Aleksei Toom: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Resümee puudub
PResümee puudub
1. rida: 1. rida:
'''Aleksei Toom''' (sündinud [[28. detsember|28. detsembril]] [[1961]]) on eesti-vene päritolu ajakirjanik, Eestis tegutseva Venemaa riikliku uudisteportaali [[Sputnik (uudisteportaal)|Sputnik]] uudistetoimetaja.
'''Aleksei Toom''' (sündinud [[28. detsember|28. detsembril]] [[1961]]) on eesti-vene päritolu ajakirjanik.


== Elulugu ==
== Elulugu ==
Aleksei Toom sündis 28. detsembril 1961 Nõukogude julgeolekutöötaja [[Paul Toom|Paul (Pavel) Toom]]i pojana.
Aleksei Toom sündis 28. detsembril 1961 Nõukogude julgeolekutöötaja [[Paul Toom|Paul (Pavel) Toom]]i pojana.


Ta on pikemat aega töötanud Eestis ajakirjanikuna. 2000ndate algul oli Toom Eesti venekeelse ajalehe Vesti peatoimetaja. Aastast 2016 töötab ta toimetajana Venemaa riiklikus propaganda uudisteportaalis Sputnik Eesti. Ta on end Nõukogude Liidu sõjaväeluure (GRU) kindraliks valetanud [[Villu Rooda]] (alias Villem Rooda alias Vladimir Rodin) tekstide toimetajana uudiseportaalis Sputnik.
Ta on pikemat aega töötanud Eestis ajakirjanikuna. 2000ndate algul oli Toom Eesti venekeelse ajalehe Vesti peatoimetaja. Aastast 2016 töötab ta Venemaa riikliku propaganda uudisteportaali [[Sputnik (uudisteportaal)|Sputnik]] uudistetoimetajana Eestis.Ta on end Nõukogude Liidu sõjaväeluure (GRU) kindraliks valetanud [[Villu Rooda]] (alias Villem Rooda alias Vladimir Rodin) tekstide toimetajana uudiseportaalis Sputnik.


==Isiklkku==
==Isiklkku==

Redaktsioon: 24. aprill 2019, kell 19:55

Aleksei Toom (sündinud 28. detsembril 1961) on eesti-vene päritolu ajakirjanik.

Elulugu

Aleksei Toom sündis 28. detsembril 1961 Nõukogude julgeolekutöötaja Paul (Pavel) Toomi pojana.

Ta on pikemat aega töötanud Eestis ajakirjanikuna. 2000ndate algul oli Toom Eesti venekeelse ajalehe Vesti peatoimetaja. Aastast 2016 töötab ta Venemaa riikliku propaganda uudisteportaali Sputnik uudistetoimetajana Eestis.Ta on end Nõukogude Liidu sõjaväeluure (GRU) kindraliks valetanud Villu Rooda (alias Villem Rooda alias Vladimir Rodin) tekstide toimetajana uudiseportaalis Sputnik.

Isiklkku

Kuni 2015. aastani oli ta abielus Eesti poliitiku Yana Toomiga.