Vikipeedia:Lõimumisteemaline artiklikonkurss: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Resümee puudub
Marival (arutelu | kaastöö)
PResümee puudub
1. rida: 1. rida:
[[Pilt:Riigikantselei logo.png|300px|right|Riigikantselei]]
[[Pilt:Riigikantselei logo.png|300px|right|Riigikantselei]]
'''Lõimumisteemaline artiklikonkurss''' toimub selleks, et täiendada lõimumisteemalisi artikleid [[eestikeelne Vikipeedia|eestikeelses Vikipeedias]] ja muuta seeläbi teemaga seotud teavet kõigile hõlpsamini kättesaadavaks. Oled oodatud osalema!
'''Lõimumisteemaline artiklikonkurss''' toimus selleks, et täiendada lõimumisteemalisi artikleid [[eestikeelne Vikipeedia|eestikeelses Vikipeedias]] ja muuta seeläbi teemaga seotud teavet kõigile hõlpsamini kättesaadavaks.


Konkursi viivad läbi ning parimaid artiklikirjutajaid premeerivad '''[[Riigikantselei]]''' ja '''[[Wikimedia Eesti]]'''. Konkurss toimub '''10. novembrist 2018 kuni 17. veebruarini 2019'''. Auhinnafond on 3000 eurot.
Konkursi viisid läbi ning parimaid artiklikirjutajaid premeerivad '''[[Riigikantselei]]''' ja '''[[Wikimedia Eesti]]'''. Konkurss toimus '''10. novembrist 2018 kuni 17. veebruarini 2019'''. Auhinnafond on 3000 eurot.


Lõimumisteemaline artiklikonkurss on osa Vikipeedia edendamise projektist '''[[Miljon+]]'''.
Lõimumisteemaline artiklikonkurss oli osa Vikipeedia edendamise projektist '''[[Miljon+]]'''.


Algselt oli lõppkuupäevaks 31. jaanuar. Kuna aga töö lõimumise teemadel on just hea hoo sisse saanud ja mõnigi osaleja oli ilmutanud tahet artiklite kvaliteeti veelgi parandada, otsustasid korraldajad võistlust kahe nädala võrra pikendada, et jätta osalejatele aega oma töö rahulikuks viimistlemiseks.
Algselt oli lõppkuupäevaks 31. jaanuar. Kuna aga töö lõimumise teemadel oli just hea hoo sisse saanud ja mõnigi osaleja oli ilmutanud tahet artiklite kvaliteeti veelgi parandada, otsustasid korraldajad võistlust kahe nädala võrra pikendada, et jätta osalejatele aega oma töö rahulikuks viimistlemiseks.


==Kuidas osaleda==
==Kuidas osaleda==

Redaktsioon: 19. veebruar 2019, kell 13:44

Riigikantselei
Riigikantselei

Lõimumisteemaline artiklikonkurss toimus selleks, et täiendada lõimumisteemalisi artikleid eestikeelses Vikipeedias ja muuta seeläbi teemaga seotud teavet kõigile hõlpsamini kättesaadavaks.

Konkursi viisid läbi ning parimaid artiklikirjutajaid premeerivad Riigikantselei ja Wikimedia Eesti. Konkurss toimus 10. novembrist 2018 kuni 17. veebruarini 2019. Auhinnafond on 3000 eurot.

Lõimumisteemaline artiklikonkurss oli osa Vikipeedia edendamise projektist Miljon+.

Algselt oli lõppkuupäevaks 31. jaanuar. Kuna aga töö lõimumise teemadel oli just hea hoo sisse saanud ja mõnigi osaleja oli ilmutanud tahet artiklite kvaliteeti veelgi parandada, otsustasid korraldajad võistlust kahe nädala võrra pikendada, et jätta osalejatele aega oma töö rahulikuks viimistlemiseks.

Kuidas osaleda

Osalemiseks on vaja registreeruda Vikipeedia kasutajaks, leida sobiv teema või artikkel. Artiklite arv kasutaja kohta ei ole piiratud. Uutel kirjutajatel palume tutvuda üldise vikijuhendiga. Kindlasti on abiks ka heade artiklite lugemine ning artiklite kvaliteedikriteeriumid.

Osalemiseks on vaja:

Hindamiskomisjon

Hindamiskomisjoni liikmed on Marianna Makarova (Riigikantselei), Tanel Pern (Vikipeedia) ja Andreas Ventsel Tartu Ülikoolist.

Hindamiskomisjon selgitab välja parimad artiklikirjutajad, keda premeeritakse auhindadega. Hindamisel võetakse arvesse nii loodud artiklite kvaliteeti kui ka valitud teema keerukust ja olulisust.

Soovituslike artiklite loend

Täiendamist ootavad artiklid

Eesti kodakondsus, kodakondsuseta isik, määratlemata kodakondsusega isikud Eestis, Eesti venelased, vene keel Eestis, Eesti rahvastik, Rahvusvähemuste päev, Kodanikupäev, Eesti vähemusrahvused

Loomist ootavad artiklid

Eesti kodakondsuspoliitika (sh kodakondsusseadus, kodakondsusest loobumine, sünnijärgne kodakondsus, topeltkodakondsus Eestis, mitmikkodakondsus Eestis), naturalisatsioon Eestis, Eesti lõimumispoliitika, Eesti keelepoliitika, keeled Eestis, muukeelne haridus Eestis, mitmekultuuriline kool, eesti keele õpe võõrkeelena, uussisserändajad Eestis, Eesti kohanemisprogramm, Eesti ühiskonna integratsiooni monitooring, rahvuspoliitika Eestis, radikaliseerumine, deradikaliseerumine, vähemusrahvuste kultuuriautonoomia Eestis, rahvusvähemuste õigused Eestis, kodakondsuseksam Eestis, tagasipöördumine Eestisse, Eestist väljasaatmine, võõrkeelne meedia Eestis (sh venekeelne meedia Eestis ja ingliskeelne meedia Eestis), välismaalaste seadus, elamisluba Eestis, sisseränne Eestisse.

Kontakt

Konkursiga seotud sisulisi küsimusi saab esitada Eva Lepikule (eva@wikimedia.ee). Samuti saab neid esitada siinse lehekülje arutelus.