Victor Crone: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
PResümee puudub
lkmlkmlkm
17. rida: 17. rida:
Victor on teinud koostööd ka [[Tungevaag & Raaban]]iga, kellega koos on esitanud laulu "Coming Up".
Victor on teinud koostööd ka [[Tungevaag & Raaban]]iga, kellega koos on esitanud laulu "Coming Up".


[[Eesti Laul 2019|2019]]. aastal osales Victor Crone [[Eesti Laul]]ul [[Stig Rästa]] kirjutatud lauluga "Storm". Laul saavutas pärast pingelist võistlust 1. koha.
[[Eesti Laul 2019|2019]]. aastal osales Victor Crone [[Eesti Laul]]ul [[Stig Rästa]] kirjutatud lauluga "Storm". Laul saavuta


{{Eesti esindajad Eurovisiooni lauluvõistlusel}}
{{Eesti esindajad Eurovisiooni lauluvõistlusel}}

Redaktsioon: 17. mai 2019, kell 08:14

Victor Crone (kodanikunimega Victor Fritz-Crone; sündinud 31. jaanuaril 1992 Österåkeri vallas) on Rootsi muusik. Ta võitis lauluvõistluse Eesti Laul 2019 lauluga "Storm" ning sai õiguse esindada Eestit 2019. aasta Eurovisiooni lauluvõistlusel Tel Avivis Iisraelis. Ta esines seal 1. poolfinaalis järjekorranumbriga 14 ja pääses edasi finaali.

Isiklikku

Victor kasvas üles Österåkeri vallas Rootsis. Tema esiisa, sakslane Heinrich Christian Krone on pärit Goslerist Alam-Saksimaalt. Perekond siirdus sealt Taani ning seejärel Rootsi. Victor Crone esivanemate seas on nii taanlasi kui ka rootslasi.

Victor oli pikka aega hokimängija, ta mängis aastatel 2008–2014 ründajana klubides IFK Österåker ja IK Waxholm. Ta alustas varajases nooruses ka kitarrimänguga ning läks hiljem edasi õppima muusikakallakuga klassi. Keskkooli lõpupoole hakkas ta ise laule kirjutama. Esimene salvestatud laul oli armastuslaul.

Crone siirdus pärast keskkooli elama Ameerika Ühendriikidesse Los Angelesse ja Nashville'i, et kirjutada laule koos tunnustatud artistide Diane Warreni, Desmond Childi ja Eric Bazilianiga. Tollal kandis ta esinejanime Vic Heart.

Karjäär

Crone alustas laulude kirjutamisega juba kooliajal. Tänu Bosse Lundqvistile valmis tal laul, millega ta pääses 2015. aastal Melodifestivaleni lauluvõistlusele.

Tema esimene singel kandis pealkirja "Burning Man", mis räägib depressioonist. Laulu kaasautor on Jens Handell.

Victor on teinud koostööd ka Tungevaag & Raabaniga, kellega koos on esitanud laulu "Coming Up".

2019. aastal osales Victor Crone Eesti Laulul Stig Rästa kirjutatud lauluga "Storm". Laul saavuta