Õigusemõistmise eksitamine: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Resümee puudub
Suwa (arutelu | kaastöö)
10. rida: 10. rida:
*[[Provotseerimine]]
*[[Provotseerimine]]
*[[Fabritseerimine]]
*[[Fabritseerimine]]

==Viited==
* [https://eur-lex.europa.eu/legal-content/ET/TXT/HTML/?uri=CELEX:52008PC0332& Kood | SÜÜTEGUDE LIIGID JA ALAMLIIGID | 1212 00 | Valeütluse või valevande andmisega õigusemõistmise takistamine või eksitamine |], 52008PC0332 Ettepanek: Nõukogu otsus Euroopa karistusregistrite infosüsteemi (ECRIS) loomise kohta raamotsuse 2008/XX/JSK artikli 11 kohaldamiseks /* KOM/2008/0332 lõplik - CNS 2008/0101 */


[[Kategooria:Õigusteadus]]
[[Kategooria:Õigusteadus]]

Redaktsioon: 8. november 2018, kell 17:57

Õigussüsteemi kurnamine (inglise keeles perverting the course of justice) kujutab endast kuritegevust, seadusandlikule võimule nii-öelda vastupuiklemist, tagasiajamistsalgamist. See on toime pandud siis, kui isik takistab/väärastab/moonutab õigluse mõistmise kulgu enda või mõne teise poole suhtes/kasuks. See võib endas kätkeda tõendite fabritseerimist või nende hävitamist kui ka tunnistajate mõjutamist, võimudega manipuleerimist.

Inimesed võivad seda kergema juhtumi korral teha ka naiivsetena või teadmatusest, üldjuhul arvestades enda ja lähedaste head tahet. Raskema juhtumi korral suurima tõenäosusega sooritatakse seda üpris teadlikult enese kriminaalsuse kaitseks (mille teevad selgeks uurijad).

Vaata ka

Viited