Elendil: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Dexbot (arutelu | kaastöö)
P Eemaldatud mall Link GA; keelelinkide äramärkimine nüüd Vikiandmetes
Estempire (arutelu | kaastöö)
Resümee puudub
1. rida: 1. rida:
Elendil elas 3119 Teisel Ajastul kuni 3441 Teisel Ajastul (ehk aastal 1 Kolmandal Ajastul). Ta oli [[Amandili]], An´dúnie isanda, poeg, suur meresõitja ning koos oma perega üks haldjasõprade hulgast . Kui lood [[Númenor]]is olid päris lõpukorrale jõudnud ja Ar-Pharazon valmistus tõsimeeli sõjaga [[Valarid|valarite]] vastu minema, pani Elendil oma isa nõu järgi valmis laevad ning elas oma hõimlaste ja Ustavatega, kes seda soovisid, oodates oma isa naasmist palveretkelt [[Manwe]] juurde ja olles alati valmis laevale minema. Amandil ei naasnud, Ar-Pharazon läks teele ning siis tuli Númenori Hukk. Elendil oli oma inimestega kuningameeste eest laevadele pakku läinud ning tuul haaras need laevad ning kandis nad [[Keskmaa]]le. Elendili neli laeva paisati kaldale [[Lindon]]is [[Gil-Galad]]i maadel ning teisele poole Ered Luini rajas ta oma riigi. Ta sõbrunes Gil-Galadiga ning kui [[Sauron]] ründas [[Gondor]]i kuningriiki, sõlmis temaga suure sõjalise liidu. Nad tungisid [[Mordor]]isse, piirasid [[Barad-Dur]]i sisse ja hoidsid seda 7 aastat piiramisrõngas kuni piiramine muutus niivõrd painavaks, et Sauron tuli ise välja ja võitles Gil-Galadi ja Elendiliga, kusjuures kõik kolm said surma ja Elendili mõõk [[Narsil]] purunes tema keha all.
Elendil elas 3119 Teisel Ajastul kuni 3441 Teisel Ajastul (ehk aastal 1 Kolmandal Ajastul). Ta oli Amandili, An´dúnie isanda, poeg, suur meresõitja ning koos oma perega üks haldjasõprade hulgast . Kui lood [[Númenor]]is olid päris lõpukorrale jõudnud ja Ar-Pharazon valmistus tõsimeeli sõjaga [[Valarid|valarite]] vastu minema, pani Elendil oma isa nõu järgi valmis laevad ning elas oma hõimlaste ja Ustavatega, kes seda soovisid, oodates oma isa naasmist palveretkelt [[Manwe]] juurde ja olles alati valmis laevale minema. Amandil ei naasnud, Ar-Pharazon läks teele ning siis tuli Númenori Hukk. Elendil oli oma inimestega kuningameeste eest laevadele pakku läinud ning tuul haaras need laevad ning kandis nad [[Keskmaa]]le. Elendili neli laeva paisati kaldale '''Lindonis''' [[Gil-Galad]]i maadel ning teisele poole Ered Luini rajas ta oma riigi. Ta sõbrunes Gil-Galadiga ning kui [[Sauron]] ründas [[Gondor]]i kuningriiki, sõlmis temaga suure sõjalise liidu.
Nad tungisid [[Mordor]]isse, piirasid '''[[Barad-dûr|Barad-Duri]]''' sisse ja hoidsid seda 7 aastat piiramisrõngas kuni piiramine muutus niivõrd painavaks, et Sauron tuli ise välja ja võitles Gil-Galadi ja Elendiliga, kusjuures kõik kolm said surma ja Elendili mõõk [[Narsil]] purunes tema keha all.


[[Kategooria:Sõrmuste Isand]]
[[Kategooria:Sõrmuste Isand]]

Redaktsioon: 29. aprill 2019, kell 23:24

Elendil elas 3119 Teisel Ajastul kuni 3441 Teisel Ajastul (ehk aastal 1 Kolmandal Ajastul). Ta oli Amandili, An´dúnie isanda, poeg, suur meresõitja ning koos oma perega üks haldjasõprade hulgast . Kui lood Númenoris olid päris lõpukorrale jõudnud ja Ar-Pharazon valmistus tõsimeeli sõjaga valarite vastu minema, pani Elendil oma isa nõu järgi valmis laevad ning elas oma hõimlaste ja Ustavatega, kes seda soovisid, oodates oma isa naasmist palveretkelt Manwe juurde ja olles alati valmis laevale minema. Amandil ei naasnud, Ar-Pharazon läks teele ning siis tuli Númenori Hukk. Elendil oli oma inimestega kuningameeste eest laevadele pakku läinud ning tuul haaras need laevad ning kandis nad Keskmaale. Elendili neli laeva paisati kaldale Lindonis Gil-Galadi maadel ning teisele poole Ered Luini rajas ta oma riigi. Ta sõbrunes Gil-Galadiga ning kui Sauron ründas Gondori kuningriiki, sõlmis temaga suure sõjalise liidu.

Nad tungisid Mordorisse, piirasid Barad-Duri sisse ja hoidsid seda 7 aastat piiramisrõngas kuni piiramine muutus niivõrd painavaks, et Sauron tuli ise välja ja võitles Gil-Galadi ja Elendiliga, kusjuures kõik kolm said surma ja Elendili mõõk Narsil purunes tema keha all.