpetust Kohustuslikud on kolm võõrkeelt: [[inglise keel|inglise]] ja [[vene keel|vene]], [[prantsuse keel|prantsuse]] või [[saksa keel]].
Lisaks kohustuslikele ainetele õpetatakse alates gümnaasiumist briti ja ameerika [[kirjandus]]t, [[kodulugu]], [[filosoofia]]t ja [[majandus]]õpetust Kohustuslikud on kolm võõrkeelt: [[inglise keel|inglise]], [[vene keel|vene]] ja [[prantsuse keel|prantsuse]] või [[saksa keel]].


Tallinna Inglise Kolledži direktor on [[Toomas Kruusimägi]], kes on olnud kooli direktor alates 1999. aastast.
Tallinna Inglise Kolledži direktor on [[Toomas Kruusimägi]], kes on olnud kooli direktor alates 1999. aastast.

Redaktsioon: 17. mai 2019, kell 22:04

 See artikkel räägib praegu tegutsevast koolist; varem tegutses Tallinnas Riiklik Inglise Kolledž.

Tallinna Inglise Kolledž
Tallinna Inglise Kolledži hoone fassaad Estonia puiesteel, suvi 2011.
Kooli tüüp munitsipaalkool
Direktor Toomas Kruusimägi
Õpilasi umbes 750
Klassikomplekte 12
Õpetajaid umbes 70
Koolipersonal umbes 20
Linn Tallinn
Maakond Harju maakond
Aadress Estonia puiestee 10
Kooli ajaleht The College Enquirer
Deviis For Excellence We Strive
Koordinaadid 59° 26′ 0″ N, 24° 44′ 48″ E
Koduleht Tallinna Inglise Kolledži koduleht
Estonia pst 10 (Erich Jacoby ja Aleksandr Rosenberg, 1916)
TIKi spordihoone (2007)

Tallinna Inglise Kolledž on inglise keele süvaõppega üldhariduskool Tallinnas.

Õppekorraldus

Koolis on 12 klassi, pea igas klassis on kolm paralleeli. Klassis on keskmiselt 30 õpilast, algklassides 26 õpilast. Kokku õpib koolis umbes 782 õpilast ning seal töötab 50 õpetajat ja 20 muud koolitöötajat. Kool töötab ainult hommikuses vahetuses.

Lisaks kohustuslikele ainetele õpetatakse alates gümnaasiumist briti ja ameerika kirjandust, kodulugu, filosoofiat ja majandusõpetust Kohustuslikud on kolm võõrkeelt: inglise, vene ja prantsuse või saksa keel.

Tallinna Inglise Kolledži direktor on Toomas Kruusimägi, kes on olnud kooli direktor alates 1999. aastast.

Ajalugu

Kuni 1996. aastani oli kooli nimi Tallinna 7. Keskkool, mis asutati septembris 1940, kui liideti likvideeritud Tallinna Prantsuse Lütseumi ja Jakob Westholmi Gümnaasiumi gümnaasiumiosad ja progümnaasiumi vanemad klassid. Saksa okupatsiooni ajal aastatel 1941–1944 kandis kool nime Jakob Westholmi Gümnaasium. Alates 1996. aastast on kooli nimi Tallinna Inglise Kolledž. Tegu on vanima Eestis tegutseva inglise keele süvaõppega kooliga.

Hooned

Esimene koolimaja oli hoone aadressil Hariduse tänav 3. Praegu asub seal Tallinna Prantsuse Lütseum.

1939. aastal valmis arhitektide Alar Kotli ja Erika Nõva koostöös Tallinna Inglise Kolledžile mõeldud hoone aadressil Narva mnt 25, kuid 1940. aastal kolis sinna hoopis Tallinna Õpetajate Seminar, mis on nüüd Tallinna Ülikool. Hoone on praegu tuntud TLÜ Terra hoonena.

Tallinna Inglise Kolledž kolis 1996. aastal aadressil Estonia puiestee 10 asuvasse koolihoonesse, mis oli ehitatud Tallinna Linna Tütarlaste Kommertsgümnaasiumile ja milles asus sõjajärgseil aastail Tallinna Merekool.

2007. aasta aprilli lõpus valmis Tallinna Inglise Kolledži suur spordihoone. Selles on ujula koos saunaga, aeroobikasaal ja spordisaal, kus saab mängida nii korvpalli, jalgpalli kui ka tennist. Pool hoonet on kulude katteks renditud Circle K töötajatele. Hoonel on uudne arhitektuur ja kujundus.

Kronoloogia

Tallinna Inglise Kolledži tähtsamate sündmuste kronoloogia:

Vaata ka

Välislingid